REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Butai Vilniaus centre kainuoja šimtus tūkstančių eurų, tačiau vieno namo senamiestyje gyventojai kaip reikiant persigandę –prie pat Seimo viešbučio yra gyvenamasis namas, kuriame atsivėrė pavojingas plyšys.

Butai Vilniaus centre kainuoja šimtus tūkstančių eurų, tačiau vieno namo senamiestyje gyventojai kaip reikiant persigandę –prie pat Seimo viešbučio yra gyvenamasis namas, kuriame atsivėrė pavojingas plyšys.

REKLAMA

Sostinės Gedimino prospekte esančio namo gyventojai jaudinasi, mat kaip patys pasakoja – pro jo sienose išsidriekusį plyšį kartais butuose net pradeda švilpti vėjas. Įtrūkis matomas ne tik iš išorės, bet ir iš vidaus. Kai kuriems šio prospekte esančio namo gyventojams vis kyla klausimas – ar jų namas gali nugriūti?

Įtrūkimai yra ne tik lauke, tačiau ir namo viduje. Buto savininkai tik gūžčioja pečiais – gyvenimas prie beveik po jais besidriekiančiu automobilių tuneliu, tačiau su vaizdu į Seimo rūmus galimai ir triukšmingas, ir pavojingas. O ir šią problemą spręsti bandė.

„Kur neėjo, ko nedarė, tokie pensijinio amžiaus žmonės, dabar jau numirę. Niekur nieko negalima padaryti. Paskiau jau kaip tai buvo – kažkaip tai plastmasė ar ne plastmasė, užtepliojo“, – pasakojo namo gyventojas.

REKLAMA
REKLAMA

Plyšio dangstymas putų polistirenu jokių apčiuopiamų rezultatų neatnešė. Tokį remontą prestižinės sostinės vietos gyventojams teko padengti iš savo kišenės. Kalbintus namo gyventojus baugina nežinia – ar dėl plyšio sienoje neįsmuks pamatai, o taip nutikus – ar nenugrius jų namas?

REKLAMA

„Bijom, nebijom. Kai nugriūsim, tai gal kas imsis ir žiūrės, o taip tai. Žiūrim, siena priklijuota – rodos dar netrūksta, tai kai pradės trūkinėti, tai bėgsim iš to kambario“, – kalbėjo gyventojas.

Vilniaus miesto savivaldybė tikina, kad šio namo saugumą būtinai įvertins, mat plika akimi matomas plyšys tikrai gali būti pavojingas.

„Mes apie tuos trūkius anksčiau informacijos nebuvome gavę, dabar specialistai nuvažiavo, apžiūrėjo ir teikiam administratoriui, kad nedelsiant atliktų statinių būklės įvertinimą ir imtųsi veiksmų atsižvelgiant į patikrinimo rezultatus“, – teigė savivaldybės atstovas Tauras Varenbergas.

REKLAMA
REKLAMA

Kol kas Vilniaus miesto savivaldybės atstovas negali pasakyti, kada bus baigtas patikrinimas, tačiau aišku – už štai tokią problemą teks susimokėti patiems namo gyventojams, be to, remontas gali būti vykdomas net be gyventojų pritarimo.

„Šiuo metu negaliu atsakyti į tai, kiek tai galėtų kainuoti, kadangi vykdomas konkursas, administratorius turi vykdyti konkursą ir tada pasirenkama kas tuos darbus turėtų vykdyti“, – pridūrė T. Varenbergas.

Nekilnojamojo turto vertintojų komentaras turėtų kaip reikiant nuliūdinti šiame name įsikūrusius gyventojus.

Nors kvadratinio metro kaina šiame rajone – viena didžiausių Vilniuje – svyruoja tarp 1700 – 2000 eurų už kvadratinį metrą, tačiau pirkėjai plačiai atverdami pinigines aplaidžiai į defektus esą tikrai nežiūri.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak brokerės, norint parduoti butą su plyšiu sienoje, tektų jį gerokai atpiginti.

„Tai gali būti ir 20 ir 30 procentų, dar priklausomai nuo to, ką atsakytų statybų ekspertai. Kas tai yra per pažeidimas, kiek jis yra rimtas, kiek tai yra nesaugu viso pastato būklei?“ – pasakojo nekilnojamojo turto brokerė Sandra Jakulė.

Minimo namo gyventojai įsitikinę – plyšiui sienoje atsirasti įtakos galėjo turėti greta esantis automobilių tunelis, tačiau bijodami baisiausio, tikisi, kad Vilniaus savivaldybė, kaip žada, imsis veiksmų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų