REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos plaukimo federacija (LPF) patvirtino – Rūta Meilutytė apsisprendė – baigia savo sportinę karjerą.

Lietuvos plaukimo federacija (LPF) patvirtino – Rūta Meilutytė apsisprendė – baigia savo sportinę karjerą.

REKLAMA

„Noriu padėkoti Rūtai už milžinišką indėlį visos mūsų bendruomenės vardu. Jos pasiekimai įkvėpė ne tik mus, bet ir visą Lietuvą. Iškovotos pergalės tapo legendinėmis, o jos ryžtas ir atsidavimas šaliai tik dar kartą patvirtino, kad net ir būdami maži pasaulyje, galime skinti didingas pergales“, – sako LPF prezidentas E. Vaitkaitis.

Anot jo, apie tai, kad Rūta baigia profesionalią karjerą, federacija buvo informuota vakar.

„Rūta buvo, yra ir visuomet liks ta, kurios vardas bus aukso raidėmis įrašytas į Lietuvos plaukimo sporto istoriją. Koks bebūtų jos sprendimas, mes jį turime priimti ir gerbti. Tad visos federacijos vardu norime palinkėti kuo geriausios kloties bet kokiuose jos naujuose sprendimuose“, – sako jis.

R. Meilutytės teigimu, šiam sprendimui ji brendo ilgą laiką, o jis pats – vienas sudėtingiausių jos gyvenime.

„Plaukimo dėka patyriau gyvenimą, apie kokį kadaise nebūčiau nė pagalvojusi. Turėjau galimybę pamatyti didelę dalį pasaulio, susipažinti ir dirbti su nuostabiais žmonėmis. Tai ypatinga patirtis ir dabar noriu tą patirtį ir įgytus įgūdžius panaudoti naujoje distancijoje, šį kartą – už baseino ribų. Esu pasiruošusi pradėti naują gyvenimo etapą. Ačiū visiems mane šiam kely palaikiusiems ir ne tik“, – dėkoja sportininkė.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak R. Meilutytės, dėl intensyvių treniruočių plaukimo baseine jai teko paaukoti savo mokslus, į kuriuos ji nori sugrįžti.

„Iki šiol visą save atidaviau plaukimui. Nuo ankstyvos paauglystės gyvenau šiuo sportu. Dėl įtempto treniruočių režimo atidėjau mokslus, prie kurių noriu dabar sugrįžti. Noriu patirti paprastus dalykus, augti, geriau suprasti save ir mane supantį pasaulį“, – sako plaukikė.

REKLAMA

*****

Iki 2012 metų olimpinių žaidynių Rūta Meilutytė dėl amžiaus apribojimų negalėjo startuoti nei Europos jaunimo, nei suaugusiųjų čempionatuose, tačiau teisę dalyvauti Londono olimpinėse žaidynėse išsikovojusi tada dar niekam nežinoma plaukikė iš Lietuvos tapo sensacija – būdama vos 15 metų laimėjo olimpinį auksą 100 m krūtine nuotolyje. R. Meilutytė tapo jauniausia 100 m plaukimo krūtine distancijos olimpine čempione ir pirmąja nepriklausomos Lietuvos plaukike, iškovojusia olimpinį medalį. Nuo tada prasidėjo R. Meilutytės dominavimas tarptautinėse arenose.

REKLAMA
REKLAMA

Pasaulio čempione Rūta tapo šešiolikos – 2013 metų pasaulio plaukimo čempionate, kur moterų 100 m plaukimo krūtine pusfinalyje distanciją įveikė per 1 min. 4,35 sek. ir pasiekė pasaulio rekordą.

Būdama septyniolikos, Rūta tapo pirmąja ir vienintele plaukike istorijoje, bent kartą laimėjusia tuo metu visus įmanomus svarbiausius tarptautinius jaunimo ir suaugusiųjų plaukimo čempionatus.

Per savo karjerą Rūta Meilutytė svarbiausiose tarptautinėse varžybose iškovojo net 20 aukso, 10 sidabro ir 1 bronzos apdovanojimą.

Jai iki šiol priklauso pasaulio plaukimo rekordas moterų 100 m krūtine rungtyje trumpame baseine bei Europos rekordai 50 ir 100 m krūtine distancijose tiek ilgame, tiek trumpame baseine.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų