• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Geriau nežinoti...

Mažai kas susimąsto, kaip ir iš ko gaminama dešra. Tačiau beveik kiekvienas rūpinasi, kad šio produkto būtinai būtų šaldytuve. O gal be reikalo?

REKLAMA
REKLAMA

Pasirodo, dešrą galima gaminti iš bet ko. Ši gudri technologija jau seniai išrasta Vakaruose. Viskas labai paprasta: 20 procentų vandens, 12 procentų sojos, o visa kita - mėsa. Tiesa, dar sintetiniai skonio ir kvapo aromatizatoriai.

REKLAMA

Žinovai tvirtina, kad pasitelkus išgirtąsias vakarietiškas technologijas dešrą galima gaminti vos ne iš tualetinio popieriaus.

O kas toliau parašyta, silpnų nervų skaitytojams geriau neskaityti.

Pieniškos dešrelės pagamintos iš 45 procentų emulsijos, 25 procentų sojos baltymų, 15 procentų paukštienos, 7 procentų mėsos, 5 procentų miltų arba krakmolo ir 3 procentų skonio suteikiančių priedų.

REKLAMA
REKLAMA

Sardelės: 35 procentai emulsijos, 30 procentų sojos baltymų, 15 procentų mėsos, 10 procentų paukštienos, 5 procentai miltų arba krakmolo, 5 procentai skonio suteikiančių priedų.

Virta dešra: 30 procentų paukštienos, 25 procentai emulsijos, 25 procentai sojos baltymų, 10 procentų mėsos, 8 procentai miltų arba krakmolo, 2 procentai skoninių priedų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Emulsija - oda, subproduktai, mėsos gamybos atliekos. Visa tai permalta ir išvirta iki šviesiai pilkos košelės konsistencijos.

Paukštiena - šio produkto kilmė iki galo nėra išaiškinta, nes ji gaunama iš sandėlių. Tai monolitiniai pilkai rožinės spalvos briketai.

REKLAMA

Mėsa - dažniausiai angliška "briketinė" kiauliena.

Miltai, krakmolas - kukurūzų arba bulvių miltai ir krakmolas. (Dažniausiai - nekondiciniai.)

Skoniniai priedai - tirštikliai, dažikliai, "mėsos skonis", konservantai, druska, cukrus, pipirai.

Sugadinta mėsa arba dešros mėsos perdirbimo įmonėse paprastai apdirbamos chemiškai ir dar kartą perdirbamos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų