REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
16
Dominique Sutton (nuotr. Fotodiena.lt)

Vilniaus „Ryto“ (3/4) krepšininkai Europos taurės varžybose patyrė antrą nesėkmę iš eilės.

16

Vilniaus „Ryto“ (3/4) krepšininkai Europos taurės varžybose patyrė antrą nesėkmę iš eilės.

REKLAMA

Antradienio vakarą Dainiaus Adomaičio auklėtiniai namuose 81:87 (18:18, 25:17, 15:24, 23:28) pralaimėjo Kazanės UNIKS (6/1) klubui.

Pirmąją šių komandų akistatą Rusijoje 86:73 taip pat laimėjo komanda iš Rusijos.

Sostinės klubo krepšininkai pasibaigus pirmajai mačo daliai pirmavo 43:35, tačiau po ilgosios pertraukos iniciatyva priklausė svečiams.

„Rytas“: D.J. Seeley 19 (6 rez. perd., 5 kld.), Martynas Echodas 14, Dominique'as Suttonas 14 (6 atk. kam.), Rokas Stipčevičius ir Mindaugas Girdžiūnas po 11.

UNIKS: Errickas McCollumas 26 (8/10 dvit.), Pierria Henry 18 (4/5 trit., 5 rez. perd., 5 atk. kam.), Jamaras Smithas ir Maurice'as Ndouras po 9.

REKLAMA
REKLAMA

Sekančiose Europos taurės rungtynėse vilniečiai kitą trečiadienį (lapkričio 21 d.) išvykoje grumsis prieš Frankfurto „Skyliners“ komandą, kuriai namuose nusileido 61:70.

REKLAMA

DVIKOVOS EIGA:

1 kėlinys: „Rytas“ – UNIKS 18:18.

Rungtynių pradžioje abi komandos vangiai rinko taškus. Praėjus 2 minutėms nuo dvikovos starto pirmasis taikliu metimu prabilo „Ryto“ puolėjas Arnas Butkevičius.

Netrukus komandos apsikeitė rezultatyviomis atakomis, o įpusėjus ketvirčiui aikštelės šeimininkai pirmavo 7:6.

Vėliau savo žaidimo taisykles pradėjo įvedinėti Rusijos klubas. Du tritaškius metimus iš eilės pataikę svečiai įgijo trapų pranašumą (10:14).

Pirmo kėlinio pabaigoje „Ryto“ naujokas Rokas Stipčevičius atliko juvelyrinį perdavimą, po kurio Martynas Echodas įgrūdo kamuolį iš viršaus, bei išlygino rezultatą (18:18).

REKLAMA
REKLAMA

2 kėlinys: „Rytas“ – UNIKS 43:35 (18:18, 25:17).

Antro kėlinio pradžioje vaizdas aikštelėje pernelyg nesikeitė. Priekyje dažniau buvusius aikštelės šeimininkus į priekį tempė 7 taškus surinkęs R. Stipčevičius, tačiau UNIKS puolime atsakydavo savo rezultatyviomis atakomis (30:29).

Ketvirčio pabaigoje įsisiautėjęs vienas „Ryto“ lyderių Dominique‘as Suttonas patempė savo komandą į priekį ir prieš ilgosios pertraukos pradžią D. Adomaičio auklėtiniai įgijo iki šiol nematytą persvarą – 43:35.

Vilniaus „Ryto“ komandoje pirmoje mačo pusėje rezultatyviausiai rungtyniavo po 9 taškus įmetę D. Suttonas (5 atk. Kam.) ir M. Echodas (4 atk.kam.).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

UNIKS į priekį vedė Raymaras Morganas (8 tšk.) ir Jamaras Smithas (7 tšk.).

3 kėlinys: „Rytas“ – UNIKS 58:59 (18:18, 25:17, 15:24).

Po ilgosios pertraukos UNIKS į aikštelę sugrįžo nusiteikę kovingai. Trečią kėlinį jie pradėjo penkiais taškais be atsako (43:40), netrukus pavijo arenos šeimininkus ir galiausiai išsiveržė į priekį (53:58).

D. Adomaičio auklėtiniai atsigavo pačiu laiku ir prieš lemiamas 10 minučių apkarpė svečių pranašumą iki minimumo (58:59).

Vyksta 4 kėlinys: „Rytas“ – UNIKS 81:87 (18:18, 25:17, 15:24, 23:28).

Ketvirtasis kėlinys „Siemens“ arenoje susirinkusiems žiūrovams žadėjo dramą iki mačo pabaigos – įpusėjus kėliniui rezultatas buvo lygus (74:74). 

REKLAMA

Vis tik, laimėtojas paaiškėjo kiek anksčiau. UNIKS legionierių nesulaikęs „Rytas“ antrą kartą šiame sezone pripažino varžovų pranašumą.

PRIEŠ RUNGTYNES:

Vilniaus „Ryto“ komandos treneris Dainius Adomaitis:

„Pirmiausiai, didžiausias mūsų noras yra geriau kontroliuoti ritmą. Tai bus vienas pagrindinių dalykų, nes varžovai patyrę ir už kiekvieną padarytą klaidą jie iškart baudžia taškais. Kitas dalykas – gynyba pirmoje stadijoje, nes jie arba žaidžia greitai, arba žaidžia labai kantriai.

Jie žaidžia ilgomis atakomis ir atakuoja paskutinę sekundę. Svarbus bus ir mūsų klaidų kiekis bei sprendimai puolime“, – šnekėjo D.Adomaitis.

REKLAMA

Treneris pripažino, kad šio vakaro rungtynėse tikisi solidaus komandos naujo Roko Stipčevičiaus indėlio.

„Manau, kad rungtynėse su „Skycop“ be jo nepataikytų metimų, kas yra normalu, visas žaidimas su juo buvo geras. Kontrolė buvo geresnė. Jis po truputį įeina į sistemą, tai užtrunka, bet kiekvieną dieną viskas tik geriau.

Gerai, jis yra patyręs žaidėjas ir visi jo klausimai yra tokie, kokius treneris nori išgirsti. Su kiekvienomis rungtynėmis jam bus vis lengviau ir komandai irgi bus vis lengviau. Tai yra aukšto intelekto žaidėjas“,- apie komandos naujoką kalbėjo D. Adomaitis.

UNIKS treneris Dimitrios Priftis:

„Prieš mūsų akis – stiprus varžovas. „Rytas“ namie žaidžia su pasitikėjimu savimi, jie turi daug gerų snaiperių, taip pat yra pavojingi kovoje dėl kamuolių.

Turime žaisti fiziškai bei su maksimalia koncentracija. Nuovargis yra mūsų problema, bet turime kautis, o ne teisintis anksčiau laiko“,- prieš dvikovą teigė D. Priftis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų