• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kėdainių „Nevėžio“ stovykloje – maksimaliai įtemptas laikas.

Kėdainių „Nevėžio“ stovykloje – maksimaliai įtemptas laikas.

REKLAMA

Savo pareigų atsisakė nuo sausio pradžios direktoriumi dirbęs Algimantas Ercius, klubui yra iškelta bankroto byla, o komandos vadovai jau balandžio viduryje LKL valdybai specialiu prašymu turės pristatyti savo finansinę situaciją – skelbia krepšinio portalas „Basketnews.lt“.

Pustrečio mėnesio klubui vadovavęs Ercius nusprendė pasitraukti dėl abejingumo Kėdainiuose – išskyrus savivaldybę, daugiau niekas nenorėjo remti šio klubo.

„Supratau, kad labai sunku kažką padaryti, nes labai didelis to krašto abejingumas: be savivaldybės paramos niekas nėra linkęs prisidėti prie komandos. Suprantu, kad niekas greitai nesidaro, bet turi rūpėti visiems. O įsitikinau, kad ten mažai kam rūpi ir nebemačiau perspektyvų. Tokį sprendimą priėmiau pats“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė Ercius.

Buvęs Klaipėdos „Neptūno“ direktorius tas pačias pareigas „Nevėžyje“ užėmė nuo sausio 10-osios dienos ir dirbo iki praėjusios savaites.

REKLAMA
REKLAMA

Ercius į Kėdainių komandą atėjo nelengvu metu, kadangi juo tuomet paskui „Nevėžį“ vilkosi skolos, o klubas nebuvo atsiskaitęs su didžiąja dalimi praėjusį sezoną ekipoje žaidusių krepšininkų.

REKLAMA

Ercius iš klubo pasitraukė taip pat sunkiu metu. Šiuo metu „Nevėžis“ turi galvosūkių ne tik dėl naujo direktoriaus paieškų, bet ir dėl teisinių procesų.

Vienas iš kreditorių Kauno apygardos teismui perdavė ieškinį dėl bankroto iškėlimo bylos. Balandžio 12-ąją dieną bus nuspręsta, ar pradėti teisinį procesą dėl VŠį „Veržlusis „Nevėžis“ bankroto bylos.

Krepšinio portalo žiniomis, šią bylą Kauno apygardos teismui perdavė fizinis asmuo (vienas iš kreditorių), tačiau vėliau prie bylos prisijungė ir viena iš uždarųjų akcinių bendrovių (kaip trečiasis asmuo).

REKLAMA
REKLAMA

„Nevėžis“ taip pat dalyvauja Kauno apylinkės teismo Kėdainių rūmų byloje dėl žalos atlyginimo Laurynui Mikalauskui. Pastarasis teisme bando įrodyti, kad „Nevėžis“ prieš 2017-2018 m. sezoną neteisėtai su juo nutraukė sutartį.

Negana to, „Nevėžį“ spaudžia ir LKL valdyba. Per lygos valdybos narių posėdį Klaipėdoje buvo nuspręsta, kad „Nevėžis“ privalo iki balandžio 15 dienos pateikti finansinę ataskaitą.

„Nevėžio“ atliktame audite LKL valdyba nori pamatyti kam ir kiek klubas yra skolingas, kada bus sudaromas artėjančio sezono biudžetas ir kt.

LKL sieks griežčiau žiūrėti į komandų licencijavimą, kadangi praėjusiais metais jį įveikė ir kelių metų skolas turintis „Nevėžis“, ir Klaipėdos „Neptūnas“, kuris buvo neatsiskaitęs su žaidėjais už praėjusį sezoną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Bus žiūrima į finansinį aspektą, kokios „Nevėžio“ galimybės likti LKL ir kitą sezoną, – sakė LKL prezidentas Remigijus Milašius. – Mes tikrai netoleruosime, kad būtų daugiau kalbų, jog LKL licencija išduodama klubams neatsiskaičius su žaidėjais, tiekėjais ir kitais. Tos skolos velkasi 2-3 metus ir mes tikrai to nebetoleruosime. Bus valdybos sprendimas, ką toliau daryti.

Liepos mėnesį pateikiama informacija apie klubų finansinę veiklą, o šiemet ji bus daug griežtesnė. Kaip gyvenimas parodė, iš visko reikia pasimokyti. Praėjusiais metais ir Klaipėdoje atsitiko tam tikri dalykai – klubas sezono pradžioje lyg ir turėjo pinigų, biudžetas susitvarkė, bet juos slėgė skolos, kurios darė tam tikrus pakeitimus biudžete. Turime vykdyti licencijavimą taip, kad tai daugiau nenutiktų.“

REKLAMA

„Nevėžio“ sportiniai rezultatai (8-20) leidžia klubui LKL užimti devintąją vietą ir nuo paskutinėje pozicijoje esančio Prienų–Birštono „Vytauto“ kėdainiečiai yra atitrūkę per 3 pergales.

Visgi po sezono ne sportiniai rezultatai, o finansiniai rodikliai gali lemti, ar vidurio Lietuvos klubas išliks tarp 10 stipriausių šalies ekipų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų