REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė turi naują vyriausiąjį trenerį. Antradienį LKF vykdomasis komitetas nusprendė – rinktinei nuo šiol vadovaus Kauno „Žalgirio“ trenerio Šarūno Jasikevičiaus asistentu dirbantis Darius Maskoliūnas.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė turi naują vyriausiąjį trenerį. Antradienį LKF vykdomasis komitetas nusprendė – rinktinei nuo šiol vadovaus Kauno „Žalgirio“ trenerio Šarūno Jasikevičiaus asistentu dirbantis Darius Maskoliūnas.

REKLAMA

Posėdžio metu buvo pateiktos dvi kandidatūros. Lietuvos krepšinio trenerių asociacijos prezidentas Vydas Gedvilas į šias pareigas pasiūlė Antaną Sireiką, o LKF prezidentas Arvydas Sabonis – Darių Maskoliūną.

Po pasitarimų ir diskusijų LKF Vykdomojo komiteto nariai už A. Sireiką atidavė 1 balsą, už D. Maskoliūną – 13.

Tiesioginės tv3.lt konferencijos metu naują LKF pasirinkimą išsamiai aptarė komentatorius Rytis Vyšniauskas ir TV3 sporto žinių vedėjas Vilius Stalgaitis.

Pasak krepšinio žinovų, D. Maskoliūnas šiuo atveju buvo pats tinkamiausias variantas, o patirtis „Žalgiryje“ jam suteiks reikiamų savybių.

REKLAMA
REKLAMA

„Nenustebino. Iš pat pradžių, kai Dainius Adomaitis paskelbė savo sprendimą dar būdamas Kinijoje, iškart galvojau, kad Kazys Maksvytis turbūt yra tinkamiausias šiai pozicijai. Visi žinome, kaip susiklostė K. Maksvyčio situacija. Visada mačiau Darių Maskoliūną kaip rimtą kandidatą. Po to, kai Robertas Javtokas pasakė, kad mes kliūčių nesudarysime, supratau, kad turbūt taip ir bus. Dabar nekantriai laukiu, kada jis debiutuos vyriausiojo trenerio pareigose“, – sakė R. Vyšniauskas.

REKLAMA

Pats tinkamiausias kandidatas, turiu pasakyti. Mano pirma mintis pasitraukus Adomaičiui buvo tokia: bus problemų. Visi žinojome, kiek gerų trenerių negali dirbti. Dabar imame trenerį, kuris ketverius-penkerius metus dirbo asistentu šalia vienos ryškiausių – Šarūno Jasikevičiaus – žvaigždžių. Tikrai esu įsitikinęs, kad tie metai šalia Šaro duoda savo. Atmetus visas aplinkybes tai yra kandidatas kuris yra pats ryškiausias ir geriausias“, – tvirtino V. Stalgaitis.

TV3 sporto žinių vedėjas prasitarė, kad A. Sireikos kandidatūra šiuo atveju tikrai nebuvo didelė konkurencija. Mat šio trenerio pasiekimai yra praeityje.

REKLAMA
REKLAMA

Antano Sireikos kandidatūra kėlė šypseną. Manau, kad jo didžiausi pasiekimai yra praeityje. Europos čempionatas vyko prieš 16 metų, Kauno komandoje jis dirbo prieš 13 metų. Mano nuomone, tai yra treneris šiek tiek pabėgęs nuo laikmečio. D. Maskoliūnas buvo dviem galvomis pranašesnis kandidatas šiuose rinkimuose“, – sakė V. Stalgaitis.

R. Vyšniauskas pridūrė, kad D. Maskoliūno darbas asistentu yra žymiai vertingesnis nei ilgi A. Sireikos metai vyr. trenerio poste.

„Tie keli metai dirbant Eurolygoje yra žymiai daugiau nei eilė metų verdant LKL sultyse. Ar Darius Maskoliūnas negalėtų treniruoti Pasvalio, Prienų, Kėdainių komandų? Manau galėtų. Žinant Maskoliūno charakterį, tai yra tikrai stipri asmenybė. Nematau bėdų priimant sprendimus: atkabinant kokį žaidėją, keičiant kokią strategiją. Jis žino, kaip tvarkytis su ta įtampa. Jis labai ramus atrodo, labai užtikrintai jaučiasi, – dėstė komentatorius.

Pilną pokalbį rasite teksto viršuje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų