REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Michaelis Jordanas profesionaliai nežaidžia krepšinio jau 15 metų, tačiau kalbos apie jo stulbinančius pasirodymus nenutyla iki šiol.

Michaelis Jordanas profesionaliai nežaidžia krepšinio jau 15 metų, tačiau kalbos apie jo stulbinančius pasirodymus nenutyla iki šiol.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Portalas tv3.lt siūlo prisiminti vieną įspūdingiausių legendinio krepšininko pasirodymų, užfiksuotą prieš 21-erius metus, kai M.Jordanas kartu su Čikago „Bulls“ siekė penktojo NBA čempionų titulo.

REKLAMA

Tai buvo penktosios NBA didžiojo finalo serijos rungtynės išvykoje prieš Jutos „Jazz“ klubą.

Serijos iki keturių pergalių rezultatas tada buvo lygus 2:2 ir visi žinojo, kad penktoji dvikova bus labai svarbi.

Tą puikiai suprato ir M.Jordanas, tačiau naktį prieš šią dvikovą jam teko kovoti ne su jauduliu, o dideliais sveikatos trikdžiais.

Viskas dėl picos?

Kaip paaiškėjo vėliau, legendinis krepšininkas apsinuodijo maistu ir visą naktį kentė pilvo skausmus, stipriai karščiavo ir viduriavo.

REKLAMA
REKLAMA

Komandos draugai spėliojo, jog amerikietį galėjo specialiai apnuodyti vienos iš Jutos valstijų picerijos šefas, nors tai nėra įrodyta iki šiol.

Teigiama, jog prieš apsinuodijimą M.Jordanas valgė picą savo viešbučio kambaryje ir netrukus jo savijauta stipriai pablogėjo.

Nors M.Jordanui taip ir nepavyko atsigauti iki rungtynių pradžios, legendinis Čikago „Bulls“ simbolis niekada nebuvo tas, kuris pasiduotų be kovos.

Mitų griovėjas

Kęsdamas nežemiškus skausmus ir pakilusią temperatūrą jis ryžosi žaisti rungtynes ir tą vakarą aikštelėje praleido net 44-ias minutes!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau mačo pradžia, kaip ir buvo galima tikėtis, svečiams iš Čikagos klostėsi labai sunkiai.

Pirmajame kėlinyje M.Jordanas sukrapštė vos 4-is taškus, o „Bulls“ atsilikinėjo 13-os taškų skirtumu.

Vis tik, vėliau situacija pagerėjo ir prie to daugiausia prisidėjo ne kas kitas, o M.Jordanas.

„Bulls“ lyderis antrajame ketvirtyje pelnė 16 taškų ir sugrąžino savo komandą į pergalės kelią.

Tą vakarą Čikagos krepšininkai šventė pergalę 90:88, o M.Jordanas viso surinko 38-is taškus, atkovojo 7-is kamuolius ir atliko 5-is rezultatyvius perdavimus.

REKLAMA

Bene įsimintiniausia šios dvikovos akimirka buvo, kai iki ketvirtojo kėlinio pabaigus likus 6 sekundėms, M.Jordanas žingsniuodamas link atsarginių žaidėjų suolelio įsikibo į pašonę Scottie Pippen‘ui.

Pelnyta šlovė

Būtent ši scena geriausiai atspindėjo, kokias sunkias rungtynes tą dieną išgyveno krepšinio legenda, apie tai bylojo ir visos dvikovos metu nuo skausmo perkreiptas žaidėjo veidas.

Į savo namų areną sugrįžę Čikago „Bulls“ krepšininkai iškovojo pergalę ir šeštose finalo serijos rungtynėse bei tapo lygos čempionais.

REKLAMA

Tuo metu daugelis žmonių tik ir kalbėjo apie nuostabų Michaelio Jordano pasirodymą penktame finalo serijos mače.

Daug ką pasako faktas, jog NIKE „Air Jordan“ batelius su kuriais legenda rungtyniavo kęsdamas sunkius skausmus vėliau pervadino į „Flu Game“ („gripo rungtynės“) ir pardavinėjo krepšinio gerbėjams.

Sekančiame sezone, kuris buvo paskutinis vilkint Čikago „Bulls“ marškinėlius, M.Jordanas surengė dar ne vieną nuostabų pasirodymą ir šeštą kartą tapo NBA čempionu, tačiau apie tai pakalbėsime jau kitą kartą.

1997 NBA finalo serijos 5-ųjų rungtynių vaizdo įrašą galite pamatyti čia:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų