REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
18
Rungtynių akimirkos (Paulius Peleckis/Fotobankas)

Vilniaus „Rytas” trečiadienio vakarą pilnutėlėje „Siemens” arenoje iškovojo kol kas svarbiausią sezono pergalę ir „paskutiniu bilietu” prasibrovė ir Europos taurės ketvirtfinalį.

18

Vilniaus „Rytas” trečiadienio vakarą pilnutėlėje „Siemens” arenoje iškovojo kol kas svarbiausią sezono pergalę ir „paskutiniu bilietu” prasibrovė ir Europos taurės ketvirtfinalį.

REKLAMA

„Rytas” namuose 90:68 (25:14, 21:15, 26:24, 18:15) sumindė AS „Monaco”.

Vilniečiai pirmavo nuo pat pirmosios iki paskutiniosios rungtynių sekundės. Dvikovos pradžią Dainiaus Adomaičio auklėtiniai laimėjo net 17:2, o būtent sėkmingas rungtynių startas, trenerio nuomone, ir buvo vienas pagrindinių triumfo faktorių.

 

„Ryto” treneris taip pat dėkojo įspūdingą „šou” kūrusiems sirgaliams, tačiau netiesiogiai priminė vos prieš mėnesį arenoje matytą visiškai skirtingą vaizdą

„Būtina padėkoti sirgaliams, kad taip rinkosi, kad tiek palaikė. Tai be galo svarbu mums visiems. Ir treneriams ir žaidėjams. Žinote, svarbu, kad palaikytų gerai, bet dar svarbiau, kad palaikytų, kai komandai yra blogai”, – dėstė treneris.

REKLAMA
REKLAMA

D. Adomaičio nuomone, „Rytas” trečiadienį sužaidė geriausias 40 minučių per visą šį sezoną.

„Jei Berlyne sužaidėme geriausią pirmą rungtynių pusę, tai šiandien, manau, sužaidėme geriausias 40 minučių. Buvo kelios akimirkos, kur pametėme koncentraciją, bet visumoje vaizdas buvo toks, kokio ir norėjome”, – džiaugėsi D. Adomaitis.

REKLAMA

Geriausias sezono rungtynes Europos taurėje sužaidė ir 21 tašką pelnęs D. J. Seeley. Tokį auklėtinio pasirodymą treneris įvardijo kaip neatsitiktinį. D. Adomaitis tikino, kad iš amerikiečio prieš rungtynes išties tikėjosi daug.

„Jis atakavo tam tikrus žmones, kuriuos buvome sutarę. Puikus pasirodymas, gerai, kai sekasi, ir kai išpildo susitarimus.

Bendrai, svarbu, kad mano žaidėjai nedarė klaidų gynyboje. Varžovai mėtė tokios metimus, su kuriais, kaip kalbėjome per petraukėles, galime „susigyventi”. Tai yra geras bruožas”, – akcentuotą ir agresyvią gynybą išskyrė treneris.

REKLAMA
REKLAMA

D. Adomaitis, paklaustas, ar pagaliau gali jaustis šiek tiek ramiau, patikino, kad pasiektas itin svarbus etapas, tačiau darbai dar nebaigti.

Vis tik, specialistas akcentavo, kad komandoje privalo būti tik tie žmonės, kurie nori čia būti. Taip „Ryto” vairininkas darkart švelniai įgėlė buvusiam auklėtiniui Domminique Suttonui.

„Žinome, kad norėjome ten būti. Šitame etape galėjome laimėti kiekvienas rungtynes, žinoma, galėjome jas ir pralaimėti. Man svarbu, kad patekome į atkrintamąsias, bet geriausias jausmas dėl žaidėjų.

Aš matau, kaip jie dirba, kaip stengiasi. Svarbiausia, čia yra visi žaidėjai, kurie nori čia būti. Jie atiduoda visą save, jie nori padaryti kažką šitam klubui”, – vis gerėjančia atmosfera komandoje džiaugėsi vilniečių vairininkas,

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

D. Adomaitis taip pat išskyrė Artsiomo Parakhouskio svarbą „Ryto” komandai.

„Tai neabejotinai vienas geriausių sprendimų šį sezoną. Rinkoje buvo labai sunku, bet ir mums ir Artsiomui (Parakhouskiui) tai buvo labai palankus susitarimas”, – savo komandą sustiprinusį vidurio puolėją išskyrė D. Adomaitis.

„Ryto” Europos taurės ketvirtfinalyje laukia „Valencia” klubo iššūkis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų