TV3 laida „La Maistas“ sveikina visus su vasara ir Tėvo dienos proga ruošia ypatingas vaišes. Laidos šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius pažers patarimų, kaip išsikepti tobulą mėsainį, arbūzą griliuje ir pasigaminti kitų skanumynų. 

Vištienos ir daržovių iešmeliai (nuotr. Organizatorių)

Vištienos ir daržovių iešmeliai (nuotr. Organizatorių)

Laidos „La Maistas“ šefas, grilio entuziastas, Vylius Blauzdavičius siūlys patiekalus, kuriuos gali kuo puikiausiai gaminti  tėčiai ir vaikai kartu, tai yra: jautienos mėsainį su kastiniu ir sūriu, dešrainį su sūrio padažu, o desertui – varškės tinginį su braškėmis.

(8 nuotr.)
FOTOGALERIJA. Gardumynai ypatingai Tėvo dienai

„Tobulam burgeriui reikia geros bandelės. Aš labiausiai mėgsti minkštas sviestines bandeles. Jei turite laiko, geriausia patiems išsikepti. Bandelę svarbu pakaitinti, kad įgautų traškumo. Taip pat reikia 100 proc. jautienos paplotėlio ir gerai tirpstančio sūrio, geriausia – čederio. Svarbu neperkepti mėsos paplotėlio, kad būtų dar sultingas. Jam paskatinti užtenka tik druskos ir pipirų. O burgeriui – kastinio ir barbekiu padažo, tiek visiškai pakanka, aš nemėgstu daug visko prikraut“, – savo tobulo mėsainio receptą atskleidė grilio ekspertas.

REKLAMA

Patiekalų gamybos metu, V. Blauzdavičius papasakojo apie tai, koks yra tėvas savo vaikams.

„Atsimenu akimirkas, kai abu vaikai gimė. Emociškai tai labai paveikė. Aš susimąsčiau, koks turi būti tėvas savo vaikams – teisingas, geras ar koks. Labai sunku atrasti tą formulę, vieni bando būti griežti, kiti draugai. O man tai asocijuojasi su nerūpestingumu, kai gali laisvai išeit į pievą su vaikais, dūkti. Moterys, gimus vaikams, surimtėja, o dalis vyrų suvaikėja. Tai aš vienas iš jų“, – juokavo Vylius.

Kitas laidos šefas, istorinės virtuvės žinovas, profesionalus virtuvės šefas Tomas Rimydis sako, jaučia didžiulę atsakomybę užauginti teisingus, dorus vaikus, išmokinti juos gyvenimo paslapčių, ir skaniai gaminti.

„Mano vizija, kas yra geras tėvas, tai toks tėvas, kai vaikai jaučiasi laimingi“, – kalbėjo jis.

Tėvo dienai Tomas Rimydis gamins vištienos ir daržovių iešmelius ir greitai paruošiamą picą. Tomas kaip picos pagrindą naudos tortilijos blyną – taip ir greita, ir skanu.

„Prieš kepant kepsninėje, popierių, ant kurio dėsite tortilijos picą, padrėkinkite, kad padas nepradėtų greitai degti“, – patarė šefas.

Desertui jis keps arbūzą griliuje ir patieks jį su braškėmis bei šokoladu. Siūlome ir Jums išbandyti šį receptą (žr. žemiau).

 „Norint griliuje skaniai išsikepti vaisius, reikia paruošti glazūrą iš alyvuogių aliejaus, klevų ar kitokio sirupo, galima dar dėti cukraus ir rozmarino. Visada rekomenduoju kepti kuo stambesniais gabalais, netgi ir su sėklomis, kad neperkeptų ir nepavirstų į košę“, – patarė T. Rimydis.

REKLAMA

Keptas arbūzas su braškėmis ir šokoladu

Keptas arbūzas

Jums reikės:

300 g arbūzo 50 g klevų sirupo 50 g alyvuogių aliejaus 30 g juodo šokolado 30 g migdolų (arba kitų riešutų) 50 g braškių 5 g baziliko lapelių

Gaminimo eiga:

Arbūzą supjaustykite 5-6 cm pločio griežinėliais.

Paruoškite glajų – alyvuogių aliejų sumaišykite su klevų sirupu ir šiuo glajumi aptepkite arbūzą.  

Arbūzą dėkite į kepsninę, apibarstykite smulkintais riešutais.

Kepkite 200-220 temperatūroje apie 10 minučių. 

Iškeptą arbūzą dėkite į lėkštę, greta patiekite pjaustytas braškes, viską apšlakstykite tirpintu šokoladu, papuoškite baziliko lapeliais.

Dar daugiau gardžių receptų ir praktinių patarimų – „La Maistas“ laidoje – sekmadienį 9 val. per TV3 ir www.lamaistas.lt. 

(8 nuotr.)
FOTOGALERIJA. Gardumynai ypatingai Tėvo dienai
Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
Nu jo 2020-06-05 20:39:16
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Kam gadinti arbuza?   ATSAKYTI
Ha ha 2020-06-05 13:34:49
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Kausai   ATSAKYTI
Hmmm 2020-06-05 13:34:24
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
Kodel vis ta zodi naudoja berasciai BARBEKIU D D D juk cia ne anglija o Lietuva, o lietuviskai vadinas KEPSNIU . Kur kalbininkai ziuri????   ATSAKYTI

Top Video

TV3 Žinios. Pajūryje nebelieka vietos: poilsiautojų Palangoje ir Šventojoje daugėja kasdien
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Pajūryje nebelieka vietos: poilsiautojų Palangoje ir Šventojoje daugėja kasdien
DABAR RODOMA
TV3 žinios. Advokatas prabilo apie liudijimus, ką Pinikas darė prie žuvusios Didžiūnaitytės kūno
DABAR RODOMA
TV3 žinios. Nušauto policininko šeimą pasiekė piniginė parama: iš viso – kiek daugiau nei 33 tūkst.
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Dėl vietoj dušinių Palangoje išdygusio namo surengta akcija: žmonės atėjo pasiruošę išsimaudyti
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Kaimynai sukrėsti dėl pro langą iškritusio ir žuvusio penkiamečio: tėvai vaikais labai rūpinosi
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Su oro balionais į audrą patekę dalyviai papasakojo, ką patyrė skubiai leisdamiesi
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Punios šilas ir vėl specialistų akiratyje: šile įsisiautėjo kenkėjai
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Vos tik paskelbus sprendimą apie atidaromą sieną, lietuviai patraukė į Lenkiją
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Lietuva dėl Astravo sulaukė paramos iš Lenkijos: žada taip pat nepriimti
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Per Kuršių marias kelte plaukę keleiviai sulaukė netikėtos staigmenos
REKLAMA
Naminis vaisių limonadas (nuotr. Organizatorių)
Per trumpiausią metų naktį tradiciškai kūrenant laužą, galima ne tik prie jo smagiai pavakaroti, bet ir šį tą skanaus pasigaminti. TV3 laidos „La Maistas“ šefai Tomas Rimydis ...
Lašiša (nuotr. Organizatorių)
Per trumpiausią metų naktį tradiciškai kūrenant laužą, galima ne tik prie jo smagiai pavakaroti, bet ir šį tą skanaus pasigaminti. TV3 laidos „La Maistas“ šefai Tomas Rimydis ...
REKLAMA

×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų