REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
14
Tokio obuolių pyrago seniai neragavote: primins vaikystę (nuotr. La Maistas)

Nors Lietuvoje gyvena jau daugybę metų ir mūsų šalį myli taip, kaip savo gimtąją, italas Gian Luca Demarco pripažįsta – apie lietuvius ir jų pomėgius jam suprantama dar tikrai ne viskas. „Yra viena paslaptis, kurios jums dar neatskleidžiau. Jau 15 metų nesuprantu jūsų beprotiško prisirišimo obuolių sūriui!“ – pripažins TV3 laidos „La maistas“ vedėjas, kuris šį sekmadienį bus pasiruošęs šią paslaptį pagaliau atskleisti ir žiūrovams.

14

Nors Lietuvoje gyvena jau daugybę metų ir mūsų šalį myli taip, kaip savo gimtąją, italas Gian Luca Demarco pripažįsta – apie lietuvius ir jų pomėgius jam suprantama dar tikrai ne viskas. „Yra viena paslaptis, kurios jums dar neatskleidžiau. Jau 15 metų nesuprantu jūsų beprotiško prisirišimo obuolių sūriui!“ – pripažins TV3 laidos „La maistas“ vedėjas, kuris šį sekmadienį bus pasiruošęs šią paslaptį pagaliau atskleisti ir žiūrovams.

REKLAMA

Luca ne tik apsilankys pas charizmatišką obuolių sūriais užsiimančią šeimą ir atskleis jų istoriją, bet ir pats su žiūrovais pasidalins vaikystę primenančio, firminio savo mamos obuolių pyrago receptu.

„Marijos trobelė“

„Marijos trobelės“ verslo savininkai – Mindaugas ir Vita – juokais save vadina į kaimą atsikrausčiusiais miestiečiais. O dabar Anykščių rajone šeima jau 6 metus nenustojamai verda obuolių sūrį.

REKLAMA
REKLAMA

„Kai gimė vyresnioji mūsų dukra, į šią sodybą nusprendėme atvažiuoti vienai vasarai – galvojome, kad geriau jau lopšelis po obelimi, negu ant asfalto. Tačiau, kai vakarais atsisėdę vis žiūrėdavome saulėlydžius, įpusėjus vasarai su žmona supratome – į Fabijoniškes nebegrįšime“, – pasakos Mindaugas apie tai, kaip gyvenimą sostinėje iškeitė į Anykščių ramybę.

REKLAMA

Anot vyro, šį šeimos etapą neabejotinai būtų galima pavadinti „niekas negalėjo prognozuoti, kad taip atsitiks“. Juk tiek Vita, tiek Mindaugas daugybę metų praleido dirbdami patogius darbus Vilniaus ofisuose!

„Aš 20 metų nešiojau kostiumą ir vadovavau įvairiems kolektyvams – buvau begalinis vadybininkas. O sakydamas kalbas minėjau, kad niekada nevažiuosiu į kaimą, ir niekada nedirbsiu rankomis, nes tam duota galva. Tikrai buvau baltarankis! Tačiau viskas įvyko atvirkščiai, o įdomiausia dalis ta, kad aš esu laimingas“, – pripažins Mindaugas, o Vita atskleis, kad svajonę gyventi vienkiemyje ji pati puoselėjo dar nuo mažų dienų.

REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto net ir nusprendus persikelti į kaimą, mintis apie obuolių sūrį gimė ne iškart. Iš tiesų, viską nulėmė atsitiktinumas. Kai vienais metais užderėjo daug obuolių, ir šeima suprato, kad tiek sulčių neišgers, jie nutarė paklausyti Mindaugo mamos patarimo – išbandyti pagaminti obuolių sūrį.

„Tąkart atrodė, kad tai buvo milžiniškas kiekis – gal 100 obuolių sūrių. Aplankėme vieną mugę, kitą, o tada supratome, kad tiek sūrių tikrai neužtenka. Lietuvoje yra tikrai nemažai gerai gaminančių, tačiau mažai tokių, kurie investuotų į rinkodarą, pardavimus ar pakuotes.

Mes, savo ruožtu, pasidarėme pakuotes, o tuomet prasidėjo sūrio epopėja – pirmus trejus metus mus taip graibstė, kad turėjau atsisakyti visų kitų veiklų. Teko tapti sūrininku!“ – pasakos Mindaugas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Firminis obuolių pyragas

Laidoje šeima Gian Lucai atskleis, kaip ir iš kokių obuolių geriausia virti sūrį, kiek laiko reikėtų jį brandinti bei su kuo geriausiai valgyti. O ar žinojote, kuo geras obuolių sūris panašus į lašinius?

Įkvėptas šeimos pasakojimų ir ypatingų skonių, Luca sutiks atskleisti ir savąją paslaptį – kartu su Mindaugu ir Vita pagamins firminį savo mamos obuolių pyragą.

Norėdami pakartoti receptą namuose, pirmiausiai į dubenį sudėkite kambario temperatūros sviestą, cukrų ir kiaušinius bei viską gerai išmaišykite. Tuomet į tešlą suberkite kepimo miltelius, sudėkite miltus bei įtarkuokite citrinos žievelę. Maišant tešlą, supilkite pieną.

REKLAMA

Galiausiai kepimo skardą padenkite miltais ir supilkite tešlą, o ant jos tolygiai sudėliokite pjaustytas obuolių riekeles. Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 35 minutes. Desertą patiekite atvėsintą ir pagardinkite jį ledais. Skanaus!

Laida „La maistas“ – sekmadieniais, 9 val. per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų