REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
Kit Harington (nuotr. SCANPIX)

Visą pasaulį sudrebinusio serialo „Sostų karai“ žvaigždė, aktorius Kitas Haringtonas šiuo metu išgyvena ne patį lengviausią etapą. Žymus vyras šiuo metu dienas leidžia reabilitacijoje, kur gydosi nuo asmeninių problemų bei alkoholizmo.

5

Visą pasaulį sudrebinusio serialo „Sostų karai“ žvaigždė, aktorius Kitas Haringtonas šiuo metu išgyvena ne patį lengviausią etapą. Žymus vyras šiuo metu dienas leidžia reabilitacijoje, kur gydosi nuo asmeninių problemų bei alkoholizmo.

REKLAMA

Slapta į reabilitacijos kliniką išvykęs aktorius čia, kaip praneša jo atstovai, jau leidžia laiką gerą mėnesį. Ir nors jie sako, kad problemos tikrai nėra rimtos, internautai neslepia baimės ir apmaudo, kad K. Haringtonas turi bėdų. Jie išgyvena dėl aktoriaus būklės ir karjeros planų.

Įžymybė per mėnesį savo reabilitacijai skiria per 120 tūkst. eurų. Kaip sako jo atstovai, jam atliekama psichologinė terapija, meditacijos, streso valdymo bei negatyvių emocijų atsisakymo mokymai.

Aktoriaus žmona Rose taip pat vaidino „Sostų karuose“. Dabar moteris bando palaikyti savo mylimąjį ir padėti jam šioje kovoje.

REKLAMA
REKLAMA

Primename, kad visai neseniai gerbėjai išvydo paskutinę serialo seriją. 

Kapojami, deginami, plakami

Scenaristai žiauriai elgėsi su moterimis, žudė vaikus, vaizdavo atvirą seksą, kapojo, degino, plakė, nuodijo savo veikėjus, kapojo jiems galvas ir lupinėjo akis.

REKLAMA

Net pagrindinis veikėjas Džonas Snou, kurį vaidina Kitas Haringtonas, turėjo patirti trumpos mirties pažeminimą.

Tačiau šios suaugusiųjų temos neatbaidė nei gerbėjų, nei industrijos, skyrusios serialui daugiausiai apdovanojimų per visą istoriją: 47 „Emmy“.

170 valstybių rodomas šou taip pat yra brangiausias per visą istoriją: paskutinės serijos kainuodavo po 15 mln. dolerių (13,4 mln. eurų).

7-ojo sezono finalas pasiekė JAV mokamos televizijos visų laikų rekordą: rodymo dieną jį per televiziją ar internetą stebėjo 16,5 mln. žmonių, o dar 15 mln. jį įsijungė vėliau.

REKLAMA
REKLAMA

6-ajame sezone buvo peržengtos serialo šaltinio – George R. R. Martino „Ledo ir ugnies giesmės“ romanų – ribos ir nueita jau savu keliu.

Pasak kritikų, tai žymėjo sugrįžimą prie formos, veikėjos moterys galėjo pademonstruoti sudėtingumą ir moralinę jėgą, kurių trūko kai kuriuose ankstesniuose sezonuose.

Du paskutiniai, trumpesni sezonai labiau priminė kratinį ir daug gerbėjų piktinosi tuo, ką vadino prastais scenarijais.

Žudymo beprotybė

Prieštaringiausiai buvo vertinamas Emilios Clarke vaidinamos Deineris Targarien spartus nusiritimas į masinio žudymo beprotybę.

Change.org peticija „Perdarykite „Sostų karų“ 8-ąjį sezoną su kompetentingais scenaristais“ maždaug 24 valandos prieš paskutinės serijos parodymą buvo surinkusi daugiau kaip milijoną parašų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jei manysime, kad perdarymo nebus, didžiausia paslaptis išlieka ta, kas sėdės Geležiniame soste ir valdys Vesterosą, kai „Sostų karai“ pasibaigs.

Kad suklaidintų programišius ir piratus, serialo kūrėjai nufilmavo kelias paskutinės serijos versijas. Tokia taktika jau buvo panaudota „Sopranams“ ir „Bręstančiam blogiui“.

Sansą Stark vaidinanti Sophie Turner pripažino, kad net ji buvo įtikinta netikra serialo pabaigos versija.

Ir pats G. R. R. Martinas dar nežino savo sukurtos istorijos pabaigos ekrane.

Ilgai laukiamų G. R. R. Martino dviejų paskutinių serijos romanų „Žiemos vėjai“ (The Winds of Winter) ir „A Dream of Spring“ siužeto linijos ekranui buvo adaptuotos remiantis jo gairėmis serialo scenaristams, tačiau nėra jokios garantijos, kad jie laikėsi jo plano.

„Aišku, būčiau norėjęs pabaigti šias knygas greičiau, kad šou manęs neaplenktų. Niekada to nesitikėjau“, – kartą interviu sakė G. R. R. Martinas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų