REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
23
Kalėdinis vizažistų vakarėlis (R. Valiulio nuotr.)

Penktadienio vakarą vyko visažo ir įvaizdžio kūrimo žvaigždžių kalėdinis vakarėlis.

23

Penktadienio vakarą vyko visažo ir įvaizdžio kūrimo žvaigždžių kalėdinis vakarėlis.

REKLAMA

Sostinės restorane „Stebuklai“ susitikę visažo meistrai apsikeitė kalėdinėmis dovanėlėmis, aptarė prabėgusius metus, prognozavo artėjančių metų makiažo tendencijas, rašoma pranešime spaudai.

Kalėdinio vakarėlio iniciatore tapo žinoma šalies visažistė Rasa Sinkevičiūtė, makiažo akademijos „Makeup Secrets“ įkūrėja. Į šventinį renginį rinkosi šios, neretai „žvaigždžių akademija“ vadinamos, studijos dėstytojai. „Apie mus dažnai sako, kad tai – akademija, kuri užaugina vizažo žvaigždes. Tai tikrai taiklus apibūdinimas, nes mūsų akademijoje dėsto visos visažo žvaigždės“, – po renginio šypsodamasi sakė R. Sinkevičiūtė, lietuvius bene pirmoji supažindinusi su „Raudonojo kilimo“ („Red carpet“) paslaptimis.

Vakarėlyje buvo galima sutikti visažo meistrus Margaritą Vaisovą, Povilą Staniulionį, stilistą Luką Juodį, mados ir grožio fotografę Eveliną Dzienaitę, šukuosenų meistrę Anželiką Wojc ir kitus. Į renginį negalėjo atvykti, tačiau kolegoms šilčiausius sveikinimus atsiuntė šios akademijos dėstytojos, atlikėjos bei visažistės Oksana Pikul-Jasaitienė ir Monika Marija Paulauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA

„Makiažas mano gyvenime atsirado prieš keletą metų – sesė padovanojo paletę, nuo jos viskas ir prasidėjo. Mėgstu dirbti su ryškiomis spalvomis, specialiaisiais efektais. Man patinka dirbti ir su studentais, ir su klientais – dažniausiai dirbu filmavimo aikštelėse, fotosesijose, neretai sulaukiu ir klienčių, norinčių pasipuošti šventėms. Džiaugiuosi, kad pati galėjau dažytis projekto „Lietuvos balsas“ metu,  – scenoje jaučiausi savimi, tai suteikė pasitikėjimo.“, – yra sakiusi M. Marija Paulauskaitė.

REKLAMA

„Kolektyvas – tai antroji šeima, antrieji namai, kuriuos reikia nuolatos puoselėti ir dalintis gerumu drauge“, – apie sumanymą visus sukviesti šventinės vakarienės prie bendro stalo sakė „Makeup Secrets“ akademijos įkūrėja R. Sinkevičiūtė. Jai ir kilo mintis pasiūlyti prisiminti seną mokyklos laikų tradiciją: traukti burtus ir mainytis šventinėmis dovanėlėmis.

Devintus metus Vilniuje gyvuojanti visažo akademija padeda merginoms ir moterims išmokti atlikti sau tinkanantį makiažą, atskleisti Holivudo žvaigžių makiažo paslaptis bei tapti profesionaliu visažo meistru. 

REKLAMA
REKLAMA

„Visažas dažnai pateikiamas kaip menas, kurį reikia išjausti, kaip kokia magija... Tačiau mano analitinis mąstymas kuždėjo priešingai: visažas yra mokslas, tik reikia atrasti jo raktą, sužinoti technikas bei įminti grožio paslaptis. Kasmet išleidžiame apie šimtą laimingų ir savimi pasitikinčių klienčių“, – sako R. Sinkevičiūtė, turinti tesininko išsilavinimą, tačiau gyvenime pasirinkusi širdžiai artimesnę veiklą, kuri pamažu iš pomėgio tapo moters verslu.

Visažo specialistė R. Sinkevičiūtė sutiko su skaitytojais pasidalinti artėjančio Naujamečio vakarėlio makiažo subtilybėmis: „Jaunoms merginoms norėčiau patarti nebijoti spindėti, akcentuoti gražią jauną odą, vešlius antakius, gaivias lūpas, ryškesnes akis. Galima būtų pažaisti su blizgiais kreminės tekstūros šešėlias, tai – šio sezono topas.

Na, o vyresnėms moterims, norinčioms atrodyti jauniau, patarčiau rinktis šiltesnių tonų šešėlių atspalvius, vengti aštrių linijų tiek aplink akis, tiek, apskritai kalbant, apie veido sritį, nes aštrios linijos (tarkim, pravedimai) visuomet prideda metų. Patarčiau geriau rinktis išsklaidytą kontūrą: galite pasidaryti juodos spalvos pravedimą ir ant viršaus brėžti tamsiai rudais šešėliais, jų kontūrą prasklaidant šiek tiek plačiau už pravedimą. Galėsite aplinkinius žavėti išraiškingu žvilgsniu! Taipogi, rinkitės gaivesnius švelnius skaistalus ir nebijokite sodresnių lūpų dažų. Svarbu mokėti tinkamai pabrėžti lūpų formą”. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų