Jei ieškote idėjų, kaip nustebinti svečius, į pagalbą skuba „Skaniai ir paprastai“ vedėjas Gediminas. Jis siūlo pasigaminti nuostabų ir tikrai nekasdienišką patiekalą iš anties krūtinėlės. Ir tikrai neverta bijoti ar abejoti savo sugebėjimais – receptas yra tikrai paprastas.

Savaitgalio pietums - kepta anties krūtinėlė ir sultingas viščiukas

Savaitgalio pietums - kepta anties krūtinėlė ir sultingas viščiukas

Jei tiksliai vadovausitės rekomendacijos, kaip iškepti antienos krūtinėlę – ji bus tobula. O ypatingą skonį suteiks kalafiorų-lazdyno riešutų kremas. Jei ruošiatės gaminti lauke, šefas taip pat turi ką pasiūlyti – sultingą grilyje keptą viščiuką. Recepto vinis yra sviestas su žolelėmis bei prieskoniais, kuriuo gausiai ištepamas viščiukas. Šis būdas padeda išlaikyti mėsą sultingą, o odelė tampa traški ir labai skoninga.

Nuostabūs paukštienos patiekalai bei šefo patarimai „Skaniai ir paprastai“ laidoje šeštadienį 9.00 per TV3.

Kepta anties krūtinėlė su kalafijorų-lazdyno riešutų kremu

 

Savaitgalio pietums - kepta anties krūtinėlė ir sultingas viščiukas

Savaitgalio pietums - kepta anties krūtinėlė ir sultingas viščiukas

Šiam patiekalui paruošti (2 asmenims) Jums reikės: 2 vnt. anties krūtinėlės filė; Žiupsnelio druskos bei šviežiai maltų pipirų; 1 vnt. nedidelio kalafioro; 1 stiklinės riebios grietinėlės; ½ stiklinės kepintų lazdyno riešutų be luobelės; Žiupsnelio druskos; 100-150 g šviežių špinatų; 1vnt. sultingo apelsino.

REKLAMA

Švariai nuvalyti kalafiorą, stambiai supjaustyti iš sudėti į verdantį pasūdytą vandenį. Virti kol kalafioras suminkštės, apie 10 minučių. Vėliau nupilti vandenį, ant kalafiorų užberti riešutus, supilti grietinėlę ir troškinti ant silpnos kaitros, kol nugaruos maždaug pusę kiekio grietinėlės. Troškintus kalafiorus su lazdyno riešutais sutrinti, kol gausis vientisa tyrė.

Anties krūtinėles švariai nuvalyti, nusausinti ir maždaug kas 1cm įpjauti odelę. Kad būtų lengviau, prieš tai darydami galite įdėti anties krūtinėles maždaug 10 minučių į šaldiklį. Taip paruoštą mėsą paskaninti druska bei šviežiai maltais pipirais.

Anties krūtinėlę dėti į šaltą keptuvę odele žemyn ir įjungti vidutinę kaitrą. Pradėjus tirpti riebalui, padidinti kaitrą ir kepti maždaug 6-7 minutes, kol apskrus odelė, tada apversti ir kepti dar 3-4 minutes.

Apkeptas anties krūtinėles įdėti į skardelę odele žemyn ir užbaigti kepimą iki 200C įkaitintoje orkaitėje 4-6 minutes, priklausomai nuo mėsos gabalėlių dydžio. Iškeptas krūtinėles palikti apie 10 minučių pailsėti.

Į keptuvę, kurioje kepė anties krūtinėlės (prieš tai išpylus likusius riebalus), išspausti apelsino sultis ir kaitinti, kol nugaruos, pradės darytis karamelė. Tuomet suberti švariai nuplautus špinatus ir nuolat vartant pakepti apie 1 minutę.

„Pailsėjusią“ anties krūtinėlę patiekti su kalafijorų ir lazdyno riešutų kremu ir apelsino sulčių karamelėje apkeptais špinatais.

Keptas viščiukas su gaiviomis špinatų salotomis

 

Savaitgalio pietums - kepta anties krūtinėlė ir sultingas viščiukas

Savaitgalio pietums - kepta anties krūtinėlė ir sultingas viščiukas

Keptai viščiuko išklotinei ir špinatų salotoms paruošti Jums reikės: ~2kg viščiuko; 100-150g minkšto sviesto; 2 šaukštų tyro alyvuogių aliejaus; ½ šaukšto smulkinto šviežio čiobrelio; ½ šaukšto smulkinto šviežio rozmarino; 1 šaukštelio BBQ prieskonių mišinio; 2 šaukštelių druskos; ~300g šviežių mažų morkyčių; 1 galvos šviežio česnako; Pundelio šviežio čiobrelio; 2-3 šaukštų tyro alyvuogių aliejaus; Žiupsnelio druskos ir šviežiai maltų pipirų; 100-150 g šviežių špinatų; 1 apelsino; 2-3 šaukštų tyro alyvuogių aliejaus; 1-2 šaukštu baltojo vyno acto; Žiupsnelio druskos bei pipirų.

REKLAMA

Gediminas rekomenduoja kepti viščiuko ar vištos išklotinę, nes mėsą iškeps greičiau, tolygiau ir geriau įsigers visi prieskoniais, kuriuos naudojate.

Švariai nuvalyto ir nuplauto viščiuko ar vištos stuburą iškirpti arba išpjauti išilgai abiejų stuburo pusių. Apversti ir stipriai paspausti ties krūtinkauliu, kad išklotinė taptų plokščia. Labai atsargiai atskirti odelę nuo mėsos, padaryti tarsi kišenę, į kurią reikia sudėti sviestą su prieskoniais.

Kambario temperatūros sviestą sumaišyti su alyvuogių aliejumi, smulkintomis prieskoninėmis žolelėmis ir prieskoniais. Maždaug pusę sviesto su prieskoniais sudėti po odele ir kuo tolygiau paskirstyti, su likusiu sviestu įtrinti visą viščiuką.

Į kepimui skirtą skardą suberti švariai nuvalytas morkytes, įdėti skersai perpus perpjautą česnako galvą, šviežio čiobrelio šakeles, viską apšlakstyti alyvuogių aliejumi, paskaninti druska bei pipirais ir išmaišyti.

Paruoštą viščiuko išklotinę dėti į skardą odele žemyn ant morkyčių ir kepti iš anksto iki 180-200C įkaitintame uždarame grilyje ant netiesioginės kaitros arba orkaitėje apie 30 minučių. Tuomet viščiuką apversti ir kepti dar apie 10 minučių, kol apskrus odelė, vėsiausia krūtinėlės dalis užfiksuos 66°C temperatūrą, o šlaunelių mėsa bus ne žemesnės kaip 80°C temperatūros.

Nupjaustyti apelsino žievelę, išpjauti skilteles ir iš likusios dalies išspausti apelsino sultis. Švariai nuplautus špinatus pašlakstyti alyvuogių aliejumi, baltojo vyno actu, išspaustomis apelsino sultimis, paskaninti druska bei pipirais ir išmaišyti. Patiekiant į salotas ant viršaus sudėti apelsino skilteles.

Gardžiai iškeptą viščiuką patiekti su paskrudusiomis morkytėmis ir gaiviomis špinatų salotomis. SKANAUS!

 

Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!

Nėra komentarų. Būk pirmas - komentuok!

Top Video

TV3 Žinios. Pajūryje nebelieka vietos: poilsiautojų Palangoje ir Šventojoje daugėja kasdien
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Pajūryje nebelieka vietos: poilsiautojų Palangoje ir Šventojoje daugėja kasdien
DABAR RODOMA
TV3 žinios. Advokatas prabilo apie liudijimus, ką Pinikas darė prie žuvusios Didžiūnaitytės kūno
DABAR RODOMA
TV3 žinios. Nušauto policininko šeimą pasiekė piniginė parama: iš viso – kiek daugiau nei 33 tūkst.
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Dėl vietoj dušinių Palangoje išdygusio namo surengta akcija: žmonės atėjo pasiruošę išsimaudyti
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Kaimynai sukrėsti dėl pro langą iškritusio ir žuvusio penkiamečio: tėvai vaikais labai rūpinosi
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Su oro balionais į audrą patekę dalyviai papasakojo, ką patyrė skubiai leisdamiesi
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Punios šilas ir vėl specialistų akiratyje: šile įsisiautėjo kenkėjai
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Vos tik paskelbus sprendimą apie atidaromą sieną, lietuviai patraukė į Lenkiją
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Lietuva dėl Astravo sulaukė paramos iš Lenkijos: žada taip pat nepriimti
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Per Kuršių marias kelte plaukę keleiviai sulaukė netikėtos staigmenos
REKLAMA
Pokalbis apie Kudirką pasisuko netikėta linkme: Rainys šoko padėti vaikui (nuotr. stop kadras)
Liepos 6-ąją TV3 kvietė tiesiogiai žiūrėti iškilmingą renginį, kurio metu tradiciškai susivienijo viso pasaulio lietuviai ir buvo giedama „Tautiška giesmė“. ...
GalvOK žaidimas (nuotr. Organizatorių)
Turbūt visi žmonės mėgsta išgirsti įdomių, keistų, ir juokingų klausimų. Naujienų portalo tv3.lt skaitytojai kviečiami kasdien dalyvauti viktorinoje ...
Irena Starošaitė ir Žilvinas Žvagulis (nuotr. stop kadras)
Liepos 6-ąją TV3 kvietė tiesiogiai žiūrėti iškilmingą renginį, kurio metu tradiciškai susivienijo viso pasaulio lietuviai ir buvo giedama „Tautiška giesmė“. ...
GalvOK žaidimas (nuotr. Organizatorių)
Turbūt visi žmonės mėgsta išgirsti įdomių, keistų, ir juokingų klausimų. Naujienų portalo tv3.lt skaitytojai kviečiami kasdien dalyvauti viktorinoje ...
„Blogoms merginoms viskas“ filmavimo akimirkos (nuotr. Organizatorių)
Visai neseniai TV3 žiūrovams pristatytas naujas serialas „Blogoms merginoms viskas“. Seriale netruks nei dramų, nei intrigų, nei išties be galo smagių akimirkų.
REKLAMA

×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų