REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
53
Kita pusė koncentracijos stovyklos pusė (nuotr. Twitter)

prisimenant XX a. pradžią, daugeliui atmintyje pirmiausiai iškyla to laiko siaubas, žiaurumai ir sunkumai, su kuriais žmonės susidūrė per abu pasaulinius karus.

53

prisimenant XX a. pradžią, daugeliui atmintyje pirmiausiai iškyla to laiko siaubas, žiaurumai ir sunkumai, su kuriais žmonės susidūrė per abu pasaulinius karus.

REKLAMA

Pasaulis ir šiuo metu nėra toli gražu tobulas ir idealus, bet nėra ką ir belyginti su tais laikais. Tačiau negalime pamiršti savo istorijos, ištrinti ar pakeisti. O likusi medžiaga, nuotraukos ir įrodymai – priminimas mums ir ateinančioms kartoms, kaip gali pasikeisti gyvenimas per vieną akimirką ir kokių sunkumų gali kilti.

Svarbu pažvelgti atgal ir įtikinti save bei kitus, kad istorija niekada nepasikartos.

Vienas žmogus sugalvojo sustiprinti prisiminimus mūsų ir būsimoms kartoms. Menininkas Joachimasas Vestas nusprendė Holokausto ir Antrojo pasaulinio karo nuotraukas pagyventi spalvomis tam, kad Vakarų šalių gyventojų labiau suvoktų žiaurumą, pajustų didesnį ryšį, o ne žvelgtų į nespalvotas nuotraukas su buku, šaltu žvilgsniu.

REKLAMA
REKLAMA

Iš tiesų, spalvotos nuotraukas kur kas labiau išryškina šiurpias detales.

Jį taip pat paskatino ir vienos amerikiečių apklausos rezultatai. „Pasirodo, daugeliui suaugusiųjų trūksta pagrindinių žinių apie tai, kas vyko per pasauliniu karus, ką tada patyrė žmonės. Šis žinių stygius labiausiai matomas tarp 18-34 m. amžiaus žmonių.

REKLAMA

Trisdešimt vienas procentas amerikiečių mano, kad holokausto metu žuvo du milijonai ar mažiau žydų; nors faktinis skaičius yra maždaug šeši milijonai.

Keturiasdešimt vienas procentas amerikiečių negali pasakyti, kas buvo „Aušvicas“ ir pan.“, – leidiniui „The New York Times“ pasakojo menininkas.

Surengęs šį projektą, spalvindamas nuotraukas su programa, J. Vestas tikino, kad žmonės geriau supras Holokausto siaubą ir taip labiau stengsis, kad jis nepasikartotų.

Iš tiesų, spalvotose nuotraukose žiaurus likimas dar labiau išryškėja. Be abejo, jis atrinko išraiškingiausius kadrus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų