• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Picas mėgstantys žmonės rečiau suserga tam tikromis vėžio formomis, teigia Italijos mokslininkai.

REKLAMA
REKLAMA

Iki šiol medicinos mokslas skelbė, kad mėgstamas maistas dažniausiai būna nesveikas, tačiau Milano farmakologijos centro tyrinėtojai nustatė, jog suvalgant vieną ar daugiau picų per savaitę užkertamas kelias tam tikrų formų vėžio ląstelių dauginimuisi.

REKLAMA

Tyrimas, kurio metu buvo ištirta 8 000 italų, rodo, kad picų mėgėjai 59 proc. rečiau suserga stemplės vėžiu, o 26 proc. - gaubtinės žarnos vėžiu.

"Mes žinojome, kad pomidorų padažas apsaugo nuo tam tikrų formų auglių, tačiau tikrai nesitikėjome, kad visa pica gali daryti tokį stiprų prevencinį poveikį", - laikraščio "La Repubblica" sekmadienio (07.20) numeryje teigė mokslininkas Silvano Gallus (Silvanas Galusas).

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau Milane gyvenantis epidemiologas Carlo La Vecchia (Karlas La Vekija) perspėjo tuos milijonus žmonių, kurie dabar gali pamanyti radę pateisinimą savo silpnybei. "Nėra jokių požymių, rodančių, kad šie rezultatai priklausė tik nuo picų", - sakė jis ir paaiškino: "Picos valgymas tiesiog galėjo būti susijęs ir su tam tikru gyvenimo būdu bei mitybos įpročiais, kitaip tariant, su itališka Viduržemio jūros regiono virtuvės versija".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Viduržemio jūros regiono patiekaluose paprastai būna daug alyvuogių aliejaus, skaidulų, daržovių, vaisių, kviečių miltų. Be to, maistas valgomas šviežias, o picos gaminamos namuose, ne iš šaldytų pusfabrikačių. Jau seniai žinoma ir pomidorų, kuriuose yra daug antioksidantų, nauda sveikatai.

"Reuters"-BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų