REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus miesto vadovai susitiko su Lietuvos žydų bendruomenės, Lietuvos architektų sąjungos atstovais, Savivaldybės Miesto plėtros departamento specialistais.

REKLAMA
REKLAMA

Susitikimo metu buvo aptarti šiai dienai miestui aktualūs klausimai – tai Vilniaus koncertų ir sporto rūmų rekonstrukcija, jų pritaikymas daugiafunkciniam kultūros centrui ir aplink esančioje teritorijoje kapaviečių išsaugojimas, kur, kaip teigia istoriniai šaltiniai, nuo 1737 metų buvo laidojami didžiausi žydų religijos autoritetai.

REKLAMA

Susirinkę specialistai ir svečiai lygino žemėlapius, teritorijų ribas, planus. Buvo pabrėžta, kad sunku nustatyti tikslias kapavietes, kadangi įvairių laikų žemėlapiai skiriasi, net ir smulkūs matematiniai apsirikimai gali turėti lemtingas pasekmes. Pasak Lietuvos žydų bendruomenės atstovų, jie, keldami šiuos klausimus viešumon, neturi jokių tikslų, tik atstatyti istorinę teisybę.

„Statant Mindaugo tiltą buvo rasti žmonių kaulai, tuomet jie be jokio triukšmo buvo perkelti į veikiančias žydų kapines“, – sakė Lietuvos žydų bendruomenės pirmininkas S. Alperavičius.

Tikimasi, kad rasti atsakymus padės artimiausiu metu į Vilnių atvyksiantys nepriklausomi tarptautiniai ekspertai, kuriems talkins Lietuvos Respublikos Vyriausybės atstovai, Lietuvos kartografai, istorikai, archeologai, architektai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų