• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmosios daržo patvoryje sužaliuoja dilgėlės ir kiaulpienės. Iš šių augalų galima išpešti naudos ir sau - ypač kai po žiemos organizmui trūksta vitaminų, mikroelementų, pektinų, organinių rūgščių, fermentų. Pienėse ir dilgėlėse gausu C ir B vitaminų, mineralinių medžiagų, karotino.

REKLAMA
REKLAMA

Pienių lapai reguliuoja medžiagų apykaitą, stimuliuoja virškinimą, mažina kraujo spaudimą, rekomenduojami sergant reumatu. Štai keli paprasti receptai iš šių augalų.

REKLAMA

Kiaulpienių lapų desertas

2 saujos jaunų kiaulpienių lapų, pusė citrinos, 1 šaukštas medaus, 5-6 graikiniai riešutai.

Visas kiaulpienių lapų kartumas slypi išilginėse lapų gyslose, todėl žaliąją dalį nuskabykite, o baltąsias gyslas nupjaukite. Lapelius švariai nuplauname ir smulkiai supjaustome, įdedame medaus, apšlakstome citrinos sultimis ir sumaišome, apibarstome trupintais riešutais.

REKLAMA
REKLAMA

Dilgėlių salotos

200 g jaunų dilgėlių, 25 g susmulkintų graikinių riešutų, 1 citrina.

Dilgėles nuplauname, sudedame į sietelį ir minutę panardiname į verdantį vandenį. Nuvarviname ir susmulkiname. Graikinius riešutus apipilame ketvirčiu dilgėlių nuoviro, įvarviname citrinos sulčių ir užpilame ant dilgėlių. Puošiame citrinos riekele.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dilgėlių sriuba

500 g dilgėlių, 1 šaukštelis miltų, 1 kiaušinis, prieskonių, 1 svogūno galvutė, aliejaus.

Dilgėles nuplauname, perpilame verdančiu vandeniu, nuvarviname ir smulkiai supjaustome. Sudedame į verdantį vandenį ir įdedame prieskonių. Pagardiname aliejuje pakepintais miltais, susmulkintu ir pakepintu svogūnu. Susmulkiname kietai virtą kiaušinį. Į išvirtą sriubą įdedame grietinės ir susmulkinto kiaušinio. Dilgėlių sriubą galima paįvairinti morkomis, rūgštynėmis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų