Ką daryti, kad sveiką maistą vaikas valgytų su malonumu? „La Maistas“ kulinarinės laidos šefai Vylius Blauzdavičius ir Tomas Rimydis bei maisto tinklaraštininkė Natalija Kurganovė dalinasi originaliais būdais, padėsiančiais nustebinti vaikus ir sužadinti jų apetitą.

Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos

Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos

Natalija Kurganovė pataria, kaip vaiko priešpiečių dėžutę paversti ypatinga.

Pirmasis būdas – žinutė ant banano. „Dantų krapštuku užrašote kokią norite žinutę arba išraižote piešinuką ant banano žievės ir po valandėlės ant banano toje vietoje atsiranda smagus užrašas“, – kalba tinklaraštininkė.

Antrasis būdas. Vietoj to, kad kiekvieną ingredientą pjaustyti paprastai, galima tam panaudoti sausainių formeles ir sūrį ar kitus pasirinktus produktus išpjaustyti žaismingomis formomis.

REKLAMA

Trečiasis patarimas – paėmus maišelį, į kurį paprastai dedate sumuštinį, priklijuokite žaismingas akytes, nupiešti veidelį ir jūsų sumuštinis jau turi smagią šypsenėlę.

Rezultatą, kaip Natalijai pavyko paįvairinti priešpiečių dėžutę, išvyskite vaizdo įraše.

Tomas Rimydis pataria, kaip natūraliai nuspalvinti tešlą.

Vaikams, kad būtų žaisminga, galima nuspalvinti tešlą, iš kurios kepsite blynus, vaflius ar ką tik sugalvosit. Tešlos nuspalvinimui rinkitės trintas mėlynes, trintus špinatus ar burokėlių sultis.

„Į tešlą įmaišius šiuos ingredientus labai lengvai gausite spalvotą tešlą. Mėlynės tešlai suteiks švelnios melsvos spalvos, burokėlių sultys tešlą pavers rožine, o špinatai nudažys žaisminga žalia spalva. Taip patiekalas bus įdomesnis, ryškesnis“, – patarimais dalinasi šefas.

Kokias spalvas šefui pavyko išgauti paįvairinant tešlą, žiūrėkite vaizdo įraše.

Vylius Blauzdavičius pataria, kaip pagaminti naminį žemės riešutų sviestą.

Namuose, vos per kelias minutes be didelių pastangų galite pasigaminti maistingą žemės riešutų sviestą, o receptui prireiks tik riešutų, šiek tiek druskos ir blenderio. Šis riešutų sviestas gali paįvairinti daugybę patiekalų ir vaikams tapt sveiko deserto alternatyva.

Kaip patiems pasigaminti riešutų sviestą, žiūrėkite vaizdo įraše.

Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!

Nėra komentarų. Būk pirmas - komentuok!

Top Video

Žvejys manė pagavęs gyvenimo laimikį, kai ištraukė – norėjosi bėgti
DABAR RODOMA
Žvejys manė pagavęs gyvenimo laimikį, kai ištraukė – norėjosi bėgti
DABAR RODOMA
Kamerų įrašas atskleidė baisią tragediją: berniukas baseina pražudė draugę
DABAR RODOMA
Baisi nelaimė: vaikinai nufilmavo paskutines savo gyvenimo akimirkas
DABAR RODOMA
Gyventojams šiurpą sukėlė įrašas iš namų kiemo – naktį sulaukė netikėtumo
DABAR RODOMA
Radinys moterų tualete privertė klykti: tapo interneto sensacija
DABAR RODOMA
„Toyota“ skelbia automobilių revoliuciją: nebereikės nei kuro, nei elektros
DABAR RODOMA
Tarp paauglių merginų populiarėjanti mada sukrečia – gali baigtis itin skausmingai
DABAR RODOMA
Prie miško gyventojai išvydo netikėta reginį: vietiniai tai vadina legenda
DABAR RODOMA
Nufilmavo, kaip tėvai veža vaikus automobilyje: šokiravo milijonus
DABAR RODOMA
Sunku būtų patikėti, kaip įvyko avarija, jeigu ne vaizdo įrašas
REKLAMA
Berta save atrado gamindama maistą: dabar tuo užkrečia ir kitus (nuotr. asm. archyvo)
Startavusi nauja kulinarinė laida „La Maistas“ – laužo nusistovėjusius standartus ir kviečia į maisto gaminimą pažvelgti kitu kampu. Laidos viešnia – tinklaraščio ...
„La Maistas“  (nuotr. Organizatorių)
Sekmadienio pietums TV3 laidos „La Maistas“ kulinarai siūlys pasigaminti daugelio mėgstamą bulvių plokštainį. Trys šefai pateiks savas tradicinio patiekalo interpretacijas – su ...
Nekeptas obuolių pyragas
Atėjęs ruduo kviečia mėgautis gėrybėmis iš savo sodo ir daržo. Tuo neabejoja ir TV3 eteryje startavusios naujos kulinarinės laidos „La maistas“ virtuvės šefai bei kviestiniai ...
obuoliai (nuotr. 123rf.com)
Atėjęs ruduo kviečia mėgautis gėrybėmis iš savo sodo ir daržo. Tuo neabejoja ir TV3 eteryje startavusios naujos kulinarinės laidos „La maistas“ virtuvės šefai bei kviestiniai ...
Pakaitinkite obuolius keptuvėje: Bertos receptas taps mėgstamiausiu  (nuotr. stop kadras)
TV3 laidoje „La maistas“ – odė obuoliams. Garsiausi Lietuvos šefai Tomas Rimydis, Vylius Blauzdavičius ir kviestinis svečias kiekvieną sekmadienį dalijasi kulinarinėmis ...
REKLAMA

TELEVIZIJA



×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų