1. Rinkitės tik liesą mėsą ir paukštieną, nevartokite odelių, nupjaukite visus matomus riebalus.
2. Nevalgykite kepto maisto. Produktus virkite. Išvirtus sultinius iš pradžių atvėsinkite, nugriebkite riebalus, nukoškite ir tik po to pasišildę valgykite.
3. Į košes, makaronus, salotas, bulvių patiekalus vietoje sviesto pilkite padažus, paruoštus iš uogų ir daržovių piurė, arba nukoštą sultinį. Iš paruoštų prieskonių rinkitės kaukazinių slyvų uogienę, pomidorų padažus, krienus, garstyčias. Prie mėsos ir žuvies patiekite žalių salotų, prieskoninių žolių, raugintų kopūstų, bruknių, žaliųjų žirnelių.
4. Pirkite tik liesus pieniškus produktus.
5. Jei mėgstate ledus, rinkitės tik vaisinius, pagamintus iš šaldytų sulčių.
6. Atsisakykite sviestinių bandelių, sausainių, krekerių, džiūvėsių, šokoladinių saldainių. Prie arbatos geriausi saldumynai - džiovinti vaisiai.
7. Vietoj įprastos duonos vartokite džiovintus paplotėlius iš nemaltų grūdų.
8. Daržoves troškinkite nedideliame kiekyje vandens arba liesame piene.
9. Baklažanus ir bulves geriausia kepti nesmulkintus ir neluptus orkaitėje.
10. Augalinius produktus, kuriuose gausu riebalų (avokadus, alyvuoges, riešutus, saulėgrąžas) vartokite po nedaug kaip skanėstus.
11. Patiekalus gardinkite šviežiai maltomis sėmenimis, sezamo sėklomis, kad organizmui netrūktų nepamainomų riebalų.
12. Kadangi riebalų kiekis jūsų racione minimalus, jų asortimentas turi būti maksimalus. Išsiugdykite įprotį vartoti įvairius retus aliejus (nors po kelis lašus), pardavinėjamus vaistinėse.