Dabar galima nusipirkti įvairiausių daržovių - ne tik vietinių, bet ir retų, atvežtų iš tolimų kraštų. Panašiai kaip daržovės ruošiami ir grybai. Siūlome išbandyti keletą iš pievagrybių pagamintų patiekalų receptų.
Pievagrybių sriuba
500 g pievagrybių, prieskoninių daržovių, 1 šaukštas sviesto, 1 šaukštas manų kruopų, 2 šaukštai grietinės, petražolių, druskos, pipirų.
Pievagrybius nuvalome, nuplauname ir nusausiname, supjaustome. Pakepiname keptuvėje su puse šaukšto sviesto. Dviejuose litruose pasūdyto vandens išverdame prieskonines daržoves, kai suminkštėja, jas išimame ir į nuovirą suberiame manų kruopas. Kelias minutes paverdame ir sudedame pievagrybius bei likusį sviestą. Sriubą pateikiame su grietine, apibarstytą žaliomis petražolėmis, pipirais. Prie jos tinka riekelėmis supjaustytas prancūziškas batonas.
Įdaryti pievagrybiai
600 g pievagrybių, 200 g tarkuoto fermentinio sūrio, 3 šaukštai džiūvėsėlių, 1 kiaušinis, petražolių, 2 šaukštai grietinės, 1 šaukštas sviesto, druskos, pipirų.
Pievagrybius nuvalome, kotelius nupjauname iki kepurėlės ir smulkiai sukapojame, patroškiname svieste. Šaukštą džiūvėsėlių sumaišome su grietine, fermentiniu sūriu, grybų koteliais, kiaušiniu, petražolėmis, įdedame druskos ir pipirų. Iš gautos masės formuojame kauburėlius ir sudedame į pievagrybių kepurėles. Jas sudedame į sviestu išteptą karščiui atsparų indą, apipilame grietine ir kepame įkaitintoje orkaitėje, kol pagels.
Kepti pievagrybiai su prieskoniais
250 g pievagrybių, 1 šaukštelis mairūno ir peletrūno, svogūno laiškų, petražolių, 0,5 šaukštelio garstyčių, 2 šaukštai sviesto, 1 šaukštas citrinų sulčių.
Pievagrybius nuvalome, nuplauname ir nusausiname. Supjaustome plonais griežinėliais. Inde išlydome sviestą ir kelias minutes troškiname ant mažos ugnies. Apibarstome peletrūnu, mairūnu ir sukapotais žalumynais, sudedame garstyčias ir gerai išmaišome. Baigiant troškinti supilame citrinų sultis. Galima pateikti su karštomis bulvėmis ir paskaninti grietine.