Ypatingame festivalyje sostinėje – ir retai viešumoje matomos gražiausios Lietuvos poros (nuotr. Organizatorių)

Ypatingame festivalyje sostinėje – ir retai viešumoje matomos gražiausios Lietuvos poros (nuotr. Organizatorių)

Trečiadienio vakarą sostinėje prasidėjo gastro festivalis „Smidrų festas“. Naujamiesčio rajone veikiančiame turguje „Uptown Bazaar“ vilniečiai ir miesto svečiai keturias dienas galės skanauti patiekalus iš smidrų.

Festivalio organizatoriai intriguoja – neįprastų ir netikėtų skonių čia atras ir didžiausi maisto gurmanai.

Renginio nepraleido ir gurmaniškiems skoniams neabejingos garsenybės. Patiekalus įvertino Ieva Stasiulevičiūtė su draugu Justinu Žvigu, Nida Degutienė su vyru Dariumi Degučiu, Saugirdas Vaitulionis, Alesia ir Romualdas Mačiuliai, Ugnė Galadauskaitė ir Marius Siparis, Diana Dargienė su dukra Une, Indrė Stonkuvienė su vaikais, Julija Steponavičiūtė, Rima ir Žydrūnas Stankai, Mantas Žmuidinavičius-Wizard, Neringa Zeleniūtė, Vaida Skaisgirė su sūnumi Atu, Urtė Mikelevičiūtė, Migloko, Rimvydas Širvinskas-Makalius, Kristina Kaikarienė, Liucina Rimgailė, Deimantė Kazėnaitė, Gintarė Gurevičiūtė su draugu Dmitrijumi Jaruševičiumi ir daugelis kitų.

REKLAMA

„Smidrai vis labiau populiarėja Lietuvoje. Pavasarį tai yra pirmoji lauko sąlygomis užauganti daržovė, skelbianti apie šviežių daržovių sezono pradžią. Smidrai pasižymi ne tik puikiu skoniu, bet ir yra labai naudingi žmogaus organizmui. Juose yra baltymų, vitamino C, kalcio, vitaminų B1 ir B3. Lietuvoje smidrų derlius pradedamas rinkti gegužės pradžioje ir sezonas tęsiasi iki Joninių. Tad mėgaukimės šiomis daržovėmis kol dar nevėlu“, – šypsosi viena iš renginio organizatorių Renata Paleičikaitė-Polujanskienė.

Festivalio dekoru pasirūpino floristas Antanas Mažonas. Vos prieš kelias savaites minėtame turguje kaunietis atvėrė gėlių saloną „Floristai ant ribos“. Smidrų festivaliui parinktas dekoras pasižymi žaluma, gaiviomis, pavasariškomis spalvomis, jaukumu. „Smidrus galime pagaminti pačiais įvairiausias būdais. Tą norėjome pabrėžti skonių ir spalvų įvairove. Šis šiuolaikiškas turgus išsiskiria moderniu, industriniu interjeru. Stengėmės išlaikyti jo charakterį ir sustiprinti keliais elementais“, – pasakojo žinomas floristas.

Kaip gi smidrus valgyti pataria profesionalai? Smidrai gali būti valgomi žali, apvirti, kepti keptuvėje ar ant grotelių. Juos galima marinuoti arba šaldyti. „Smidrų festo“ lankytojai galės įvertinti ir netikėtas šių daržovių paruošimo interpretacijas. Gurmaniškų potyrių mylėtojams – rūkyti, marinuoti smidrai, picos, mėsainiai, blyneliai, fajitai, vafliai, kišai, tacos su smidrais. Na, o smaližių lauks smidrų ledai ir panakota su sepijų rašalu ir smidrais.

[email protected]

Naujienų portalo tv3.lt informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB All Media Lithuania sutikimo draudžiama.

Top Video

Lietuva lyderiauja Europoje ne tik pagal suvartojamo alkoholio kiekį
DABAR RODOMA
Lietuva lyderiauja Europoje ne tik pagal suvartojamo alkoholio kiekį
DABAR RODOMA
Su mažamečiu miegojusi moteris prabudo nuo siaubo: galėjo mirti visi
DABAR RODOMA
Po dvigubos žmogžudystės Tauragėje – liudininkų pasakojimas: to niekas nesitikėjo
DABAR RODOMA
Skurdo lygiu Lietuvoje susirūpino net užsienio ekspertai
DABAR RODOMA
Skaudi nelaimė Vilniaus senamiestyje: vairuotoja nepraleido motociklininko
DABAR RODOMA
Pamirškite Palangą: nuo šio kurorto lietuvių neatbaido net kainos
DABAR RODOMA
Po tragedijos Italijoje – dar daugiau detalių: prabilo sukrėsti lietuviai
DABAR RODOMA
Dėl naujų duomenų apsaugos įstatymų Europos vartotojams neprieinami kai kurie portalai
DABAR RODOMA
Situacija Lietuvoje kur kas prastesnė nei manoma – Europa nori pokyčių
DABAR RODOMA
Daivai Gineikaitei – palanki žinia
GAUK NEMOKAMĄ tv3.lt NAUJIENLAIŠKĮ Į SAVO PAŠTO DĖŽUTĘ:
UŽSISAKYTI
REKLAMA

Nėra komentarų. Būk pirmas - komentuok!

Tinklaraštininkė (tv3.lt fotomontažas)
„Mada šiandien yra daugiaveidė, tad aklai teigti, kad madinga tik viena ar kita būtų neprotinga. Tendencijos kinta labai greitai ir jų daug, tad bėgti paskui jas nelabai ...
Brigita Gaižauskaitė (tv3.lt fotomontažas)
Devyniolikmetė vilnietė šokėja ir modelis Brigita Gaižauskaitė visai neseniai grįžo iš Turkijos, kur dalyvavo tarptautiniame grožio konkurse „Miss New World 2018“. Mergina ...
Vestuvių planuotoja D. Urbanaitė įvertino princo Harry ir M. Markle vestuves (tv3.lt fotomontažas)
Visai neseniai įvyko ilgai lauktos karališkosios vestuvės – princas Harry vedė savo išrinktąją Meghan Markle. Tačiau net ir praėjus beveik savaitei, kalbos apie šią gražią ...
„Atomic Kitten“ ir Christina Aguilera (nuotr. tv3.lt fotomontažas)
Christina Aguilera savo gerbėjus stebina ne tik įspūdingais vokalo sugebėjimais, bet taip pat ir savo svorio šuoliais. Ilgą laiką itin liesa buvusi žinoma atlikėja ne kartą ...
Mamytės ir vaikučiai: garsios Lietuvos moterys ir jų vaikai – lyg du vandens lašai (tv3.lt fotomontažas)
Tikriausiai daugelis sutiks, kad vaikai auga itin greitai. Daugelis Lietuvos garsenybių gali pasigirti nuostabaus grožio dukromis arba mamomis. Pamatykite, kaip atrodo ...
REKLAMA

Top Video

Lietuva lyderiauja Europoje ne tik pagal suvartojamo alkoholio kiekį
DABAR RODOMA
Lietuva lyderiauja Europoje ne tik pagal suvartojamo alkoholio kiekį
DABAR RODOMA
Su mažamečiu miegojusi moteris prabudo nuo siaubo: galėjo mirti visi
DABAR RODOMA
Po dvigubos žmogžudystės Tauragėje – liudininkų pasakojimas: to niekas nesitikėjo
DABAR RODOMA
Skurdo lygiu Lietuvoje susirūpino net užsienio ekspertai
DABAR RODOMA
Skaudi nelaimė Vilniaus senamiestyje: vairuotoja nepraleido motociklininko
DABAR RODOMA
Pamirškite Palangą: nuo šio kurorto lietuvių neatbaido net kainos
DABAR RODOMA
Po tragedijos Italijoje – dar daugiau detalių: prabilo sukrėsti lietuviai
DABAR RODOMA
Dėl naujų duomenų apsaugos įstatymų Europos vartotojams neprieinami kai kurie portalai
DABAR RODOMA
Situacija Lietuvoje kur kas prastesnė nei manoma – Europa nori pokyčių
DABAR RODOMA
Daivai Gineikaitei – palanki žinia

Televizija

Didžiausios olimpinių žaidynių nesėkmės: iš jų kvatojo visas pasaulis

 

 

                    



Į viršų