Ką daryti, kad sveiką maistą vaikas valgytų su malonumu? „La Maistas“ kulinarinės laidos šefai Vylius Blauzdavičius ir Tomas Rimydis bei maisto tinklaraštininkė Natalija Kurganovė dalinasi originaliais būdais, padėsiančiais nustebinti vaikus ir sužadinti jų apetitą.

Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos

Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos

Natalija Kurganovė pataria, kaip vaiko priešpiečių dėžutę paversti ypatinga.

Pirmasis būdas – žinutė ant banano. „Dantų krapštuku užrašote kokią norite žinutę arba išraižote piešinuką ant banano žievės ir po valandėlės ant banano toje vietoje atsiranda smagus užrašas“, – kalba tinklaraštininkė.

Antrasis būdas. Vietoj to, kad kiekvieną ingredientą pjaustyti paprastai, galima tam panaudoti sausainių formeles ir sūrį ar kitus pasirinktus produktus išpjaustyti žaismingomis formomis.

REKLAMA

Trečiasis patarimas – paėmus maišelį, į kurį paprastai dedate sumuštinį, priklijuokite žaismingas akytes, nupiešti veidelį ir jūsų sumuštinis jau turi smagią šypsenėlę.

Rezultatą, kaip Natalijai pavyko paįvairinti priešpiečių dėžutę, išvyskite vaizdo įraše.

Tomas Rimydis pataria, kaip natūraliai nuspalvinti tešlą.

Vaikams, kad būtų žaisminga, galima nuspalvinti tešlą, iš kurios kepsite blynus, vaflius ar ką tik sugalvosit. Tešlos nuspalvinimui rinkitės trintas mėlynes, trintus špinatus ar burokėlių sultis.

„Į tešlą įmaišius šiuos ingredientus labai lengvai gausite spalvotą tešlą. Mėlynės tešlai suteiks švelnios melsvos spalvos, burokėlių sultys tešlą pavers rožine, o špinatai nudažys žaisminga žalia spalva. Taip patiekalas bus įdomesnis, ryškesnis“, – patarimais dalinasi šefas.

Kokias spalvas šefui pavyko išgauti paįvairinant tešlą, žiūrėkite vaizdo įraše.

Vylius Blauzdavičius pataria, kaip pagaminti naminį žemės riešutų sviestą.

Namuose, vos per kelias minutes be didelių pastangų galite pasigaminti maistingą žemės riešutų sviestą, o receptui prireiks tik riešutų, šiek tiek druskos ir blenderio. Šis riešutų sviestas gali paįvairinti daugybę patiekalų ir vaikams tapt sveiko deserto alternatyva.

Kaip patiems pasigaminti riešutų sviestą, žiūrėkite vaizdo įraše.

Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!

Nėra komentarų. Būk pirmas - komentuok!

Top Video

Tarp paauglių merginų populiarėjanti mada sukrečia – gali baigtis itin skausmingai
DABAR RODOMA
Tarp paauglių merginų populiarėjanti mada sukrečia – gali baigtis itin skausmingai
DABAR RODOMA
Prie miško gyventojai išvydo netikėta reginį: vietiniai tai vadina legenda
DABAR RODOMA
Nufilmavo, kaip tėvai veža vaikus automobilyje: šokiravo milijonus
DABAR RODOMA
Sunku būtų patikėti, kaip įvyko avarija, jeigu ne vaizdo įrašas
DABAR RODOMA
Paviešino brutalų močiutės užpuolimą: lūžo net kaulai
DABAR RODOMA
Aiškėja neapdairios klaidos dėl dingusio 10-mečio Šilutės raj.
DABAR RODOMA
Šokiravo lėktuvo keleivio elgesys – jokio padorumo ir pagarbos
DABAR RODOMA
Dviejų rusų miegas pievoje apkarto – pabudus laukė šokas
DABAR RODOMA
Lėktuvo keleiviai jau atsisveikino su artimaisiai: su siaubu stebėjo skrydį
DABAR RODOMA
Pamačius, ką vyras slapta daro su moterimi – keleivis neištvėrė
REKLAMA
Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos
Ką daryti, kad sveiką maistą vaikas valgytų su malonumu? „La Maistas“ kulinarinės laidos šefai Vylius Blauzdavičius ir Tomas Rimydis bei maisto tinklaraštininkė Natalija ...
Sveiki naminiai guminukai. Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Rugsėjo mėnesį nemažai tėvų pradeda sukti galvas, kaip vaikams suruošti kuo sveikesnę priešpiečių dėžutę. Žinant tai, kokie mažieji būna išrankūs maistui, sveika priešpiečių ...
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Ne paslaptis, kad vienas didžiausių gyvenimo malonumų – maistas ir tai puikiai atspindi šiandien TV3 eteryje startavusi kulinarinė laida „La Maistas“. Sekmadienio rytą du ...
Visi trys šefai atstovauja visiškai skirtingas kulinarines kryptis (nuotr. Organizatorių)
Jau rugsėjo 8 dieną TV3 eterį užlies improvizacijų ir skonių jūra – startuos nauja kulinarinė laida „La Maistas“. Garsiausi Lietuvos šefai Tomas Rimydis, Vylius Blauzdavičius ...
REKLAMA

TELEVIZIJA



×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų