REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
38
Kauno „Žalgiris“ (nuotr. Fotodiena.lt)

Kauno „Žalgirio“ komandos ketvirtadienį laukia (ne)paskutinis Eurolygos sezono mūšis. Šarūno Jasikevičiaus kariauna stoja į lemiamą kovą Madride, o būtent šiame mieste žalgiriečiai nėra laimėję net 20 metų.

38

Kauno „Žalgirio“ komandos ketvirtadienį laukia (ne)paskutinis Eurolygos sezono mūšis. Šarūno Jasikevičiaus kariauna stoja į lemiamą kovą Madride, o būtent šiame mieste žalgiriečiai nėra laimėję net 20 metų.

REKLAMA

„Žalgiris“ laimėjo paskutines 5 Eurolygos dvikovas, o šeštoji reikštų, kad žalgiriečiai stebuklingu būdu priartėtų per minimalų žingnsnelį nuo išsvajoto „aštuntuko“.

Tiesa, iš Ispanijos sostinės su pergale „Žalgiris“ paskutinį kartą grįžo 1999-aisiais, iškart po to sezono, kai triumfavo visame Eurolygos turnyre.

Nuo pat tų sunkiai atmenamų laikų „Žalgiris“ Madride pralaimėjo visas 9 dvikovas, o bendrai, sumuojant ir mūšius Kaune, krito 18 kartų ir laimėjo vos sykį. 

Vis dėlto, tv3.lt kalbintas krepšinio specialistas Rūtenis Paulauskas šį nemalonų faktą prieš lemiamą sezono mūšį siūlo pamiršti tiek patiems krepšininkams, tiek, žinoma, gerbėjams.

REKLAMA
REKLAMA

„Turi visiškai pasimiršti. „Žalgiris“ turi tokių „finalų“ patirtį. Manau, kozirius dabar galima matyti net ir lietuvių pusėje, bent kalbant apie fizinį ir psichologinį pasiruošimą.

REKLAMA

Dabar atėjo laikas, kai žalgiriečiai žaidžia labai gerą krepšinį, tai vienas įdomiausių sezonų istorijoje. Sugretinimų neieškočiau, nes su laiku kaskart ateina naujų dalykų“, – dėstė ilgametis treneris R. Paulauskas.

„Real“ ir „Žalgirio“ dvikovą turėjo praleisti antras pagal naudingumą šeimininkų žaidėjas, slovėnas Anthony Randolphas. Tiesa, likus parai paaiškėjo, kad vienas geriausių Madrido klubo žaidėjų vis tik pasirodys ant parketo, o tai kartu gali reikšti, kad tituluotasis ispanų klubas neleis pailsėti pačioms ryškiausioms savo žvaigždėms.

REKLAMA
REKLAMA

Vis tik, kaip sako komentatorius Rytis Vyšniauskas, net ir be pirmojo ryškumo Europos krepšinio elito atstovų Madrido klubas gali būti labai sunkiai įkandamas riešutas.

„Išvykoje nugalėti „Real“, ko gero, reikės geriausių sezono rungtynių. Tai, kad Madridui šios rungtynės nieko nereiškia, gali būti tam tikra pagalba, bet manau, kad jie žais dėl pergalės.

Visų pirma, tai net ir atsarginiai žaidėjai, kaip Prepeličius, Kuzmičius, kitose komandose būtų lyderiai. Lengva tikrai nebus, nes „Real“ žaidimas priklausys nuo jų pačių motyvacijos“, – kalbėjo R. Vyšniauskas.

Nors „Žalgiriui“ to padaryti nepavyko net 20 metų, abu tv3.lt kalbinti ekspertai neslėpė nuoširdaus tikėjimo Lietuvos čempionų galimybėmis ir tikino, kad šiuo metu demonstruojama įspūdinga forma gali turėti lemiamą faktorių ketvirtadienio rungtynėse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jei kauniečiai laimės Madride, jiems beliks sulaukti Milano „Olimpia“ nesėkmės Stambule, dvikovoje prieš „Anadolu Efes“.

Net ir pralaimėję žalgiriečiai teoriškai gali žengti tolyn, tačiau tokiu atveju Š. Jasikevičius su kariauna turėtų sulaukti 3 palankių rezultatų.

Madrido klubas lenkia kauniečius pagal daugumą statistikos rodiklių. „Real“ pirmauja lygoje pagal atkovotus kamuolius (vid. 36,9), rezultatyvius perdavimus (19,9). Žalgiriečiai šiek tiek geriau meta tritaškius, baudas, išprovokuoja daugiau pražangų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų