REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
18
Žygimantas Barysas  (nuotr. asm. archyvo)

Tik įsivaizduokite, kaip atrodytų jūsų gyvenimas, jeigu galėtumėte skraidyti aplink pasaulį kas dvi savaites? Tai puikiai papasakoti galėtų 32-ejų Žygimantas Barysas, kuris yra apkeliavęs daugelį šalių – pradedant Vokietija ir baigiant Dominikos Respublika. Tokia patirtis jį įkvepė pradėti dalintis patarimais su aplinkiniais ir tapti kelionių organizatoriumi Lietuvoje.

18

Tik įsivaizduokite, kaip atrodytų jūsų gyvenimas, jeigu galėtumėte skraidyti aplink pasaulį kas dvi savaites? Tai puikiai papasakoti galėtų 32-ejų Žygimantas Barysas, kuris yra apkeliavęs daugelį šalių – pradedant Vokietija ir baigiant Dominikos Respublika. Tokia patirtis jį įkvepė pradėti dalintis patarimais su aplinkiniais ir tapti kelionių organizatoriumi Lietuvoje.

REKLAMA

Žygimantas Barysas – žurnalistas, redaktorius ir buvęs televizinės laidos vedėjas, o dabar dar kelionių organizatorius. Kas paskatino šį vyrą užsiimti nauja veikla, kokias šalis jis jau yra aplankęs ir kas yra geresnis pasirinkimas – keliauti vienam ar su draugų kompanija? Apie visą tai ir dar daugiau sužinosite iš paties jo lūpų.

Žygimantai, kaip sugalvojote tapti kelionių organizatoriumi?

Iš pradžių keliones organizuodavau asmeniškai sau, vėliau draugai pradėjo manęs prašyti ir jiems kažką vis suorganizuoti. Taip kelis metus padėjau savo draugams, kol galų gale jie pradėjo mane raginti tapti kelionių organizatoriumi. Kai supratau, kad daugeliui žmonių gali rūpėti kelionių patarimai, ėmiau ir pats save vadinti kelionių ekspertu. (juokiasi)

REKLAMA
REKLAMA

Esate žurnalistas, redaktorius. Veiklų tikrai turėjote įvairių, ar kelionių organizavimas dabar tapo jūsų pagrindine veikla?

Aš iš šitos veiklos negyvenu, tai pomėgis ir noras užkrėsti keliauti kitus. Kelionių organizavimas – ne tik įdomi sritis, bet ir naudinga kitiems. Mane labai motyvuoja pamatyti žmonių akis ir išgirsti įspūdžius po kelionių, kurias aš suorganizuoju. Noriu dalintis savo sukaupta informacija ir patirtimi su kitais žmonėmis. Dabar aviacijoje yra auksiniai metai, kai atsirado daug naujų jungčių ir skrydžių. Jos yra tokios pigios, kad būtų gėda nesinaudoti šia galimybe.

REKLAMA

Jūs esate apkeliavęs tikrai daug pasaulio kraštų. Tačiau ar prisimenate pats savo pačią pirmąją kelionę?

Turbūt mano pirmoji įdomesnė kelionė buvo į Paryžių, kai dar buvau 14-metis. Tuomet buvau profesionalus pianistas ir važiavau į Paryžiuje vykstantį tarptautinį pianistų konkursą. Tada skraidyti dar nebuvo taip pigu, jeigu gerai prisimenu, vien tik bilietas kainavo virš tūkstančio litų. Tuomet tai buvo tikrai didžiuliai pinigai, bet ši kelionė paliko labai gerą ir įdomų įspūdį.

Vėliau, kai atsirado daugiau jungčių ir skrydžių, pamenu, esu stovėjęs ir gyvoje eilėje, kai viena agentūra paskelbė akciją ir už keliasdešimt litų siūlė nuskristi į Europos miestą. Dėl kelionių visada galiu ryžtis daugeliui dalykų.

REKLAMA
REKLAMA

Kokios kelionių kryptys jums įsiminė labiausiai?

Aš – tikras Amerikos fanas! Esu ten buvęs jau 5 kartus, skirtingose pusėse. Be abejo labai mėgstu ir Karibus: Bahamus, Dominikos Respubliką, esu ten buvęs taip pat ne vieną kartą. Tačiau viena įspūdingiausių kelionių vyko dar šiemet, kai išvykau trims savaitėms į Aziją. Šioje kelionėje aplankiau keturias skirtingas valstybes, tikriausiai labiausiai įsiminė Balio sala, kuri dabar yra ypač populiarus lietuvių pasirinkimas.

Vieni savo kelionių neįsivaizduoja be patogumų ir nuolatinio poilsio, kiti priešingai – trokšta pamatyti kiek galima daugiau objektų ir pasimėgauti gardžiu maistu. O kas jums yra svarbiausia pačioje kelionėje?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Keliaujant, aš visada noriu jaustis laisvai ir daryti tai, ko noriu būtent tą akimirką. Man spontaniškumas ir tos dienos nuotaika yra labai svarbu. Kelionėje mėgstu išeiti pėsčiomis ir patekti į dar nematytas gatves, nesvarbu, tai būtų Roma ar Azija. Tiesiog eiti ir pamatyti įvairių vietų, susipažinti su naujais žmonėmis. Kelionėse pažintys man yra labai svarbu. Turiu daug draugų iš įvairių pasaulio vietų, su kuriais susitinku kitose valstybėse.

Pačiam jums svarbu naujos pažintys kelionėse ir spontaniškumas. O galbūt jau pastebėjote, ko iš kelionių trokšta ir patys lietuviai?

Iš tiesų mane labai džiugina, kad vis daugiau keliauja įvairaus amžiaus žmonių. Keliaujantis jaunimas jau nestebina, bet galiu patikinti, kad vyresnio amžiaus žmonės taip pat keliauja. Jie nebebijo kelionių, nesirenka tik patogių ir patikimų variantų su viskas įskaičiuota. Jie pamėgo ir eurotripus, tolimesnius skrydžius.

REKLAMA

Sakote, kad mėgstate jaustis laisvas ir daryti, ką norite pats. Ką verčiau rinktumėtės – asmenišką kelionę ar su draugų kompanija?

Ilgą laiką galvojau, kad keliauti smagu yra tik su kompanija ir dažniausia keliaudavau su savo draugais. Bet prieš porą metų pirmą kartą vienas skridau į Aziją, Balio salą. Galiu pasakyti, kad man ši patirtis labai patiko – buvo patogu, nereikėjo prie nieko derintis. Labai priklauso nuo aplinkybių ir šalies, bet jeigu niekada nekeliavote vieni – tikrai siūlyčiau pamėginti.

Tikriausiai būtų nuodėmė kelionių organizatoriaus nepaklausti, kiek gi vidutiniškai kainuoja išsvajotosios kelionės?

Jeigu kelionė yra Europoje, tikrai drąsiai galima 3-4 dienom nuvykti už 200 eurų su viskuo: skrydžiu, viešbučiu ir pramogomis. Jeigu tai yra kelionė į Ameriką, jau žinoma reikėtų daugiau pinigų, sakyčiau, vertėtų atsidėti bent jau 1000 eurų. Už tą patį tūkstantį eurų Azijoje galima pabūti net ir mėnesį, per daug savęs nevaržant.

REKLAMA

Liepos mėnesį esu suplanavęs kelionę į Dominikos Respubliką, kurioje esu nusižiūrėjęs viešbutį. Jis – tikrai geras su visais įskaičiavimais, todėl kartas nuo karto pagaunu gerą pasiūlymą jame. Ten aš visą liepos mėnesį būsiu už 700 eurų. Organizuojant ir padedant kitiems, stengiuosi surasti tokius pasiūlymus, kad jie nebūtų labai brangūs, bet pakankamai geri – jaučiu azartą tam. (juokiasi)

Kelionės, galima sakyti, jau tapo jūsų neatskiriama gyvenimo dalimi. Ar niekada negalvojote, kad galėtumėte gyventi kažkur kitur, ne Lietuvoje?

Kažkada bandžiau sau užduoti klausimą, kiek ilgai galėčiau būti ne Lietuvoje. Kaip atsakymą sau įvardijau tris mėnesius. Emigruoti kol kas nenoriu, nes čia save pakankamai gerai galiu realizuoti, esu patenkintas tuo. Per 30-tą savo jubiliejų pasižadėjau sau, kad norėčiau keliauti kartą per mėnesį. Tuomet man tai nuskambėjo šiek tiek utopiškai, nes finansų ir laiko tam reikia daug. Bet dabar aš keliauju net kas dvi savaites.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiais metais jau buvau Dominikos Respublikoje, Kipre, Barselonoje, Berlyne, Dubajuje, Filipinuose, Indonezijoje, Ukrainoje, Graikijoje, Korfu saloje, Italijoje ir Amerikoje. Vien tik kovo mėnesį lėktuvu skridau dešimt kartų.

Lietuva jau ilgą laiką turi savo populiarųjį kelionių guru – Rimvydą Širvinską-Makalių. Ar nebijote būti tapatinamas su juo?

Mane kažkada net išvaizda tapatino su juo. (juokiasi) Vieną kartą ėjau į darbo susitikimą ir mane palaikė Makaliumi, nors asmeniškai aš, tų panašumų neįžvelgiau. Jau anksčiau mane draugai vadino „Žygaliumi“.

Rimvydas yra sukūręs labai sėkmingą savo istoriją ir galima sakyti jau turi visą savo kelionių imperiją. Aš tokių didelių ambicijų neturiu, tą darau dėl tam tikros misijos ir kelionių. Jeigu mane lygina su Makaliumi, tikriausiai dėl to reikia tik pasidžiaugti. (šypsosi)

Stebėti Ž. Baryso keliones ir sužinoti reikalingų patarimų galite ir jo Instagram paskyroje: http://Instagram.com/zygiui

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų