REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
76
Nacionalinės “Eurovizijos 2020“ atrankos filmavimas(nuotr. Paulius Peleckis) (Fotobankas)

Šeštadienio vakarą daugelis žmonių būrėsi prie televizijos ekranų ir stebėjo „Pabandom iš naujo!“ 2020 Eurovizijos nacionalinę atranką. Joje dėl kelaliapio į finalą varžėsi net 12 atlikėjų.

76

Šeštadienio vakarą daugelis žmonių būrėsi prie televizijos ekranų ir stebėjo „Pabandom iš naujo!“ 2020 Eurovizijos nacionalinę atranką. Joje dėl kelaliapio į finalą varžėsi net 12 atlikėjų.

REKLAMA

Pirmojoje „Eurovizijos“ nacionalinėje atrankoje netrūko įvairiausių muzikos žanrų bei stilių pasirodymų. Kiekvienas pasirodymas buvo unikalus, tad komisijai buvo sunku apsispręsti, kurie 6 atlikėjai tęs kovą ir toliau. 

Pasirodymus vertino šie komisijos nariai: populiariosios džiazo muzikos atlikėja Giedrė Kličiauskaitė, muzikologas bei tikras „Eurovizijos“ ekspertas Darius Užkuraitis, muzikantas Leonas Somovas, prodiuseris Vaidas Stackevičius bei pianistė Gerūta Griniūtė.

Pirmieji scenoje pasirodė „Gossarium“. Jie publiką šokdino atlikdami itin trankią „Game over“ dainą, o scenoje mirgėjo šviesos. Sunkiosios muzikos gerbėjai liko sužavėti šiuo itin triukšmingu pasirodymu.

REKLAMA
REKLAMA

Antrosios ant scenos žengė „Baltos Varnos“. Jų originali daina bando sėkmę šių metų „Eurovizijos“ atrankoje. Merginos atrodė it iš pasakos – jos buvo pasipuošusios tiulio medžiagos suknelėmis. Atlikdamos dainą, jos publiką mintimis nunešė į neatrastą bei paslaptingą vietą.

REKLAMA

Trečiasis pasirodė Justinas Lapatinskas, kuris atliko „High way story“ dainą. Vaikinas paskutinį kartą šioje atrankoje dalyvavo prieš 6 metus. Jis pasirinko itin paprastą, tačiau labai madingą įvaizdį. Pasipuošė juodomis kelnėmis, palaidine bei odiniu švarkeliu. Jo atliekama daina buvo romantiška bei sukelianti daugybę šiltų jausmų. Na, o priedainis vertė pajudėti publiką iš vietos ir dainuoti drauge.

Ketvirtoji tvirtai į steną žengė Aistay (Aistė Tomkevičiūtė), kuri atliko savo parašytą „Dangus man tu“ dainą. Žavi atlikėja į šią sceną žengė pirmąjį kartą. Anot dainų autorės, jos dainose atsispindi ji pati. Mergina pasipuošė juodos spalvos suknele, kuri siekė žemę. Dainą pradėjo dainuoti apgaubtoje tamsoje. Ši daina puikiai atskleidė jos stiprų balso tembrą. Žiūrovai liko sužavėti jos kūrybos daina bei stipriu balsu. Ji intrigavo, kad, galbūt, ši daina pavirs ir į anglišką versiją.

REKLAMA
REKLAMA

Po keturių pasirodymų atėjo metas komisijai tarti žodį. Daug komisijos liaupsių sulaukė „Baltos Varnos“.  L. Somovas teigė, kad jam šis pasirodymas patiko labiausiai. Jam pritarė ir V. Stackevičius, –anot jo, jos kūrinį atliko itin jaukiai.

Penktoji pasirodė Petunija (Agnė Šiaulytė) su daina „Show Ya“. Raudonplaukė mergina scenoje judėjo labai plastiškai bei užbūrė klausytojus išskirtine bei šiuolaikiška daina. Kuomet ji atliko priedainį, norėjosi jai pritarti, o po pasirodymo ji sulaukė daugybės ovacijų. Publikoje buvo galima išvysti ir žmonių, kurie pritarė atlikėjos dainai į taktą ir trypčiojo kojomis.

Šeštasis ant scenos žengė Lukas Norkūnas su skambia daina „Atsiprašyk“. Jaunuolis pasipuošė juodos spalvos drabužiais, o akis išryškino akių šešėliais, kuriuos priderino prie aprangos. Itin skambi daina privertė klausytojus palinguoti – pralinksmino jo pakeisto balso tonas. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Septintoji pasirodė ugninė moteris Donata Virbilaitė. Ji atliko „Made of max“ dainą. Pasirodymo metu šalia jos buvo pastatytas manekenas, kuriuo naudodamasi ji siuntė užslėptą žinutę. Moteris pasipuošė trumpa, aptemta suknele. Ji atrodė it tikra lėlė, o ir jos judesiais priminė tokią. Atliekama daina buvo llabai tranki bei žaisminga. Moteris šia daina skatina nesilaikyti visuomenėje populiarių stereotipų. Donata norėtų, kad žmonės neapsimetinėtų tuo, kuo nėra. Pasirodymas pralinksmino net patį rimčiausią žmogų, publika liko sužavėta.

Aštuntasis – ANDY VAIC, kuris atliko „Why Why Why“ dainą. Scenoje pasirodęs vaikinas pasipuošė švarku bei margais marškiniais. Jis ant scenos atrodė „atsipūtęs“ bei, rodėsi, kad čia jaučiasi kaip namie. Jo priedainis „užvedė“ publiką, jie pritariančiai jam linksėjo. Vėliau vaikinas įsijautė į dainos ritmą, nusimetė švarką ir linksmai šoko. Po pasirodymo publika negailėjo plojimų. Tiesa, įdomu tai, kad šis patrakęs vaikinas taip pat yra ir mokslininkas, kuris garsina Lietuvą. Tad šiuo pasirodymu jis paneigė faktą, kad mokslininkai yra užsidarę kambaryje ir nemoka linksmintis, nes ant scenos jis „pasileido plaukus“.

REKLAMA

Po šių pasirodymų žiūri vėl išsakė savo nuomonę, ką mano apie pasirodymus. Komisijos narė G. Kličiauskaitė teigė, kad išgirdo dvi savotiškas dainas ir dvi, kurios labai jai patiko, tačiau neatskleidė apie kurias kalba konkrečiai. Jai pritarė ir L. Somovas. Anot jo, jis pamatė pasirodymus, kurie buvo atliekami juoko forma. 

G. Griniūtė atlikėjos D. Virbilaitės pasirodymą prilygino su 2018 metų Izraelio atstovės Nettos.

„Eurovizijos“ ekspertas D. Užkuraitis neslėpė simpatijų ANDY VAIC dainai „Why Why Why“. Anot jo, atlikėjo vokalas nėra toks stiprus, kokia yra daina. Jam ji pasirodė puiki – vyras sakė, kad ši daina būtų pirmoje vietoje, kuri pasirodė antrojo ketvertuko pasirodyme.

REKLAMA

Devintoji pasirodė Aika su daina „Paradas“. Pasirodymas prasidėjo tamsoje, juoda suknelė pridėjo pasirodymui paslapties. Netrukus šviesos pradėjo mirgėti, mergina pademonstravo stiprų balso tembrą. Atlikdama dainos priedainį ji pradėjo suktis ratu, o šviesos tapo ryškesnės. Pasirodė raudonos bei geltonos spalvos instaliacijos. Šis pasirodymas nepaliko abejingos ir publikos, kuri stipriai plojo atlikėjai. 

Meandy (Saulius Šemiotas) lipo ant scenos dešimtasis. Jis atliko dainą „Drip“. Jo pasirodymas prikaustė dėmesį ne tik energinga daina, bet ir ryškiaspalviu pasirodymu. Saulius ir kiti vaikinai pasipuošė geltonos spalvos džemperiais bei marškinėliais. Žavesio suteikė ir akiniai nuo saulės. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vienuoliktoji ant scenos žengė jau 3 kartą „Eurovizijoje“ sėkmę bandanti Monika Marija su daina „If I leave“. Jos pasirodyme dalyvavo daugiausiai žmonių, kurie prisidėjo ir prie puikaus pasirodymo atlikimo. Monika atliko savo kūrybos dainą. Pasirodymo metu ji pasipuošė trumpa suknele, kuri žėrėjo iš tolo. Tai, kad merginos pasirodymas buvo labai stiprus, išdavė ir žiūrovų reakcijos. 

Paskutinis pasirodė Gabrielius Vagelis. Atliko „Tave čia randu“ dainą. Įdomu tai, jog priešingai, nei kiti atlikėjai, jis pradėjo pasirodymą ne ant scenos, o tarp žiūrovų. Jo jausminga daina sužavėjo ne tik dailiosios lyties atstoves, tačiau ir vyrus. Jis jausmingai dainavo apie meilę bei užbūrė publiką grakščiais judesiais. Itin stipriu pasirodymu Gabrielius užbaigė pirmuosius nacionalinės „Eurovizijoje“ atrankos pasirodymus. Jis šiuo pasirodymu tvirtai tiki, kad gali laimėti šias atrankas. Anot atlikėjo, lietuvių kalba yra pati gražiausia, tad angliškos versijos neišgirsite.

REKLAMA

Po šių pasirodymų komisija ir vėl tarė žodį.  Giedrė pasakojo, kad tikslingai viso filmavimo metu nesakė, kas tapo jos favoritais, tačiau galiausiai prasitarė, kad ją labiausiai sužavėjo –  Meandy, Marija,  Gabrielius  bei Aika.

Leonui patiko Meandy pasirodymas, tačiau didžiausia favoritė – Monika Marija, kuri, anot jo, pasirodė stipriausiai. G. Griniūtė pritarė komisijai. Visų  šių atlikėjų pasirodymai jai atrodė saviti ir išbaigti. Tačiau, labiausiai jai patiko Monikos Marijos ir Meandy pasirodymai. Ji tikino, kad daugelis šoko atsistoję.

Monikai Marijai bei Gabrieliui Vageliui negailėjo liaupsų ir „Eurovizijos“ ekspertas D. Užkuraitis: „Galbūt man jau ir aiški pirma vieta, tačiau dėl kitų teks pasukti galvą.“

REKLAMA

Komisija nusprendė, kad paskutiniąją, 12 vietą, šioje antrankoje užėmė Lukas Norkūnas, Donata Virbilaitė – 11-ąją, Justinas Lapatinskas – 10-ąją, Aistay (Aistė Tomkevičiūtė) – 9-ąją, Aika – 8-ąją, „Gossarium“ – 7-ąją.

4, 5 ir 6 vietas užėmė trys atlikėjai: Gabrielius Vagelis, Petunija (Agnė Šiaulytė) ir ANDY VAIC.

3 vieta atiteko Meandy (Saulius Šemiotas), 2-oji – „Baltoms Varnoms“, o 1-oji atiteko Monikai Marijai.

Susumavus komisijos ir žiūrovų balsus į kitą etapą keliauja Monika Marija, „Baltoms Varnoms“, Meandy, Gabrielius Vagelis, ANDY VAIC, Petunija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų