REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
28
Daviso taurės mačas Lietuva - Sakartvelas (nuotr. Skirmantas Lisauskas / BNS)

Vilniaus „SEB arenoje“ įsimintiną pergalę Daviso taurės pirmosios pasaulio grupės atrankiniame mače iškovojo pirmoji Lietuvos raketė Ričardas Berankis (ATP-248). 1000-ajame profesionalo karjeros mače 33-ejų vilnietis po varginančios trijų setų kovos 7:6 (7:5), 3:6, 7:6 (9:7) palaužė pajėgiausią Sakartvelo tenisininką 22-ejų Saba Purtseladze (ATP-450).

28

Vilniaus „SEB arenoje“ įsimintiną pergalę Daviso taurės pirmosios pasaulio grupės atrankiniame mače iškovojo pirmoji Lietuvos raketė Ričardas Berankis (ATP-248). 1000-ajame profesionalo karjeros mače 33-ejų vilnietis po varginančios trijų setų kovos 7:6 (7:5), 3:6, 7:6 (9:7) palaužė pajėgiausią Sakartvelo tenisininką 22-ejų Saba Purtseladze (ATP-450).

REKLAMA

Ši pergalė leido išlyginti serijos su Sakartvelu rezultatą – 2:2. R. Berankio ir sakartveliečio kova truko 2 val ir 59 min.

Pirmąją Daviso taurės susitikimo Lietuva-Sakartvelas dieną rinktinės pasidalino po pergalę. Debiutiniame mače antroji Lietuvos komandos raketė Vilius Gaubas (ATP-366) 3:6 6:1 5:7 nusileido S. Purtseladzei, o R. Berankis atstatė pusiausvyrą  6:2 6:2 įveikdamas Zurą Tkemaladzę (ATP-721).

Pirmą setą R. Berankis laimėjo po įtempto tie-break'o

R.Berankis jau pačioje mačo pradžioje turėjo du „break pointus“, bet jų nerealizavo, o kartvelas vėliau įsižaidė ir pradėjo kur kas užtikrinčiau padavinėti kamuoliukus. Lietuvis savo padavimų metu strigo ketvirtajame ir aštuntajame geimuose, bet S.Purtseladze savo progas švaistė – pralaimėjo tris „break pointus“. Dvyliktajame geime R.Berankis buvo ant prarajos ribos (15:40).

REKLAMA
REKLAMA

Tada lietuvis atliko galingą padavimą, vėliau S.Purtseladze padarė klaidą ir R.Berankis panaikino du „set pointus“ (40:40). Dar vienu geru padavimu lietuvis šiame geime išsiveržė į priekį, o vėliau ir išplėšė pratęsimą. Gerą atkarpą tęsęs R.Berankis pratęsimo pradžioje laimėjo varžovo įžaistą kamuoliuką, tačiau vėliau du kartus suklydo ir prarado turėtą iniciatyvą.

REKLAMA

Vėliau situacija vėl pasikeitė – S.Purtseladze du kartus nesėkmingai sužaidė savo padavimų metu, o po vieno iš taškų taip susinervino, jog parodė vidurinį pirštą...vaizdo peržiūros sistemai, pagal kurią kartvelo smūgis maždaug milimetru buvo užribyje. Po to epizodo kartvelas išsimušė iš ritmo, pridarė klaidų ir vis labiau atsiliko nuo R.Berankio (5:2). Nepaisant to, kartvelas sugebėjo atsitiesti (5:5).

Tada lietuvis sėkmingai sužaidė po savo padavimo ir nutraukė prastesnę atkarpą (6:5), susikurdamas „set pointą“. S.Purtseladze pirmu bandymu kamuoliuko neįžaidė, o antrasis padavimas nebuvo toks galingas – R.Berankis sėkmingai grąžino kamuoliuką, o kartvelas netrukus padarė lemtingą klaidą (7:5).

REKLAMA
REKLAMA

Antrą setą lengvai laimėjo S. Purtseladze

Antrajame sete lygi kova tęsėsi pirmus 6 geimus. Vėliau S.Purtseladze laimėjo dvi iš eilės lietuvio padavimų serijas ir galingai užbaigė setą, o R.Berankis „break pointų“ nesusikūrė. Kartvelas šiame sete ir vėl liejo emocijas, o R.Berankis jo gestus palydėjo ironiška šypsenėle. S.Purtseladze po vieno iš padavimų susiėmė už nugaros, bet panašu, kad trauma nebuvo rimta, nes kartvelas tęsė mačą ir demonstravo gerą žaidimo lygį.

Trečiajame sete anksti persvarą įgijo R. Berankis, tačiau jos neišsaugojo

Lemiamą setą R.Berankis pradėjo nuo laimėtos varžovo padavimų serijos. S.Purtseladze vėl ėmė kankinti nugaros skausmai ir trečiajame geime jis jau vos pajudėjo, tačiau laimėjo savo padavimų seriją (2:1) ir paprašė medicininės pertraukėlės. Po pauzės kartvelas pagerino žaidimą ir ketvirtajame geime turėjo ne vieną „break pointą“, bet R.Berankis atsilaikė ir sulaukė šalies prezidento Gitano Nausėdos ovacijų. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Itin dramatiškas buvo aštuntasis seto geimas, kuris tęsėsi net apie 13 minučių. S.Purtseladze turėjo daugybę „break pointų“, R.Berankis irgi ne sykį buvo per tašką nuo laimėtos savo padavimų serijos, bet abu žaidėjai vis švaistė progas. S.Purtseladze, iššvaistęs 7 „break pointus“ šiame sete, ėmė melstis ir jo maldos buvo išklausytos – R.Berankis padarė dvigubą klaidą ir prarado iniciatyvą (4:4).

Likusiuose seto geimuose žaidėjai susitvarkė su savo padavimų serijomis, nors dvyliktajame geime R.Berankiui teko pavargti (40:40). Pratęsimo pradžia R.Berankiui buvo labai komplikuota. Jis du kartus prastai sužaidė savo padavimų metu ir atsiliko 0:3. Vėliau lietuviui pavyko laimėti vieną tašką kartvelo padavimų metu ir kiek pagerinti savo situaciją. S.Purtseladze, pirmaudamas 5:3, padarė dvigubą klaidą, kai kamuoliukas leidosi 4 mm už linijos. Tuo pasinaudojęs R.Berankis savo padavimų metu išlygino rezultatą (5:5). Deja, čia pat lietuvis pataikė į tinklą ir atsidūrė ant prarajos ribos (5:6).

REKLAMA

Visgi, R.Berankis atlaikė varžovo padavimą ir panaikino „match pointą“. Vėliau S.Purtseladze atliko neatremiamą padavimą ir susikūrė antrą „match pointą“ (6:7). R.Berankis tada nepadavė kamuoliuko pirmu bandymu, tačiau kartvelas tuo nepasinaudojo (7:7). Lietuviui vėliau pavyko laimėti tašką po antrojo savo padavimo (8:7) ir R.Berankis susikūrė pirmą „match pointą“. Lietuvis savo progos neiššvaistė ir išplėšė žūtbūtinę pergalę, o kartvelas nesulaikė ašarų.

Įsijungiau. Žiūriu ant vieno maikės LIETUVA, ant kito GEORGIA. TV kamputyje rezultatas LTU-GEO. O komentatorius kažką vapalioja apie kažkokį ,,sakartvelą,,. Sakau, gal jis ne tas varžybas komentuoja ?
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų