REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė sėkmingai įveikusi pirmąjį Pasaulio taurės atrankos etapą, toliau tęsia žygį 2019 metų Pasaulio taurės Kinijoje link.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė sėkmingai įveikusi pirmąjį Pasaulio taurės atrankos etapą, toliau tęsia žygį 2019 metų Pasaulio taurės Kinijoje link.

REKLAMA

Sekmadienį lietuviai turės galimybę įvertinti savo rinktinės pasiruošimą bei priešininkų – Latvijos nacionalinės komandos žaidimo lygį. 

Dvikovos pradžia „Siemens“ arenoje – 19.30 val.

„Ir Dainius Adomaitis, ir Latvijos rinktinės treneris Arnis Vecvagaras turėjo problemų prisišaukiant žaidėjus į rinktinę. Abu strategai neturėjo daug laiko pasiruošti rungtynėms, todėl sekmadienio susitikime Vilniuje treneriai sieks gauti atsakymus į svarbius klausimus apie žaidėjų sportinę formą ir galimybes sėkmingai žaisti artėjančiuose atrankos į Pasaulio čempionatą mačuose“, – sako TV3 sporto komentatorius Rytis Vyšniauskas.

Pasak R. Vyšniausko, Latviai ilgą laiką buvo mūsų rinktinės šešėlyje, tačiau dabar jų krepšinis pakilime. Latvija turi kaip niekad daug talentingų, aukšto lygio žaidėjų.

REKLAMA
REKLAMA

„Manau, kad jie kiekvieną kartą nori įrodyti savo vertę prieš lietuvius, o mūsiškiai, žinoma, nėra linkę užleisti pozicijų. Todėl kontrolinės rungtynės Lietuva-Latvija visada pasižymi kovingumu ir noru žūt būt pasiekti pergalę.“

REKLAMA

R. Vyšniausko žodžius patvirtino ir krepšininkas Mantas kalnietis: „Neisim tiesiog sužaisti... Jeigu trūksta kažkokios motyvacijos, galima prisiminti ir praeitus metus, kai pralošėme Rygoje, tai norėsis šiemet Vilniuje reabilituotis.“

 

Lietuvos rinktinės vyr. treneris Dainius Adomaitis tikisi, kad kontrolinės rungtynės padės nustatyti žaidimo trūkumus ir geriau pasiruošti oficialioms rungtynėms: „Prieš oficialias Pasaulio čempionato atrankos rungtynes pasiruošimui turime nedaug laiko, tačiau labai džiaugiamės, kad šį kartą turėsime progą sužaisti kontrolines rungtynes ir geriau pasiruošti oficialiems susitikimams. Latvija tikrai stiprus varžovas, tokios rungtynės visada geriau, nei treniruotė. Galėsime pamatyti savo žaidimo spragas ir per likusias dienas pabandyti jas ištaisyti.“

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė antrąjį atrankos etapą pradės rugsėjo 14 dieną rungtynėmis išvykoje su Kroatijos rinktine, o rugsėjo 17 dieną „Siemens“ arenoje lauks dvikova su Olandijos ekipa.

„TV3 televizija, pastarąjį dešimtmetį tapo neatsiejama krepšinio įvykių dalimi – tikrais krepšinio namais. Labai mylime krepšinį ir tai įrodome nuolat transliuodami svarbiausias varžybas Lietuvos žiūrovams, ne išimtis ir rugsėjį vyksiančios varžybos, visas – tiek atrankos, tiek kontrolines gyvai transliuosime krepšinio fanams“, – kalbėjo Arvydas Rimas, TV3 Kūrybos direktorius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų