REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienio vakarą Kauno „Žalgirio“ krepšininkai savo arenoje kaip įmanydami sieks neutralizuoti Maskvos srities „Chimki“ lyderį Aleksejų Švedą.

Penktadienio vakarą Kauno „Žalgirio“ krepšininkai savo arenoje kaip įmanydami sieks neutralizuoti Maskvos srities „Chimki“ lyderį Aleksejų Švedą.

REKLAMA

Naudingiausias Eurolygos šio sezono žaidėjas prieš išvyką į Kauną garsiai sukritikavo Rusijos krepšinio federacijos norus į šalies rinktinę įtraukti CSKA vidurio puolėją Joelį Bolomboy.

24-erių metų 206 cm ūgio J. Bolomboy neseniai oficialiai tapo Rusijos piliečiu, o šio trečiadienio vakarą akistatoje prieš „Žalgirį“ sužaidė savo pirmąsias rungtynes Eurolygoje, bei per 15 žaidimo minučių pelnė 8 taškus.

Rusijos rinktinės vyriausiasis treneris Sergejus Bazarevičius nieko nelaukęs natūralizuotą J. Bolomboy šalies rinktinės kandidatų sąrašą artėjančiam FIBA pasaulio čempionato atrankos varžybų „langui“.

Tiesa, toks stratego ir Rusijos krepšinio federacijos sprendimas patiko ne visiems.

Vienas iš didžiausių kritikų – rusų krepšinio žvaigždė Aleksejus Švedas.

Bendraudamas su „Sport Express“ žurnalistu jis sulaukė klausimo, ką galvoja apie šį Rusijos rinktinės naujoką.

REKLAMA
REKLAMA

„Atvirai pasakius, nelabai suprantu, kas čia per pastiprinimas. Mes, žaidėjai, buvome apklausti dėl jo kandidatūros, tačiau panašu, kad federaciją nusprendė elgtis pagal save. Geriau jos atstovų ir paklauskite, o ne manęs“,- griežtai atsakė A Švedas.

REKLAMA

Tokie Rusijos komandos lyderio žodžiai gerokai įsiutino krepšinio ekspertą ir komentatorių Sergejų Tarakanovą.

„Asmeniškai man nelabai patinka idėja į komandą kviesti neutralizuotus amerikiečius, tačiau J. Bolomboy situacija yra kitokia, nes jo mama rusė.

Kalbant apie A. Švedą, jis jau seniai man primena šventą karvę, kurios negalima liesti. Panašu, kad jam viskas galima ne tik aikštelėje. Galbūt jis jaudinasi dėl savo žaidimo laiko sumažėjimo“,- ironiškai klausė S. Tarakanovas.

Natūralizuotas amerikietis Rusijos komandoje jau seniai nėra jokia anomalija. Vienas labiausiai įsiminusių – praeityje Maskvos CSKA simboliu tapęs Johnas Robertas Holdenas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų