REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rytoj mūsų krepšininkai sužais nieko nebelemiančias rungtynes su serbais ir grįš namo.Grįš namo ne tik be medalių, apie kuriuos prieš čempionatą kalbėjo žaidėjai, bet ir be kelialapio į kitąmet Turkijoje vyksiantį pasaulio čempionatą.

REKLAMA
REKLAMA

Tai reiškia, kad kitąmet rinktinės, kuri praėjusiame Europos čempionate Ispanijoje iškovojo bronzos medalius, nariai vasarą galės ramiai ilsėtis. Nebent sulauktume FIBA malonės ir gautume kvietimą.

REKLAMA

Pirmąkart nuo 2001 metų Europos vyrų krepšinio čempionato Lietuvos rinktinė nepateko į stipriausiųjų aštuntuką.

Atrodo, kad paskutinės mūsų komandos rungtynės Lodzėje su serbais bus paskutinės ir rinktinės vyriausiajam treneriui Ramūnui Butautui, kuris fiasko atveju – o taip ir atsitiko – žadėjo atsistatydinti. Tačiau apie savo sprendimus jis teigė papasakosiąs po rungtynių su Serbijos ekipa.

„Eilinės blogos rungtynės, – po mačo kalbėjo R. Butautas. – Gerai sužaidėme tik pirmąjį kėlinį, o vėliau mūsų veiksmai išsiderino. Prieš varžovų spaudimą žaidėme ne blogai, o siaubingai.“

REKLAMA
REKLAMA

Teorinių vilčių turėję kovoti dėl vietos ketvirtfinalyje, vakar mūsiškiai per antrojo etapo F grupės rungtynes nusileido pasaulio čempionei Ispanijos rinktinei – 70:84.

„Abiem komandoms ši dvikova bus tarsi finalas“, – tokie Ispanijos aukštaūgio Marco Gasolio žodžiai geriausiai atspindi šios dvikovos svarbą.

Prieš šias rungtynes Lietuvos rinktinės stovyklą pasiekė bloga žinia – komandai negalės padėti kelio traumą per dvikovą su Slovėnija patyręs Simas Jasaitis. O juk jis mūsų ekipoje buvo antras pagal rezultatyvumą (12,5 tšk.).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Už pirmą kėlinį R.Butauto auklėtiniams galima audringai paploti. Ypač Mantui Kalniečiui, kuris per pirmas 10 minučių buvo tarsi vijurkas ir pelnė 8 taškus, o visa komanda brangino kamuolį ir nemėtė iš bet kur ir bet kaip. 6 dvitaškiai iš 9, 3 tritaškiai iš 6, 3 baudos iš 4 – taip atakuodami mūsų krepšininkai laimėjo pirmą ketvirtį 24:15 ir privertė mus patikėti, kad pagaliau rinktinė atrado savąjį žaidimą.

Tačiau suklydome... To, kas aikštelėje vyko per antro kėlinio septynias minutes, dar nėra buvę. Dvi pražangas puldamas užsidirbo M. Gasolis, bet tuo mūsiškiai nepasinaudojo. O kai 1 tašką per pirmą kėlinį pelnęs Pau Gasolis netrukdomas ėmė dėti kamuolį į mūsų krepšį, prasidėjo košmaras.

REKLAMA

Mūsiškiai vėl ėmė žaisti šiame čempionate įprastą sau krepšinį – klysti, nepataikyti, blaškytis. Dėl nugaros problemų M. Kalnietis turėjo palikti aikštelę, jį pakeitė Andrius Mažutis, bet nuo to mūsų problemų nesumažėjo. Septynių minučių atkarpą ispanai laimėjo 23:0! ir įgijo 14 taškų pranašumą. Pirmuosius taškus mūsiškiai pelnė tik 7-tą minutę, o po dviejų kėlinių Ispanijos rinktinė pirmavo 40:32.

Per likusius du kėlinius lietuviai žaidė be M. Kalniečio, kurio nebuvo net ant atsarginių suolelio. Net ir likę be šio įžaidėjo, krepšininkai dar sumažino deficitą iki 5 taškų (37:42), bet antrame kėlinyje ne kartą matyti P. Gasolio dėjimai sugrąžino dviženklį skirtumą (54:39) ir prieš paskutinį kėlinį (64:43) visi taškai jau buvo sudėlioti.

Saulius Ramoška

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų