• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sekmadienio rytą kviečiame pasinerti į rudens karalių – kvapnių obuolių pasaulį. Antroje TV3 laidoje „La Maistas“ garsiausi Lietuvos šefai Tomas Rimydis, Vylius Blauzdavičius ir kviestinis svečias dalinsis kulinarinėmis idėjomis, ką naujo, neįprasto ir gardaus pasigaminti iš obuolių – nuo paprasčiausių iki įmantriausių patiekalų.

Sekmadienio rytą kviečiame pasinerti į rudens karalių – kvapnių obuolių pasaulį. Antroje TV3 laidoje „La Maistas“ garsiausi Lietuvos šefai Tomas Rimydis, Vylius Blauzdavičius ir kviestinis svečias dalinsis kulinarinėmis idėjomis, ką naujo, neįprasto ir gardaus pasigaminti iš obuolių – nuo paprasčiausių iki įmantriausių patiekalų.

REKLAMA

Šį kartą prie grilio entuziasto Vyliaus Blauzdavičiaus ir pasaulinės virtuvės eksperto, pelniusio daugybę apdovanojimų Tomo Rimydžio prisijungė Berta Garuckė.

Ji dievina gaminti, bet nemėgsta ilgai suktis virtuvėje, tad jos patiekalai – paprasti, lengvai pagaminami ir šeimyniški, tokie, kurie sukviečia visus prie vieno stalo. Bertai virtuvė – tarsi kūrybinės dirbtuvės, ji drąsiai eksperimentuoja bei išbando naujus skonius.

Berta žiūrovams pasiūlys intriguojantį pyragą, kurį reikia ne kepti, bet šaldyti! Pyragas itin lengvai ir greitai pagaminamas ir labai gardus.

REKLAMA
REKLAMA

Vylius gamins du patiekalus: varškės spurgas su obuoliais, o antras patiekalas – eksperimentas – degintų obuolių džemas.

Vylius atskleidė, kad priklausomai nuo ugnies temperatūros skiriasi gaminamo patiekalo skonis: „ Jei kepsi virš ugnies, prie ugnies ar tiesiai ant anglių – gausi visiškai kitokius skonius“, – aiškino jis laidos vedėjui Vitalijui Cololo. Ir obuolius džemui kepė tiesiai ant žarijų.

REKLAMA

V. Blauzdavičius taip pat pataria laidos žiūrovams nepersistengti su prieskoniais: „Geras produktas turi savo skonį – skirtinga mėsa skirtinga skonį turi, vaisiai, daržovės irgi turi išraiškingus skonius, tad nereikia jų užmušti prieskoniais“, – saikingai naudoti druską ir kitus prieskonius patarė jis.

Tuo tarpu Tomas pateiks tikrą kulinarijos šedevrą – jis gamins duonos pudingą su obuoliais ir vištų kepenėlių paštetą troškintą obuolių sultyse. Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad jo patiekalai labai įmantrūs, bet stebint gaminimo procesą ir klausantis kulinaro patarimų, tikrai įmanoma tai pakartoti ir savo virtuvėje.

REKLAMA
REKLAMA

„Kepenėlių paštetui galite naudoti bet kokių paukščių kepenis. Dabar naudoju vištų kepenėles, bet tiktų ir ančių, žąsų, svarbiausia – ne galvijų. Aš pats mėgsta purų paštetą, tad tam tikru būdu jį papurenu“, – sakė T. Rimydis.

Jis taip pat akcentavo, kad bet kokiems patiekalams renkasi rūgščius obuolius, nes saldumo galima visada pridėti, jei trūksta. Kaip pasigaminti visus šiuos gardumynus sužinosite laidoje „La Maistas“ – sekmadienį 9 val. per TV3 ir portale tv3.lt, o išsamūs receptai ir patarimai – portale lamaistas.lt

Visas „La Maistas“ laidas rasite TVPlay.lt. „La maistas“ – skanu – čia!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų