• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dabar galima nusipirkti įvairiausių daržovių - ne tik vietinių, bet ir retų, atvežtų iš tolimų kraštų. Panašiai kaip daržovės ruošiami ir grybai. Siūlome išbandyti keletą iš pievagrybių pagamintų patiekalų receptų.

REKLAMA
REKLAMA

Pievagrybių sriuba

500 g pievagrybių, prieskoninių daržovių, 1 šaukštas sviesto, 1 šaukštas manų kruopų, 2 šaukštai grietinės, petražolių, druskos, pipirų.

REKLAMA

Pievagrybius nuvalome, nuplauname ir nusausiname, supjaustome. Pakepiname keptuvėje su puse šaukšto sviesto. Dviejuose litruose pasūdyto vandens išverdame prieskonines daržoves, kai suminkštėja, jas išimame ir į nuovirą suberiame manų kruopas. Kelias minutes paverdame ir sudedame pievagrybius bei likusį sviestą. Sriubą pateikiame su grietine, apibarstytą žaliomis petražolėmis, pipirais. Prie jos tinka riekelėmis supjaustytas prancūziškas batonas.

REKLAMA
REKLAMA

Įdaryti pievagrybiai

600 g pievagrybių, 200 g tarkuoto fermentinio sūrio, 3 šaukštai džiūvėsėlių, 1 kiaušinis, petražolių, 2 šaukštai grietinės, 1 šaukštas sviesto, druskos, pipirų.

Pievagrybius nuvalome, kotelius nupjauname iki kepurėlės ir smulkiai sukapojame, patroškiname svieste. Šaukštą džiūvėsėlių sumaišome su grietine, fermentiniu sūriu, grybų koteliais, kiaušiniu, petražolėmis, įdedame druskos ir pipirų. Iš gautos masės formuojame kauburėlius ir sudedame į pievagrybių kepurėles. Jas sudedame į sviestu išteptą karščiui atsparų indą, apipilame grietine ir kepame įkaitintoje orkaitėje, kol pagels.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kepti pievagrybiai su prieskoniais

250 g pievagrybių, 1 šaukštelis mairūno ir peletrūno, svogūno laiškų, petražolių, 0,5 šaukštelio garstyčių, 2 šaukštai sviesto, 1 šaukštas citrinų sulčių.

Pievagrybius nuvalome, nuplauname ir nusausiname. Supjaustome plonais griežinėliais. Inde išlydome sviestą ir kelias minutes troškiname ant mažos ugnies. Apibarstome peletrūnu, mairūnu ir sukapotais žalumynais, sudedame garstyčias ir gerai išmaišome. Baigiant troškinti supilame citrinų sultis. Galima pateikti su karštomis bulvėmis ir paskaninti grietine.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų