Šį savaitgalį TV3 laidos „La Maistas“ studijoje šeimininkaus vyrai – šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos svečias Dominykas Bagdonas iškeps gausybę įvairiausių blynų. Nors žiemos šiemet nelabai buvo, bet argi tai priežastis nešvęsti vienos smagiausių  ir nuotaikingiausių mūsų švenčių – Užgavėnių?

Blynai visiems skoniams (nuotr. Organizatorių)

Blynai visiems skoniams (nuotr. Organizatorių)

Laidos svečias „Lunch time“ bistro įkūrėjas Dominykas Bagdonas Užgavėnėms siūlo pasigaminti vaflius be gliuteno su sūdyta lašiša, šviežiu kremu ir žalumynais, o desertui –  japoniškus purius blynelius su uogomis.

Nuolatinis TV3 laidos „La maistas“ šefas – grilio entuziastas Vylius Blauzdavičius – nustebins blynais su skumbre. Kitas jo patiekalas – pagal mamos receptą kepti blyneliai su obuoliais ir bananais.

Kitas laidos šefas, istorinės virtuvės žinovas Tomas Rimydis paruoš lietinių blynų su šafranu ir vištiena tortuką ir saldžius rausvus blynelius su mėlynių padažu ir morkų uogiene.

„Užgavėnės pas mus turi tikrai gilias tradicijas. Užgavėnės, tai – žiemos virsmas į vasarą, saulės pergalė prieš tamsą, paskutinis sotus pavalgymas iki Velykų. Senovėje blynai buvo gana dažnas patiekalas mūsų virtuvėje. Blynai buvo panašūs į dabartinius lietinius”, – pasakojo Tomas bei pademonstravo kaip užmaišyti idealių lietinių tešlą bei iškepti tobulai plonus blynus.

REKLAMA

„Maišant tešlą lietiniams, svarbu, kad visi ingredientai būtų tos pačios temperatūros, tuomet tešla gausis tolygi, neišsisluoksniuos. Kitas svarbus dalykas – nereikia labai įkaitinti keptuvės, ji turi būti drungna. Vienam blynui užtenka pusantro šaukšto tešlos”, – patarimais dalinosi Tomas.

Profesionalus šefas taip pat atkreipė dėmesį, kad norint jog keptuvė ilgai tarnautų, jos jokiu būdų negalima plauti indaplovėje, naudoti cheminių valiklių ar aštrių kempinėlių. Keptuvei išvalyti pakanka karšto vandens.

Siūlome pasigaminti rausvus Tomo blynelius su mėlynių padažu ir morkų uogiene

 

Rausvi blyneliai su morkų uogiene

Rausvi blyneliai su morkų uogiene

Blyneliams reikės:

200 g kefyro

100 g miltų

50 g cukraus

2 kiaušinių

5 g vanilės

5 g džiovintų burokėlių miltelių (nebūtina, bet suteikia spalvą)

1 g cinamono

aliejaus kepimui

Padažui:

100 g natūralaus jogurto

100 g mėlynių uogienės

Gaminimas:

Kiaušinių tryniai atskiriami nuo baltymų.

Tryniai gerai išplakami drauge su cukrumi, vanile, cinamonu ir burokėlių milteliais.

Pilamas kefyras, išmaišoma. Sudedami miltai, gerai išmaišoma.

Baltymai išplakami iki standumo ir įmaišomi į tešlą.

Keptuvėje įkaitinamas aliejus. Dedama po šaukštą tešlos ir kepami blynai, gražiai juos apkepant iš abiejų pusių.

Padažui mėlynių uogienė sutrinama elektriniu trintuvu drauge su natūraliu jogurtu. Padažas perkošiamas per sietelį.

Blyneliai patiekiame pagardinus mėgiama uogiene (aš patiekiau su namine morkų, žr. patarimus) ir padažu. Galite dar papuošti rūgštynių ar mėtų lapeliais.

REKLAMA

Tomo patarimas, kaip pasigaminti morkų uogienę:

Morkų uogienę aš gaminu taip: puode ištirpinu 150 g cukraus (kol karamelizuojasi iki gintarinės spalvos). Suberiu 200g kubeliais pjaustytų morkų, išmaišau, kad morkos pasidengtų cukrumi. Tada užpilu litrą vandens ir verdu ant nedidelės ugnies iki uogienė sutirštėja (apie 60-90 minučių).

Skanaus!

„La Maistas“ laida – sekmadienį 9 val. per TV3, o dar daugiau patarimų ir receptų – www.lamaistas.lt.

Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!

Nėra komentarų. Būk pirmas - komentuok!

Top Video

TV3 Žinios. Profesorius Kasiulevičius įvardijo Lietuvos ir pasaulio galimus scenarijus dėl koronaviruso
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Profesorius Kasiulevičius įvardijo Lietuvos ir pasaulio galimus scenarijus dėl koronaviruso
DABAR RODOMA
Nepaprasta prieglaudoje gyvenančio keturkojo istorija: visus pasitinka su šypsena
DABAR RODOMA
Sunku patikėti: išsitraukė kamerą pamačius, kaip moteris pilasi kurą
DABAR RODOMA
Farai. „Farų“ operatorius tapo neblaivaus taksisto įniršio taikiniu: tokio protrūkio nesitikėjo
DABAR RODOMA
Moterys parduotuvėje susimušė dėl tualetinio popieriaus: pamatykite vaizdo įrašą
DABAR RODOMA
Užfiksuotas smurto protrūkis vienoje Lietuvos mokykloje
DABAR RODOMA
Farai. Pamatę, kas po avarijos liko iš BMW, pareigūnai liko priblokšti: išgirdo fantastinę istoriją
DABAR RODOMA
Prieš srovę. Vaikų teisės su tarnybomis laužėsi į butą: mama ir dukra laukė susigūžusios
DABAR RODOMA
Prieš srovę. Alkoholikės mama kreipėsi į politikus: maldauja dukrą gydyti priverstinai
DABAR RODOMA
Visi mes žmonės. Maldeikienė parodė jautriausią savo pusę: prakalbo apie tėčio mirtį
REKLAMA
Padažai koldūnams (nuotr. Organizatorių)
Praėjusio sekmadienio TV3 laida „La Maistas“ ko gero, labiausiai patiko vaikams – šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos viešnia Karolina gamino įvairiausius ...
Koldūnai su varške (nuotr. Organizatorių)
Šio sekmadienio TV3 laida „La Maistas“ ko gero, labiausiai patiks vaikams – šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos viešnia Karolina gamins įvairiausius koldūnus ...
Koldūnai su mėsa ir spirgučiais (nuotr. Organizatorių)
Šio savaitgalio TV3 laida „La Maistas“ ko gero, labiausiai patiks vaikams – šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos viešnia Karolina gamins įvairiausius koldūnus ...
„La maistas“ viešnia (nuotr. Organizatorių)
Praėjusio savaitgalio TV3 laidoje „La Maistas“, šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos viešnia Gintautė Kuraitė pademonstravo, ką gardaus pasigaminti iš pieno ...
Citrininis varškės pyrags (nuotr. Organizatorių)
Įprasčiausias mums karvės ar ožkos pienas, bei iš jų gaminami produktai – varškė, sūris, bet yra ir daugybė kitokių pieno produktų alternatyvų. Taigi, praėjusio sekmadienio TV3 ...
REKLAMA

×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų