REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
2
Keliant Pilies tiltą Klaipėdoje, buvo užkabintas mikroautobusas (nuotr.: tv3.lt skaitytojo)

Birželio 27 vakarą uostamiesčio Pilies tiltas įkalino mikroautobusą. Liudininkų teigimu, staiga užsidegus raudonam šviesoforo signalui ir nusileidus dviem užkardos, mašina liko tarp jų, o netrukus ėmė kilti tiltas. Mikroautobusui pakibus tarp gatvės ir tilto, vairuotojas suskubo iš mašinos traukti žmoną ir vaikus.

2

Birželio 27 vakarą uostamiesčio Pilies tiltas įkalino mikroautobusą. Liudininkų teigimu, staiga užsidegus raudonam šviesoforo signalui ir nusileidus dviem užkardos, mašina liko tarp jų, o netrukus ėmė kilti tiltas. Mikroautobusui pakibus tarp gatvės ir tilto, vairuotojas suskubo iš mašinos traukti žmoną ir vaikus.

REKLAMA

Įvykio liudininkas, klaipėdietis Tomas tikina, kad mikroautobusas važiavo prieš jį. Todėl visą situaciją jis matė puikiai.

Anot vyro, prieš tiltą esančio šviesoforo raudonas signalas užsidegė staiga ir tą pačią sekundę nusileido dvi užkardos, įkalinusios mikroautobusą. Netrukus ėmė kilti ir tiltas, užkabindamas transporto priemonę. Joje buvo ne tik vairuotojas, bet ir jo žmona su mažamečiais vaikais.

„Mikroautobusas papuolė į Pilies tilto spąstus. Važiavau iš paskos ir galiu paliudyti, kad raudonas signalas užsidegė staiga ir iškart krito užkardos žemyn. Vairuotojas negalėjo net sureaguoti ir sustoti prie šviesoforo. Tada pradėjo kilti tiltas, užkabino mikroautobuso galą. Žmogus vos spėjo ištraukti savo žmoną su vaikais“, - įvykio detales dėstė Tomas.

REKLAMA
REKLAMA

Nors tilto kėlimo procesas valdomas elektroniniu būdu, visa tai prižiūri operatorius. Anot liudininkų, nebuvo sunku pastebėti, kad už tilto kėlimą atsakingas asmuo turėjo ir kitų reikalų.

REKLAMA

„Tik po viso šito cirko, kai vairuotojas išlaipino keleivius, buvo sustabdytas kėlimas, tiltas nuleistas ir užkardos vėl pakeltos. Žiūriu į „būdą“ su langais dešinėje, ir matau sėdi tilto valdytojas, dar kažkokia mergelė kartu viduje, matyt, turėjo ką veikti ir nežiūrėjo kas gatvėje darosi. Čia normalu? Labai viliuosi, kad valdininkai pasidomės rimtai, nes viskas galėjo baigtis labai liūdnai“, - įsitikinęs Tomas.

Pašnekovas teigia, kad po nelaimės su vairuotoju susitiko tilto operatorius.

„Kai viskas baigėsi į lauką išbėgo tilto operatorius, o prie jo priėjo vairuotojas su vaiku ant rankų. Vyras paklausė, kas čia įvyko? Operatorius atsakė, kad nėra apie ką diskutuoti, draudimas viską apmokės“, - tv3.lt teigė Tomas.

REKLAMA
REKLAMA

Pilies tilto kilnojimas vairuotojams jau sukėlė ne vieną nepatogumą. Praėjusią savaitę, ankstų rytą dėl gedimo laiku nepavyko nuleisti tilto, tad vairuotojai buvo priversti rinktis kitus maršrutus.

Vairuotojai taip pat piktinasi, jog iki šiol nėra jokių apie tilto pakėlimą įspėjančių ženklų.

Staiga nieko nebūna

Įmonės „Viadukas” Klaipėdos skyriaus viršininkas Arvydas Biesevičius tam prieštarauja. Esą įspėjamieji ženklai bei stendai, kuriuose nurodytas laikas, kada keliamas tiltas, yra.

Be to, apie tai įspėja ir raudonas šviesoforo signalas, kuris neva dega mažiausiai 10 sekundžių ir tik tuomet techniškai yra įmanoma nuleisti užkardas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tad tokios situacijos, kuomet tarp tilto užkardų įkalinamos mašinos, atsitinka dėl nedrausmingų vairuotojų.

„Jau dabar yra ženklai. Vakar irgi jie buvo prieš tą incidentą. Įspėjamieji stendai yra, nuo kelių iki kelių keliamas tiltas, bet jų nereikia. Juk yra raudonas šviesoforo signalas, per kurį važiuoti draudžiama.

Kada nėra kuo pasiteisinti, visą laiką sugalvojama, kad staiga, kažkas įvyko. Niekada staiga nieko nebūna. Staiga net sistema neleidžia nusileisti užkardoms.

Šviesoforas dega mažiausiai apie 10 sekundžių, kol atsiranda leidimas leisti užkardą. Bet vairuotojai neiškenčia tų 10 sekundžių, palaukia kelias ir važiuoja per raudoną. Čia yra nuolatinė ši problema ir jau ne pirmą kartą turime gaudyklę tokią tarp užkardų. Turime vairuotojus išleidinėti, nedrausmingi jie Klaipėdoje“, - tv3.lt situaciją komentavo A. Biesevičius.

REKLAMA

Pašnekovo teigimu, po incidento buvo iškviesta policija ir pradėtas tyrimas. Tad jo metu ir paaiškės tikrieji šios situacijos kaltininkai.

Uostamiesčio valdininkų sprendimu, Pilies tiltas keliamas du kartus per dieną. Nuo gegužės iki spalio pabaigos darbo dienomis Pilies tiltas keliamas nuo 6.20 iki 7 ir 21-21.40 val., o savaitgaliais ir šventinėmis dienomis – 8-8.40 ir 22.30-23.10 val.

Uostamiesčio valdžia įsitikinusi, jog taip kilnojant tiltą, bus galima pritraukti burlaivių ir jachtų, kurie, stovėdami atkarpoje nuo Biržos iki Pilies tilto, papuoš miestą ir bus atrakcija praeiviams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų