REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
15
Rosie Reilly  (nuotr. Twitter)

Įsiutusi ir darbo ieškojusi Rosie Reilly (26) visaip išplūdo grožio prekių parduotuvių tinklą „Boots“ po to, kai jai nebuvo suteiktas šansas darbo pokalbiui, nes merginos apranga neva buvo nepakankamai konservatyvi.

15

Įsiutusi ir darbo ieškojusi Rosie Reilly (26) visaip išplūdo grožio prekių parduotuvių tinklą „Boots“ po to, kai jai nebuvo suteiktas šansas darbo pokalbiui, nes merginos apranga neva buvo nepakankamai konservatyvi.

REKLAMA

Susitikdama su parduotuvės vadovais, kurie ieškojo darbuotojo užimti pardavimų asistentės pareigoms, Rosie dėvėjo juodai baltą palaidinę su aukšta apykakle ir kelius siekiantį sijoną. Tačiau po pirmos interviu dalies jai buvo pareikšta, kad mergina dėvi nederamus drabužius darbui parduotuvėje. Antroje darbo pokalbio dalyje Rosie turėjo pademonstruoti savo gebėjimus aptarnaudama klientus.

Rosie, prieš ateidama į darbo pokalbį, kitus darbuotojus informavo apie savo gan neįprastą išvaizdą – ausyse ir nosyje mergina segi auskarus, o jos plaukai šonuose yra trumpai kirpti.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš visuomet pasitikslinu, ką reikia dėvėti, be to, pranešu apie auskarus ir plaukus. Šios parduotuvės darbuotojai man nieko išskirtinio nesakė, tačiau pridūrė, kad dėvėčiau laisvesnę darbo aprangą. Būtent taip ir padariau. Su manimi darbo pokalbyje dalyvavęs žmogus sakė, jog jam mano stilius patiko, tačiau jis nėra tinkamas darbui šioje parduotuvėje. Kai esi bedarbė, nesijauti labai savimi patenkinta, tačiau kai atsitinka kažkas panašaus, pasitikėjimas savimi dar labiau sumažėja. Mano darbo patirtis jiems buvo neįdomi,“ – pasakojo Rosie.

REKLAMA

Jos išvaizda problemų nekeldavo

Mergina anksčiau dirbo tokiose parduotuvėse kaip „Debenhams“, „River Island“, „Topshop“, „BHS“ ir „Lush“.

Rosie minėjo, jog jos aprangos stilius niekam problemų nėra sukėlęs, o šis drabužių derinys buvo jos mėgstamiausias.

Mažmeninės prekybos darbuotoja prisipažino, kad jos šukuosena tikrai nėra tipinė, tačiau darbo pokalbį vykdęs žmogus neminėjo, jog būtent tai buvo netinkama šiam darbui.

Rosie taip pat turi dvi tatuiruotes ant rankų, tačiau minėjo, jog jos yra beveik nepastebimos.

Merginai buvo pasiūlyta sugrįžti dar kartą, tik tuomet dėvėti kažką santūresnio, tačiau Rosie nusprendė negaižti savo laiko ir į antrą pokalbį neatėjo.

REKLAMA
REKLAMA

„Atvirai kalbant, man buvo gėda. Jaučiausi truputį sutrikusi ir nepatenkinta savimi bei savo išvaizda,“ – sakė Rosie.

Palaikymas internete

Grįžusi namo mergina savo Twitter paskyroje pasidalino šio pokalbio patirtimi ir nuotraukomis to, ką jo metu dėvėjo.

„Sveiki, @BootsUK. Šiandien man nebuvo leista tęsti darbo pokalbio, kadangi dėvėjau nepakankamai konservatyvią aprangą. Maniau, jog atrodžiau puikiai!,“ – rašė ji.

Mažiau nei per 24 valandas Rosies įrašas buvo pamėgtas daugiau nei 600 vartotojų ir pasidalintas daugiau nei 400 kartų.

Vienas jų rašė: „Sprendžiant, ar tas žmogus yra tinkamas darbui, reikėtų dėmesį kreipti į jo gebėjimus ir žinias, o ne į išvaizdą.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Juokinga. Atrodai gražiai ir apranga yra tinkama. Geriau jau ten nedirbti, jei su žmonėmis jie taip elgiasi. Sėkmės,“ – pridūrė kitas.

Atsakydama į visus šiuos komentarus, Rosie rašė: „Gaunu daug palaikymo ir meilės, o tai man labai daug reiškia. Ačiū jums.“

Kiti taip pat palaikė merginą ir netgi juokavo, jog „Boots“ parduotuvių tinklo darbuotojams reikia pasitikrinti regėjimą, o Rosie, pasakodama šią istoriją draugei, pridėjo, kad „Boots“ parduotuvėje jau pasidarė per ankšta (ang. Boots were getting too big for their boots).

Nemalonios patirtys darbo pokalbiuose

Pastaruoju metu padaugėjo nusiskundimų apie vykdomus darbo pokalbius žinomų gamintojų ir pardavėjų parduotuvėse.

REKLAMA

„TGI Fridays“ prisidirbo, kai į darbo pokalbį atėjusios 18-metės merginos paklausė, ar ji verčiau vienerius metus stebėtų savo tėvus besimylint, ar dirbtų čia.

Sausį dar vienai 18-metei, ieškojusiai darbo Linkolnšyre „Miller and Carter“ restorane trumpąja žinute buvo pranešta, darbas jai nesuteiktas, nes pokalbio metu merginos atsakymai į klausimus buvo per prasti.

„Boots“ parduotuvių tinklo atstovas sakė: „Liūdna girdėti apie tai, ką kandidatei į darbo vietą teko patirti. Tiriame šio įvykio aplinkybes.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų