REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
24
Kauno „Žalgirio“ sirgaliai (nuotr. Fotodiena.lt)

Kauno „Žalgirio“ sirgaliai plūsta į Belgradą. Lietuviai rinkosi įvairiausius kelionės būdus – minivenais, autobusais, traukiniais ir lėktuvais. Eurolygos finalo ketvertas – brangus krepšininkus palaikysiančių aistruolių malonumas.

24

Kauno „Žalgirio“ sirgaliai plūsta į Belgradą. Lietuviai rinkosi įvairiausius kelionės būdus – minivenais, autobusais, traukiniais ir lėktuvais. Eurolygos finalo ketvertas – brangus krepšininkus palaikysiančių aistruolių malonumas.

REKLAMA

Jei „Žalgiris“ laimėtų Eurolygą, sirgaliai žada švęsti galingai

„Žalgirio“ sirgalių grupės „Green White Boys“ lyderis Ignas Merkys su krūva bendraminčių į Belgradą išvyko trečiadienį vakare.

Ignas su kolegomis į Serbiją iškeliavo trimis minivenais. Juose – po septynis „Žalgirio“ aistruolius.

Keliautojų skaičiavimais, jiems ant ratų teks praleisti 18–20 valandų.

Gerbėjai suplanavę nakvynę Budapešte, o Belgradą turėtų pasiekti penktadienį.

„Sirgaliai į Belgradą keliauja įvairiausiais būdais – automobiliais, minivenais, autobusais, du pažįstami išvažiavo traukiniais. Yra ir tokių, kurie skrenda lėktuvais“, – vardijo I. Merkys.

Jis negali pasakyti tikslaus „Žalgirio“ gerbėjų, kurie Belgrado „Štark“ arenoje audringai palaikys Lietuvos čempionus, skaičiaus.

REKLAMA
REKLAMA

Į Serbiją žaliai balti sirgaliai vyksta ne tik iš Lietuvos. Belgradą užplūs ir emigrantai.

„Spėju, kad tų, kurie sirgs už „Žalgirį“, bus apie du tūkstančius. Manome, jog triukšmo lygiu būsime arenos šeimininkais. Žinau, jog turkų nebus tiek daug, kiek galėtų, nes Stambulo „Fenerbahče“ futbolo komanda savaitgalį žais paskutinį Turkijos lygos turą ir gali tapti šalies čempione“, – tv3.lt kalbėjo I. Merkys.

REKLAMA

„Žalgiris“ su „Fenerbahče“ žais pirmajame Eurolygos pusfinalyje. Antrajame susitiks Maskvos CSKA ir Madrido „Real“.

„Mes, sirgaliai, į Belgradą vykstame su pačiais didžiausiais lūkesčiais. Šis sezonas mums fantastiškas. Labai džiaugiamės visomis pergalėmis“, – tikino Ignas.

Nemažai „Žalgirio“ sirgalių dėl mylimos komandos teko padaryti pauzę darbuose ir rinktis atostogas.

„Jei „Žalgiris“ laimėtų, švęstume galingai. Gaila, kad man antradienį baigiamojo bakalauro darbo gynimas. Reikės paskubėti grįžti“, – juokėsi „Green White Boys“ lyderis.

REKLAMA
REKLAMA

Jo teigimu, nemažai dabartinių Kauno komandos aistruolių pirmojo „Žalgirio“ triumfo Eurolygoje nepamena. Ignui 1999-aisiais buvo ketveri.

„Lietuvos ryto“ jaunimo nepalaikys

Pasak I. Merkio, „Žalgirio“ sirgaliai bilietus į finalo ketverto rungtynes gavo gana lengvai – turėjo rezervaciją. Pigiausi kainavo 225 eurus.

Praėjusią savaitę lietuvius pasiekė žinia iš Eurolygos. „Žalgirio“ sirgaliams atiteko beveik 600 papildomų bilietų. Pirmieji klubui skirti bilietai išgraibstyti akimirksniu, tad „Žalgiris“ paprašė daugiau, o Eurolyga šį norą patenkino.

„Kiekvienas mums skirtas bilietas sukelia didelį džiaugsmą, – tikino I. Merkys. – Kviečiame Belgrade palaikyti „Žalgirį“ atsistojus. Kodėl? Toks sirgimas daug efektingesnis, garsesnis ir energingesnis.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Penktadienį „Žalgirio“ aistruoliai ketino surengti maždaug valandos trukmės keturių kilometrų eiseną. Sirgaliai prie „Štark“ arenos būtų atvykę likus dviem valandoms iki rungtynių starto. Kauno komandos gerbėjai neatsisakė minties į eiseną susiburti ir sekmadienį.

Vis dėlto vietos policija tokios akcijos penktadienį surengti uždraudė.

„Būgnus į areną įsinešti leidžiama, juos tik reikia užregistruoti. Negalimi daiktai – dūdos, megafonai ir panašūs dalykai. Viskas gana griežtai prižiūrima, bet tai nesutrukdys, užteks mūsų pačių balsų“, – neabejoja Ignas.

Belgrade kovas pradėjo ir principinis Kauno „Žalgirio“ varžovas Vilniaus „Lietuvos rytas“, žaidžiantis Eurolygos jaunimo turnyre.

REKLAMA

„Į šias varžybas žiūrėsime neutraliai. Kas norės, galės nueiti pažiūrėti krepšinio, bet „Lietuvos ryto“ niekada nepalaikome“, – neslėpė „Žalgirio“ sirgalių lyderis.

Būti sirgaliumi nėra pigu

Daugelis Lietuvos čempionų aistruolių Serbijos sostinėje įsikurs nakvynės namuose.

„Mūsų pasirinktas kelionės būdas minivenais turbūt pats pigiausias iš visų įmanomų. Mums viskas turėtų atsieiti apie 500–600 eurų. Matėme, kad kiti sirgaliai panašias sumas išleis vien už skrydžius“, – lygino I. Merkys.

Vaikinas Serbijos sostinėje „Žalgirį“ palaikys ne pirmą kartą. Kauniečio vertinimu, Belgrade pigiau nei Lietuvoje.

REKLAMA

Igno skaičiavimu, šiame sezone į „Žalgirio“ Eurolygos rungtynes svečiuose stabiliai keliaudavo apie 200 žmonių.

Išvyka sirgaliui kainuoja maždaug 200–300 eurų. Gerokai pigesni Lietuvos krepšinio lygos mačai. Aistruoliai šioms kelionėms išleidžia apie 10 eurų.

„Green White Boys“ – viena iš trijų „Žalgirio“ sirgalių grupių. Kitos dvi – „Green Death“ ir „Legionas“.

„Šios grupės atsidaro dėl tam tikrų požiūrių skirtumo į palaikymą. Dabar mums lengviau, bet tarpusavyje nesipykstame“, – tikino I. Merkys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų