REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
16
Pagrasinę pistoletu jaunuoliai pagrobė „Toyota Prius“ ir sprukdami sudaužė keturis automobilius nuotr. Broniaus Jablonsko

Vilniuje siautėjo subanditėjusių jaunuolių gauja. Apsvaigę nusikaltėliai tiesiog gatvėje grąsindami ginklu sumušė ir apiplėšė taksistą, pagrobė jo automobilį ir juo sudaužė dar kelias niekuo dėtų Vilniečių mašinas. Įtariamieji sulaikyti, trys jų – nepilnamečiai.

16

Vilniuje siautėjo subanditėjusių jaunuolių gauja. Apsvaigę nusikaltėliai tiesiog gatvėje grąsindami ginklu sumušė ir apiplėšė taksistą, pagrobė jo automobilį ir juo sudaužė dar kelias niekuo dėtų Vilniečių mašinas. Įtariamieji sulaikyti, trys jų – nepilnamečiai.

REKLAMA

Žirmūnų gatvės kieme Vilniuje naktį įvykdytas nusikaltimas, kokie buvo daromi tik laukiniais 90-aisiasi. Banditų gauja kieme pastojo kelią automobiliui, privertė vairuotoją sustoti ir užpuolė jį su ginklu.

Įtariamieji veikiausiai ketino pagrobti viską: pinigus, vertingus daiktus ir dar automobilį „Toyota Prius“. Kaip viskas atsitiko, pasakoja prie namų užpultas pavežėjas – jis nenori, kad būtų rodomas jo veidas – keli užpuolikai yra paleisti, taksi paslaugas teikiančiam vyrui buvo grasinama pistoletu, kuris taip ir nesurastas – gal jis dar laisvėje esančių banditų rankose.

„Grįžinėjau, jie man va čia užtvėrė kelią, pradėjo spardyti mašiną. Aš išlipau, sakau, ką jūs išdarinėjat, tada jie pradėjo vėl mane pulti, aš įsėdau į mašiną, nuvažiavau, apsisukau, tada jie mane ten pasitiko. Ir aš dar kartą išlipau. Tada jau jie išsitraukė ginklą. – Netgi taip? – Pistoletas kažkoks buvo? – Jojo“, – pasakojo taksistas.

REKLAMA
REKLAMA

Užpultas vyras nusprendė, kad geriau sprukti, kas gali žinoti, ar banditėlių rankose pistoletas nėra tikras. Kilęs triukšmas prižadino daugiabučių gyventojus.

REKLAMA

„Pagrasino ginklu, nu žmogus išsigando, iššoko bėgti. Mes visi tada pro langus. Kai jį nusivijo trys. Čia didelė banda, septyniese, ar kiek, pagavo penkis“, – sakė įvykį matę žmonės.

Žmonės irgi baiminasi Žirmūnuose besiburiančios nuožmios gaujos, todėl ir liudininkai prašo nerodyti veidų.

„Jį užpuolė, žmogus gyvena čia netoli, apsisukinėjo ir užpuolė septyniese, užtvėrė kelią, grasino ginklu. Ir gavosi taip, kad apvogė jį, nes gavosi taip, kad jis bėgo, bijojo, kad nenušautų. Ir gavosi taip, kad sukvietėm policiją ir pagavo juos per pusvalandį“, – kalbėjo Žirmūnų gyventojai.

REKLAMA
REKLAMA

Gyventojai sako, kad jų kaimynui taksistui dar pasisekė, kad visi nebuvo labai giliai sumigę. Ne visi suprato, kas vyksta.

Viskas įvyko prieš pat vidurnaktį. Jei pavežėjas būtų užpultas kiek vėliau, vargu ar jis būtų sulaukęs pagalbos – greičiausiai neatsirastų, kam paskambinti pagalbos telefonu. Gyventojai ir patys puolė į lauką ginti taksisto.

„Nu žinot, čia toks triukšmas buvo, nu nevaldoma situacija, kas spėjo drabužius apsirengti, nu žmogų mušą, daužo“, – tikino žmonės.

Užpuolikai bandė pagrobti ir „Toyota Prius“, tačiau faktiškai niekur nenuvažiavo: tame pačiame kieme plėšikai pagrobtu automobiliu apdaužė tris stovinčias mašinas. Labiausiai kliuvo „Ford Mondeo“ – štai kaip jis suniokotas. Pagrobtą automobilį plėšikai čia pat metė ir bandė bėgti, tačiau buvo sučiupti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Policija sulaikė keturis vaikinus ir merginą. 20-ies, 18-os ir 17-os metų vaikinai uždaryti į areštinę. 18-metis įpūtė kiek mažiau nei dvi promiles – tai vidutinis girtumas. Kiti sulaikytieji įpūtė kiek daugiau nei promilę – nustatytas lengvas girtumas. 16-metė mergina ir 15-metis vaikinas perduoti tėvams, praneša policija.

Taksistas sako, kad pagrobti jo planšetinis kompiuteriukas, telefonas ir svarbūs dokumentai taip ir neatsirado. Dar didesnį nerimą kelią tai, kad buvo sulaikyti tik penki iš septynių įtariamųjų, nesurastas ir pistoletas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų