REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Žalgirio“ kapitonas įvartį skyrė dukrai

Vilniaus „Žalgirio“ kapitonas Tomašas Šimkovičius iš Sauliaus Mikoliūno išgirdo, kad futbolo rungtynėse su „Vaduz“ ekipa įmuš įvartį. Ir ne bet kokį, o tolimu kairės kojos smūgiu. Būtent taip ir nutiko.

Vilniaus „Žalgirio“ kapitonas Tomašas Šimkovičius iš Sauliaus Mikoliūno išgirdo, kad futbolo rungtynėse su „Vaduz“ ekipa įmuš įvartį. Ir ne bet kokį, o tolimu kairės kojos smūgiu. Būtent taip ir nutiko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Džiaugiuosi už kapitoną. Tomašas pademonstravo charakterį ir įmušė gražų įvartį. Beje, aš jam dar prieš rungtynes sakiau, kad šiandien jis įmuš, ir būtent kaire koja, iš baudos aikštelės prieigų“, – po rungtynių pareiškė S. Mikoliūnas.

REKLAMA

Jo žodžius patvirtino ir T. Šimkovičius. „Tikrai negalvojau, kad bus įvartis. Bet, man regis, po smūgio kamuolys dar kliudė vieno „Vaduz“ žaidėjo koją ir todėl šiek tiek pakeitė trajektoriją. Iš tiesų, nesvarbu kaip įmušiau, nes svarbiausia yra komanda ir jos sėkmė. Beje, prieš rungtynes Liviu Antalis ir S. Mikoliūnas man sakė, kad aš įmušiu. Ir buvo teisūs. Be to, šiandien ir mano dukros Lauros trečiasis gimtadienis, tad šį įvartį skiriu ir jai. Su gimtadieniu!“, – emocingai kalbėjo įprastai santūrus žalgirietis.

REKLAMA
REKLAMA

Neįprastoje puolėjo pozicijoje rungtynes pradėjęs T. Šimkovičius pirmajame kėlinyje turėjo kelias progas smūgiuoti, bet kartą kamuolys skriejo į vartininką, o kitą – prašvilpė greta virpsto. Vis dėlto antrajame kėlinyje „Žalgiris“ pademonstravo tikrąjį savo veidą, o komandos sėkmės šaukliu tapo T. Šimkovičius.

„Manau, kad buvome gerai pasirengę rungtynėms, mūsų iš vėžių neišmušė nelengva kelionė į Vaducą ir kitos aplinkybės. Treneriai šiam mačui parengė naują žaidimo planą. Manau, pavyko jį įgyvendinti ir pasiekti tinkamą rezultatą. Visi aikštėje buvę futbolininkai kovėsi iš visų jėgų, už save ir komandos draugus. Tai taip pat padėjo laimėti“, – tikino 31 metų futbolininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

T. Šimkovičius ir S. Mikoliūnas sutarė, kad rungtynių lūžis įvyko per pertrauką. „Po pirmojo kėlinio buvome pikti ant savęs, nes atvažiavome į Vaducą tikrai ne dėl tokio pasirodymo. Kalbėjome, kad nors dabar sunku, privalome išlikti komanda, žaisti ramiai ir ieškoti progos įvarčiui. Nes būtent įvartis viską kardinaliai keičia. Smagu, kad savo tikslą mes pasiekėme“, – teigė S. Mikoliūnas.

„Po pirmojo kėlinio kalbėjome, kad nereikia nervintis, nes net ir praleidę įvartį dar nieko nepraradome. Mums tereikėjo įmušti patiems, o tada jau varžovams reikėtų dviejų įvarčių. Tad po pertraukos išėjome susikaupę, nusiraminę ir pasiruošę kovai. Apskritai, rungtynės buvo sunkios, atidavėme visas jėgas, bet toks ir buvo mūsų tikslas. Ne veltui prieš rungtynes daug kalbėjome apie komandinę dvasią, užsivedimą ir pasiaukojimą. Kad tai nebuvo vien tik žodžiai galėjote matyti aikštėje“, – pareiškė T. Šimkovičius.

REKLAMA

Trečiajame UEFA Europos lygos atrankos varžybų etape „Žalgiriui“ teks grumtis su „Sevilla“ ekipa. Daugkartiniai Europos lygos nugalėtojai antrajame etape bendru rezultatu 7:1 įveikė „Ujpest“ ekipą iš Vengrijos. Tačiau „Žalgirio“ futbolininkai į būsimą akistatą su Ispanijos futbolo grandais žvelgė be baimės.

„Rungtynės su „Sevilla“ bus nepamirštama patirtis, nes daugumai „Žalgirio“ vaikinų tai gali būti vienintelė proga jų karjerose sutikti tokio aukšto lygio varžovus. Manau, turime džiaugtis ir vertinti šią galimybę!“, – teigė T. Šimkovičius.

REKLAMA

„Manau, tikrai pasisekė, jog turėsime progą aplankyti Seviliją ir išmėginti jėgas su tokiu galingu priešininku. Geresnės galimybės pasitikrinti jėgas su geriausiais planetos futbolininkais gali ir nebūti. Manau, ne tik man, bet ir visai komandai šios artimiausios dvejos rungtynės bus neįkainojama patirtis“, – tikino ir S. Mikoliūnas.

Pirmosios „Žalgirio“ ir „Sevilla“ rungtynės įvyks rugpjūčio 9 d. Sevilijoje. Atsakomoji dvikova rugpjūčio 16 d. vyks Vilniuje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų