REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Graikų krepšinio monstras Giannis Antetokounmpo yra pagrindinė priežastis, kodėl Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA) žaidžiančio Milvokio „Bucks“ klubo gerbėjai net ir vėlyvoje sezono stadijoje vis dar mėgaujasi savo palaikomos ekipos žaidimu atkrintamose varžybose.

Graikų krepšinio monstras Giannis Antetokounmpo yra pagrindinė priežastis, kodėl Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA) žaidžiančio Milvokio „Bucks“ klubo gerbėjai net ir vėlyvoje sezono stadijoje vis dar mėgaujasi savo palaikomos ekipos žaidimu atkrintamose varžybose.

REKLAMA

24-ejų metų graikų milžinas žaidžia geriausią savo karjeros krepšinį ir kartu su Jamesu Hardenu (Hjustono „Rockets“) ir Paulu George‘u pretenduoja tapti naudingiausiu NBA sezono žaidėju.

211 cm ūgio 110 kg svorio puolėjas šį sezoną renka 27,7 taško, atkovoja 12,5 kamuolio ir atlieka 5,9 rezultatyvaus perdavimo.

Po 38 metų pertraukos 60 pergalių ribą pasiekę „Elniai“ tapo stipriausia lygos reguliaraus sezono komanda ir pirmą kartą nuo 2001-ųjų metų žaidžia Rytų konferencijos finale, kur grumiasi prieš Toronto „Raptors“ ekipą.

REKLAMA
REKLAMA

Tada G. Antetokounmpo buvo vos šešeri ir jis dar tik galėjo pasvajoti apie tokią ateitį, kokią dabar yra susikūręs.

Milvokis dažnai yra vadinamas vos 150 kilometrų nutolusios Čikagos šešėliu arba miestu, kurį daugelis tiesiog pravažiuoja ir greitai pamiršta.

REKLAMA

Vieša paslaptis, kad daugelio NBA krepšininkų anaiptol nežavi mintis gyventi Milvokyje ir atstovauti „Bucks“, tačiau Antetokounmpo toks nėra.

Galbūt dėl to, kad keturių berniukų šeimoje augęs žaidėjas ilgą laiką jautė nepriteklių.

Krepšininko tėvai yra kilę iš Nigerijos, tačiau dar prieš gimstant Gianniui persikėlė gyventi į Graikiją.

Ilgą laiką tiek Giannis, tiek ir likę jo broliai neturėjo nei Graikijos, nei Nigerijos pilietybės, bei vaikystėje gyveno labai skurdžiai.

Tačiau šiandien už lango kitoks rytojus ir G. Antetokounmpo yra vienas mylimiausių žmonių visame Milvokyje.

REKLAMA
REKLAMA

„Sunku patikėti tuo, ką jam pavyko nuveikti per tuos 6 metus, kuriuos jis praleido čia, Milvokyje. Jis tiesiog pavertė gerokai stringančią komandą į ekipą, turinčią šansų triumfuoti NBA lygoje. Tai ką jis padarė yra daugiau nei neįtikėtina. Žmonės juokauja, kad Gianniui pasirodžius Milvokyje, net ir saulė šiame mieste šviečia stipriau.

Jis prikėlė miestą naujam gyvenimui, o mes jam tapome lyg nauja šeima. Kartais atrodo, kad būtent čia Giannis gimė, užaugo ir tapo didžiu vyru. Milvokio gatvėse jį visi atpažįsta, sveikinasi ir bendrauja. Smagu, kad pats žaidėjas atsako tuo pačiu“, – sako vienas ištikimiausių klubo gerbėjų Brianas Evansas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ir išties gatvėje nepastebėti 211 cm ūgio tvirtai sudėto ilgarankio krepšininko yra praktiškai neįmanoma.

Daugelį garsenybių toks aplinkinių dėmesys vargina ir netgi veikia psichologiškai, tačiau Giannis mėgsta aukoti savo laiką Milvokio gyventojams.

Graikų monstras noriai dalija autografus, fotografuojasi su gerbėjais ir netgi skiria jiems papildo dėmesio, kalbėdamas apie „Bucks“ reikalus.

Tiesiog Giannis vaikystėje buvo iš tų vaikų, kuriam gauti mylimo sportininko autografą prilygo didelės svajonės išsipildymui ir dabar tą patį džiaugsmą jis dovanoja jau naujajai kartai.

Be to, krepšininkas organizuoja labdaringus renginius ir dažnai aukoja savo santaupas skurstantiems miesto gyventojams.

REKLAMA

„Esu mačiusi jį parduotuvėje dalijantį autografus gerbėjams, kurių buvo gausus būrys. Giannis visiems buvo labai nuoširdus ir nuolankiai pasirašinėjo. Jo veide spindėjo šypsena ir tai negalėjo manęs nesužavėti. Jis yra iš tų žmonių, kuris visada pasisiūlės padėti skurdžiau gyvenantiems žmonėms arba vaikams turintiems sveikatos problemų. Jis tiesiog turi didelį širdį“, – pasakojo Milvokio gyventoja Roberta Scott.

Ir nors Milvokį nuo Graikijos sostinės Atėnų skiria beveik 9000 km atstumas, Giannis Antetokounmpo nepamiršta ir savo gimtųjų namų bei tradicijų.

Krepšininkas yra itin dažnas graikiško maisto restorano „Omega“ lankytojas. Gianniui tai viena geriausių vietų visame Milvokyje.

REKLAMA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

View this post on Instagram

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Shoutout to @giannis_an34 for taking this picture with us! #FearTheDeer

A post shared by Keagan Blanks (@keaganblanks81) on

 

 

„Visada gera, kai jis svečiuose pas mus. Praėjusį kartą, kai jis pietavo mūsų restorane, žmonės akimirksniu užpildė visas sėdimas vietas, kad tik galėtų praleisti laiką šalia Giannio. Net ir mano restorano darbuotojai sužinoję, kad Giannis pas mus, darbuojasi lydimi kur kas geresnės nuotaikos“, – pasakojo „Omega“ restorano savininkas George‘as Floresas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vieną didelį stebuklą Giannis Milvokyje jau sukūrė – šio miestelio gyventojams grąžino tikėjimą krepšinio komanda ir suteikė viltį jaustis didžiai visų Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) atžvilgiu.

Ar jam pavyks čia sugrąžinti NBA čempionų taurė parodys ateitis, bet kur kas labiau nei visi trofėjai žavi dieviškai paprastas Giannio elgesys su vietos gyventojais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų