REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
4
Varškės apkepas (Nuotr. Ritos receptai)

Turėdami laisvas dienas, išnaudokite jas ir palepinkite savo šeimą gardžiais kepiniais. O tam puikiai tiks nostalgija kvepiantis varškės apkepas. 

4

Turėdami laisvas dienas, išnaudokite jas ir palepinkite savo šeimą gardžiais kepiniais. O tam puikiai tiks nostalgija kvepiantis varškės apkepas. 

REKLAMA

Varškės apkepui reikės: 500 g trintos varškės be cukraus, 4 kiaušinių, 7 v.š. cukraus, 2 v.š. grietinės, 2 v.š. su kaupu krakmolo, vanilinio cukraus.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 * C temperatūros.

2. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų.

3. Į varškę dėkite trynius, cukrų, vanilinį cukrų, grietinę ir išmaišykite.

4. Į gautą masę berkite krakmolą ir išmaišykite.

5. Išplakite baltymus. Prieš plakant įberkite truputį druskos. Gerai išplakti baltymai, apvertus plakimo indą turi neiškristi.

6. Išplaktus baltymus lėtai įmaišykite į varškės masę.

7. Sviestu ištepkite kepimo indo dugną ir šonus ir pilkite varškės masę.

8. Dėkite kepti apie 40 min.Tikrinkite mediniu iešmeliu. Viduriukas neturi būti skystas.

9. Iškepusį apkepą išėmiau iš orkaitės, peiliu apipjoviau aplink kepimo formą ir iš kart raikiau. Valgėme karštą su braškių padažu. Iškilo labai gražiai iki pat viršaus.

Šaltinis: Ritos receptai

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų