• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) pirmosiose rungtynėse dėl trečios vietos Šiaulių „Šiauliai“ išvykoje, po atkaklios kovos, rezultatu 76:73 nugalėjo Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkus ir serijoje išsiveržė į priekį 1:0.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo susitikimo pradžios aikštėje vyko atkakli kova, tačiau kiek vėliau nedidelį pranašumą įgijo aikštės šeimininkai, kurie po dviejų taiklių Michailo Anisimovo baudų metimų išsiveržė į priekį 12:7. Įpusėjus antrajam kėlinukui Arvydas Čepulis pataikė iš toli ir išlygino rezultatą – 14:14, o ketvirtį tritaškiu užbaigė ir rezultatą persvėrė Mantas Ruikis – 22:20.

REKLAMA

Antrajame kėlinuke šiauliečiai buvo įgiję 8 taškų pranašumą (30:22), o kiek vėliau ir dviženklę persvarą (34:24), bet „Neptūnas“ pelnė 6 taškus be atsako ir sumažino deficitą iki 4 taškų (30:34). Po to žaidimas dar labiau išsilygino ir į didžiąją pertrauką komandos išėjo rezultatui esant 39:38 klaipėdiečių naudai.

Situacija aikštėje nesikeitė ir antroje rungtynių pusėje – ir toliau vyko įnirtinga kova. Ketvirtajame kėlinuke, po M.Ruikio dvitaškio, „Šiauliai“ buvo įgiję 8 taškų pranašumą (70:62), bet likus 4 sekundėm „Neptūnui“ šį skirtumą pavyko sumažinti iki minimumo – 69:70. Andrius Mažutis sumetė abi baudas, tačiau tuo pačiu atsakė ir Ronaldas Dorsey – 71:72. Likus 18 sekundžių A.Čepulis pataikė dvi baudas, o vėliau metimus nuo baudų metimo linijos realizavo A.Viskontas. „Neptūnui“ atsiliekant 3 taškais, paskutinę sekundę tritaškį metė R.Dorsey, tačiau jis buvo netaiklus.

„Šiauliai“: M.Ruikis – 15, R.Vaičiūnas (6 atk. kam.) ir A.Čepulis (5 atk. kam.) – po 13, A.Kieža – 11 (8 atk. kam.).

„Neptūnas“: M.Anisimovas – 20 (13 atk. kam.), R.Dorsey – 18 (15 atk. kam.), V.Pridotkas – 14 (11 atk. kam.).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų