REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

2018 metais sportas net du kartus sukaustė viso pasaulio dėmesį – iš pradžių visų akys krypo į žiemos olimpines žaidynes Pjongčange, o vasarą Rusijoje varžėsi geriausi planetos futbolininkai.

2018 metais sportas net du kartus sukaustė viso pasaulio dėmesį – iš pradžių visų akys krypo į žiemos olimpines žaidynes Pjongčange, o vasarą Rusijoje varžėsi geriausi planetos futbolininkai.

REKLAMA

Vis tik šiais metais buvo ir daugiau sporto įvykių, kurie išsiskyrė savo „svoriu“ – tv3.lt kviečia prisiminti juos.

Žiemos žaidynės

2018 metai prasidėjo įspūdingu renginiu – olimpinėmis žiemos žaidynėmis Pjongčange.

Daugiausiai medalių Pietų Korėjoje iškovojo Norvegija, antra liko Vokietija, trečia Kanada. JAV liko ketvirta, o Rusija net nepateko į dešimtuką. Jų dalyvavimą žaidynėse užtemdė dopingo skandalas, todėl jie turėjo varžytis po neutralia vėliava.

Žaidynėse, rusams laimėjus auksą, skambėjo olimpinis himnas.

Ibra užkariauja JAV

Viena ryškiausių futbolo žvaigždžių Zlatanas Ibrahimovičius šiais metais debiutavo JAV futbolo lygoje (MLS), kur apsivilko Los Andželo „Galaxy“ marškinėlius ir iš karto tapo ryškiausia figūra pirmenybėse.

REKLAMA
REKLAMA

Po sunkios kelio traumos grįžęs puolėjas pasakiškai debiutavo MLS, pelnydamas vieną gražiausių asmeninių ir apskritai futbolo istorijoje įvarčių, o sezoną baigė su 22 tiksliais smūgiais.

REKLAMA

„Real“ triumfas ir Zizou išėjimas

Madrido „Real“ šiais metais trečią kartą iš eilės laimėjo UEFA Čempionų lygą ir tapo pirmuoju klubu istorijoje, pasiekusiu tokį rezultatą.

Tačiau netrukus ekipą sukrėtė netikėta žinia – praėjus vos penkioms dienoms po finalo iš trenerio pareigų pasitraukė Zinedine’as Zidane’as, kuris ir atvedė karališkąjį klubą iki tokių aukštumų.

CR7 išėjimas

Tai nebuvo vienintelės blogos naujienos „Real“ vadovams ir sirgaliams – vos įsibėgėjus liepos mėnesiui sporto pasaulį supurtė naujiena – Madrido komandos lyderis ir pergalių simbolis Cristiano Ronaldo parduotas Turino „Juventus“ komandai.

REKLAMA
REKLAMA

Už tai italai paklojo 100 milijonų eurų ir įteikė portugalui ketverių metų, 120 mln. eurų vertės sutartį.

Nors apie C. Ronaldo išvykimą sklandydavo gandai vos ne kiekvieną vasarą, jo pardavimas vis tiek tapo milžiniška sensacija.

Per devynerius metus „Real“ komandoje puolėjas pelnė net 450 įvarčių.

Prancūzijos triumfas

Dar vienas didelis sporto įvykis 2018 metais vyko Rusijoje – pasaulio futbolo čempionatas, kuriame triumfavo Prancūzijos rinktinė.

Prancūzams tai buvo antrasis pasaulio čempionų titulas, kurio jie laukė dvidešimt metų. Daugiau nei kartą pasaulio čempionais be prancūzų yra tapusios tik Brazilija, Vokietija, Italija, Argentina ir Urugvajus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Didier Deschampso auklėtiniai Maskvoje vykusiame finale 4:2 nugalėjo Kroatiją.

Šis finalas tapo vienu rezultatyviausių per visą istoriją – paskutinį kartą šeši įvarčiai finaliniame mače buvo mušti tik 1958 metais.

Karalius į Holivudą

NBA vasaros turgaus perėjimai nebuvo itin karšti, bet viena bomba numesta buvo – laisvuoju agentu buvęs LeBronas Jamesas Klivlando „Cavaliers“ iškeitė į legendinę Los Andželo „Lakers“ ekipą, su kuria sudarė net ketverių metų sutartį.

Karaliui Los Andželas tapo trečia karjeros stotele. „Cavaliers“ jis jau buvo palikęs, kai persikėlė į Majamio „Heat“, o vėliau sugrįžo į Klivlandą.

REKLAMA

L. Jamesas „Lakers“ komandoje puoselėja dideles viltis – nori prisivilioti dar keletą žvaigždžių ir šturmuoti NBA viršūnę.

McGregoras prieš Nurmagomedovą

Conoro McGregoro ir ruso Khabibo Nurmagomedovo priešprieša užgimė dar anksčiau, bet 2018 metais jų tarpusavio santykiai pasiekė karščiausią tašką.

Iš pradžių airis užpuolė autobusą, vežusį rusą, tada mynė teismų slenksčius, bet galiausiai viskas baigėsi kovotojų mūšiu UFC narve.

Dviejų visiškai skirtingų stilių atletų kova baigėsi įspūdinga Kh. Nurmagomedovo pergale ketvirtajame raunde, kai airiui beliko pasiduoti.

Rusas alkūne užspaudė jo žandikaulį ir galėjo jį sutrupinti, bet pasidavęs C. McGregoras turėjo nuleisti galvą.

REKLAMA

Netrukus Kh. Nurmagomedovas sukėlė masines muštynes už narvo. Jau dabar kalbama, kad revanšinė kova bus, laiko klausimas tik kada.

Galbūt 2019-iais?

Fury pakilimas iš pelenų

Tysonas Fury beveik trejus metus buvo dingęs iš bokso pasaulio, kol kovojo su priklausomybėmis ir depresija. Problemos anglą užklupo po pergalės prieš Volodymyrą Klyčko, tapus pasaulio sunkiasvoriu čempionu pagal keturias versijas.

Tada sekė nuopolis, po kurio jis sugrįžo tik šių metų lapkritį ir priėmė rimtą iššūkį – kovą su WBC sunkaus svorio čempionu Deontay Wilderiu.

Įspūdingoje kovoje T. Fury buvo pranašesnis, bet patyrė du nokdaunus. Vieną jų paskutiniame raunde, bet stebuklingai sugebėjo pakilti. Teisėjai skyrė lygiąsias ir nors T. Fury nesutiko su tokiu sprendimu, jis labiau džiaugėsi tuo, kad laimėjo karą prieš patį save ir demonus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Boksininkas vis daugiau kalbėjo apie psichologines problemas ir kaip svarbu jas spręsti bei nepasiduoti. Jo sugrįžimas tapo tikru įkvėpimu ir viena gražiausių sporto istorijų.

Mourinho atleidimas

Jose Mourinho griūtis „Manchester United“ klube prasidėjo dar vasarą, kai vienas po kito į viešumą lindo nesutarimai su žaidėjais.

Prasta sezono pradžia įtampą tik didino. Per šį laikotarpį portugalas sukėlė ne vieną skandalą savo pasisakymais, kol galiausiai buvo išspirtas gruodžio 18 dieną.

Tuo metu „ManUtd“ Anglijos „Premier“ lygoje nuo pirmaujančio „Liverpool“ atsiliko net 19 taškų ir atrodė kaip visiškai išbalansuota komanda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų