Restoranas (nuotr. Gamintojo)

Restoranas (nuotr. Gamintojo)

Ar kada nors ėjote pietauti ir mąstėte, kiek laiko tas duonos krepšelis pragulėjo ant stalo ar kodėl jūsų padavėja niekaip nepasirodo? Buvusi padavėja Debra Ginsberg savo knygoje atskleidžia krūvą purvinų restoranų paslaptėlių ir kai kurios iš jų tikrai gali jus nustebinti.

Debra Ginsberg dirbo padavėja 20 metų ir tuomet, remdamasi savo patirtimi, parašė memuarus, pavadintus „Tikroji padavėjos išpažintis“. Daugybėje restoranų, ir siūlančių tik dienos pietus, ir vertinamų penkiomis žvaigždutėmis, ji teigia mačiusi ne vieną bjaurų įprotį, kuris pašiurpintų lankytoją - pradedant maisto pakėlimu nuo grindų ir baigiant personalo santykiais darbo vietoje ir darbo metu.

Buvusi padavėja dalijasi 10 šokiruojančių (ir kai kuriais atvejais tiesiog bjaurių) restoranų paslapčių, kurias pamatė per darbo metus.

1. Pamąstykite apie duonos krepšelio vengimą

„Yra visuotinai žinomas faktas, kad restoranuose duona ir sviestas keliauja nuo stalo prie stalo – jei jie nesuvalgomi, jie nunešami į virtuvę ir tada patiekiami jau naujiems klientams.“ – įspėja D. Ginsberg.

REKLAMA

2. Jei jūsų padavėja valandėlei dingsta, gali būti, kad ji bendrauja ne su kitu klientu, o su kitu darbuotoju

D. Ginsberg teigia, kad „romantika virtuvėje“ yra labai dažnas reiškinys. Ji pasakoja nelaiku pasirodžiusi vystant pasimatymus virtuvėje ir sandėliuke... ir tai vyksta ant maisto, šalia maisto.

3. Ar restoranų darbuotojai tikrai plauna rankas?

Ar kada nors galvojote, ar restoranų darbuotojai tikrai laikosi reikalavimų, nurodytų rankų plovimo ženkluose? Pasak D. Ginsberg, nebūtinai.

„Tai liūdnas faktas“, – sako ji. „Manau, kad dažnai nutinka, kad virėjai, ar kiti su maistu dirbantys žmonės, tiesiai iš tualeto eina atgal į virtuvę nenusiplovę rankų.“

4. Užsisakykite martinį be alyvuogių

D. Ginsberg siūlo du kartus pagalvoti prieš valgant alyvuoges iš martinio.

„Papuošimas būna bjaurus. Dažnai alyvuogės net būna senos ir apdulkėję. Tiesiog nevalgykite jų. Ypatingai ši taisyklė galioja baruose, kur ant šių papuošimų visi kosėja ir kiša rankas į jų pilną indą.“

5. Neužsisakykite visiškai iškepto kepsnio

Jei mėgstate raudoną mėsą visiškai iškepusią, ekspertai siūlo nesitikėti pačių geriausių mėsos gabalų. Šefai mažiau paklausius ir prastesnės kokybės kepsnius dažnai pasaugo tiems klientams, kurie užsisako visiškai iškeptą mėsą.

6. Nesirinkite makaronų patiekalų su jūros gėrybėmis

Jei ypatingasis dienos patiekalas yra su žuvimi ar jūros gėrybėmis, D. Grinberg pataria jo atsisakyti.

„Iš mano patirties teiginys, kad patiekiamas makaronų patiekalas su šviežiomis jūros gėrybėmis ar žuvimi, reiškia, kad ta žuvis ar gėrybės jau kurį laiką stovėjo ir dabar buvo sukištos, pavyzdžiui,  į ravioli.“

REKLAMA

7. Nesupykdykite šefo

Nei viena virtuvė nemėgsta, kai maistas parsiunčiamas atgal. Kai klientas to reikalauja, padavėjas/a atsiduria labai keblioje padėtyje, nes turi tai pasakyti šefui. O piktas šefas yra visuomet.

„Niekada nedirbau su šefu, kuris pirmiausiai nebūtų pareiškęs, kad patiekalas yra geras, o klientas klysta. O jei jam buvo bloga naktis ir tu jį papildomai sunervinai, naujo patiekalo teks laukti labai ilgai.“

8. Atsisakykite kavos po pietų

Mąstote užsisakyti kavos po vėlyvų pietų? Tikimės, kad jums nesvarbu, ką gausite, informuoja D. Ginsbeg.

„Tiesa ta, kad tai gali būti kava su kofeinu, nors užsisakėte be kofeino. Gali nutikti taip, kad jei negeriate kavos su kofeinu, jos iš viso negausite.“

9. Jei norite pasiimti maisto likučius, paprašykite padavėjo atnešti dėžutę ir susipakuokite patys

„Vienas bjauriausių dalykų, kuriuos teko matyti virtuvėje, yra kuomet likučiai iškrenta ant grindų, o padavėjas juos šaukštu susemia tiesiai į išsinešimui skirtą dėžutę“.

10. Stenkitės neiti į restoranus per Motinos ar Valentino dieną

D. Ginsberg teigia, kad tokias šventes kaip Motinos ar Valentino diena, restoranų versle dirbantys asmenys dažnai vadina „mėgėjų vakarais“, nes būtent tada daugybė žmonių eina į restoranus. Buvusi padavėja įspėja, kad per šventes nesitikėtumėte gero aptarnavimo, nes visas personalas yra labai užimtas.

Taigi, kada būtų geriausia eiti pietauti į restoraną?

„Geriausias laikas eiti pietauti, norint gauti šviežią ir skanų maistą iš gausaus meniu ir būti gerai aptarnautam, yra savaitės vidurys, nes manoma, kad būtent šiuo metu mėgautis maistu eina tikrieji pietautojai.

sss
2012-11-16 23:01:28
tai kokio lygio ten tas ju vadinamas restoranas ar kavine.. man asmeniskai orumas neleistu maisto nuo grindu deti zmogui atgal i lekste... ir neplautos rankos... ant kiekvieno kampo stovi dezinfekantai... nepykit, bet manau, kad cia siek tiek persudyta... visokiu dienu pasitaiko, ir lengvesniu, ir sunkesniu, bet kas kas, pas mus galioja taisykle, jei pats nevalgytum,tai ir kitam neduok :) o kuriam patiktu visa sitai...
Atsakyti
Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
Sindy 2012-11-18 04:45:54
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Teko padirbėt ir valgyklose ir restoranuose.. Nuo tada stengiuosi nevalgyt maltos mėsos gaminių :)))) O internete daug apsaugos kameromis nufilmuotų vaizdelių, ką su maistu išdarinėja virėjai ar padavėjai, kai klientas juos "pagainioja" :))) Vėlgi skirtingos virtuvės, skirtingi žmonės. Tad tikrai negalima sakyt, kad visur ir visi vienodi. Tikrai yra pavyzdingų virėjų, bet yra ir aprašytųjų ar dar baisesnių.. Bėda, kad neįmanoma sužinot kurioje kavinėje ar restorane kokie žmonės dirba..   ATSAKYTI
Marko 2012-11-17 23:33:48
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
ta boba matyt turgaus kavinese valgo   ATSAKYTI
Desertai :) 2012-11-17 12:21:48
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
As dirbau nemazai uzsienio salyse, virtuveje, tai yra tiesa, ka cia raso, ir tai tik mazi grudeliai isvardinti.... Dazniausiai is siltesniu krastu virejai buna lb nevalyvus, daznai soka patirdavau pamaciusi koki nors poelgi... Vienas is sklykstesniu, kai vienas virejas tualete atliko rimta reikala ir neveike vandens nuleidimo bakelis, tai jis ten bande tvarkyti, vandeni pilste, vnz viska plikom rankom ir aisku, tiesiai is tualeto nenusiploves ranku atbego daryti uzsakymo, as buvau sokiruota!!!! Beveik visada darbe, pietus darydavausi pati, nors juos jau budavo pagamine virejai :) galeciau vardinti ir vardinti, tik neuztektu tam vietos cia :D   ATSAKYTI
dy 2012-11-17 01:17:36
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
Absurdas :) na taip, aš neturiu 20 metų patirties tokioje srityje, dirbu tik dvejus metus UK restoranuose, bet nei vienoj vietoj nesu mačiusi kažko panašaus, viskas yra griežta ir prižiūrima. Net nenumanau, kaip 5 žvaigždučių viešbutyje ar restorane galima taip servinti žmones, kaip čia aprašyta. Plius, kaip rašo, jei maistą atneša atgal, šefai visada jį ir stengsis padaryti kuo greičiau, ir kokybiškiau. Nebent ten šefai visi surinkti nuo gatvės..   ATSAKYTI
gena 2012-11-16 23:57:06
Pranešti apie netinkamą komentarą
-2
dirbau USA restorane padaveja, deja nieko is cia isvardintu dalyku nei teko matyt nei paciai daryt...   ATSAKYTI
chef 2012-11-16 23:47:08
Pranešti apie netinkamą komentarą
-4
Tik Amerikoje!!!! Ne restorane dirbo o kokioj nors kamurkeje kur babajai ir siaip murziai dirba! Esu pats sefas, niekada neturejau minciu kazkaip pakenkti klientui ar numesti mesa ant zemes. Sugadinta salis ir sugadinti zmones tie amerikonai...   ATSAKYTI
to sss 2012-11-16 23:21:59
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
o pasakyk jei as paprasyciau issinesimui sudeti mano likusi kepsni, tu ji numeti neycia ant grindu ir ka darai jei nesudedi man i ta indeli issinesimo??? ateini ir pasakai oj ponia atleiskit as zinote ismeciau jusu kepsni ant zemes todel .... tokiu atveju as atsakyciau ei ziopli kepk nauja nes uz ta kaina ka sumokejau nepavalgiau... o tu tada ka ?? jautiesi lyg ir gero norejai bet supykdei zmogu ir dar i minusa soki??? nu netikiu zinok :D manau visi surinktu nuo zemes ir islydetu laiminga klienta namo...   ATSAKYTI
sss 2012-11-16 23:01:28
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
tai kokio lygio ten tas ju vadinamas restoranas ar kavine.. man asmeniskai orumas neleistu maisto nuo grindu deti zmogui atgal i lekste... ir neplautos rankos... ant kiekvieno kampo stovi dezinfekantai... nepykit, bet manau, kad cia siek tiek persudyta... visokiu dienu pasitaiko, ir lengvesniu, ir sunkesniu, bet kas kas, pas mus galioja taisykle, jei pats nevalgytum,tai ir kitam neduok :) o kuriam patiktu visa sitai...   ATSAKYTI
to sss 2012-11-16 23:22:35
Pranešti apie netinkamą komentarą
0

o pasakyk jei as paprasyciau issinesimui sudeti mano likusi kepsni, tu ji numeti neycia ant grindu ir ka darai jei nesudedi man i ta indeli issinesimo??? ateini ir pasakai oj ponia atleiskit as zinote ismeciau jusu kepsni ant zemes todel .... tokiu atveju as atsakyciau ei ziopli kepk nauja nes uz ta kaina ka sumokejau nepavalgiau... o tu tada ka ?? jautiesi lyg ir gero norejai bet supykdei zmogu ir dar i minusa soki??? nu netikiu zinok :D manau visi surinktu nuo zemes ir islydetu laiminga klienta namo...  

Top Video

Tiesioginio eterio įrašas atskleidė vagystę: kuriozas tapo sensacija
DABAR RODOMA
Tiesioginio eterio įrašas atskleidė vagystę: kuriozas tapo sensacija
DABAR RODOMA
Dėl gyvūno pikantiško poelgio modeliui teko raudonuoti
DABAR RODOMA
Moteris palikusi atvirus automobilio langus labai greitai to pasigailėjo
DABAR RODOMA
Darbuotojai užfiksavo poros akimirką restorane: visi internautai ėmė jų ieškoti
DABAR RODOMA
Pamačius šalia važiavusį automobilį išsitraukė kamerą: to dar nebuvo regėję
DABAR RODOMA
Keistos išvaizdos žuvis sukėlė sąmyšį: atrodo, kaip su žmogaus veidu
DABAR RODOMA
Venckienės palaikymo mitingo dalyvė: aš buvau pas Neringą kameroje
DABAR RODOMA
Šokiruojantis įrašas: policija elektra kratė vyrą, kurio rankose – vienerių metų vaikas
DABAR RODOMA
Vyras renka žmonių nagus: nepatikėsite, kam juos naudoja
DABAR RODOMA
Šuo tapo sensacija – šeimininkui moka pasakyti žodžiais, ko nori
REKLAMA
Jaunųjų dizainerių konkurso „Injekcija“ finalas (tv3.lt fotomontažas)
Šeštadienio vakarą, Vilniaus geležinkelio stoties laukiamajame vyko jaunųjų dizainerių konkurso „Injekcija“ finalas, daliai kūrėjų tapsiantis laimėjimas į pavasarį ...
Viktorija Jukonytė ir Elonas Penikas (tv3.lt fotomontažas)
Garsiosios Arianos Grande antrininke vadinama socialinių tinklų žvaigžde Viktorija Jukonytė su mylimuoju Elonu Peniku prieš kelias savaites nusprendė kiek atitrūkti nuo šaltų ...
Klubinėtojai mėgavosi naktiniu gyvenimu (Fotografas Darius Ruzgys)
Penktadienio naktis nušvito neoninėmis spalvomis. Kaune, geros muzikos bei šokių išsiilgę žmonės rinkosi į išskirtinį vakarėlį. Populiariausiame Kauno klube „Mojo Lounge“ vyko ...
Zofija (nuotr. asm. archyvo)
Translytė moteris Zofija atvira – jai nebegėda garsiai sakyti, kad visos moterys nusipelno pagarbos bei laisvės į kūno ir minčių teisę. Visos moterys – skirtingos, bet vienodai ...
„John Lewis“ šventinės reklamos stop kadras (nuotr. YouTube)
Kaip ir kiekvienais metais, taip ir šiemet pasirodo vis mielesnės širdžiai reklamos, kurios primena apie laukiamiausias metų šventes. Vienas tokių – britų parduotuvių ...
REKLAMA

TELEVIZIJA

TVPlay
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų