REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Telefoniniai sukčiai (nuotr. 123rf.com)

Atrodo, juodu ant balto parašyta apie pačius įvairiausius sukčiavimo atvejus, bet netikėtai „laimės paukštę“ sugriebę tautiečiai iki šiol užkimba ant tų pačių sukčių kabliukų.

6

Atrodo, juodu ant balto parašyta apie pačius įvairiausius sukčiavimo atvejus, bet netikėtai „laimės paukštę“ sugriebę tautiečiai iki šiol užkimba ant tų pačių sukčių kabliukų.

REKLAMA

Įdomu tai, kad nors su metais dalis sukčių tampa išradingesni, bet yra ir tokių, kurie nesivargina keisti per kelis dešimtmečius pasenusios taktikos. Apie vieną tokių, priminsime šiame straipsnyje.

Socialiniame tinkle „Facebook“ vartotojas pasidalijo gautos SMS žinutės nuotrauka. Joje spindėjo šis tekstas:

„Sveikiname! Jusu numeris tapo laimingas „MIKROVISATA“ Jums dovanoja 1000 euru ir naujaji telefona SAMSUNG GALAXY S8 PLIUS. Prasome skambinti nr. +37067674870“.

Apie šį sukčiavimo modelį jau buvo rašoma šio amžiaus pradžioje. Pasikeitė tik tai, kad dabar žmonės „laimi“ nebe 1000 litų, o tą pačią sumą eurais. Taip pat retsykiais keičiamas „laimėto“ telefono modelis. O daugiau viskas išlieka taip pat, net numeris, kuriuo prašoma paskambinti.

REKLAMA
REKLAMA

Policijos perspėjimas

Apie šį sukčiavimo būdą policijos pareigūnai perspėjo dar praėjusių metų lapkritį: „Dėmesio - sukčiai! Perspėjame visus, kurie į savo telefoną gauna tokias, ar panašaus pobūdžio SMS žinutes „Sveikiname! Jūsų numeris tapo laimingas "MIKROVISATA" Jums dovanoja 1000 eurų ir naująjį telefoną SAMSUNG GALAXY S8“. Netikėkite tokiais pranešimais, tai – telefoniniai sukčiai.“

REKLAMA

Policijos atstovai patvirtino, kad apie šį sukčiavimo atvejį yra žinoma jau daugiau kaip 10 metų. Tiesa, pasirodo, šis sukčių kabliukas buvo kiek primirštas, tačiau pastaraisiais mėnesiais vėl tapo pastebimas vis dažniau.

„Tai senas būdas, bet sukčiai dažnai grįžta prie anksčiau naudotų. Gal ir jų išradingumas ne beribis?“, - komentarą po savo pranešimu paliko Lietuvos policijos atstovai.

Internautų patyčios

Šis „Facebook“ vartotojo įrašas sulaukė internautų dėmesio. Žmonės ne tik šaipėsi iš atgyvenusio sukčių metodo, bet ir dalijosi savo patirtimi. Pasirodo, kad šias žinutes pastarąjį mėnesį ar net vos prieš kelias dienas gavo ir daugiau lietuvių.

REKLAMA
REKLAMA

„Man irgi panašiai buvo lyg 2008-siais. Pranešė, kad laimėjau Nokia. Tik nepamenu iš Marijampolės ar Alytaus lagerio rašė! Pasukau, paklausiau, kada išeini, tai žvengti pradėjo ir sako: „Ok, netrukdyk!“, - su šypsena pasakojo „Facebook“ vartotojas Darius. Kita „Facebook“ vartotoja Sandra rašo: „Mama buvo gavusi tokia žinutę. Bet gal prieš kokius 10 metų... Atsimenu, kad man paskambino labai laiminga. Sako – „laimėjau prizą!“, jau pradėjo galvoti, ką čia pirks.

Po to paskambino tuo numeriu, kuris nurodytas dėl „prizų“ atsiėmimo ir paprašė jos nupirkti papildymo kortelių už 100 litų. Ir sakė sudiktuoti kodus reikės, kad tiksliai atsiimti prizą galėtų. Tai mama dar žadėjo pirkti, bet laimei išsiaiškinome laiku, kad afera. Prieš 10 metų čia buvo naujovė. Dabar jau nebekreipiame dėmesio. Dažnai gauname tokias žinutes...“

Tad lieka tik palinkėti patiems patikliausiems lietuviams, kad neužkibtų ant šio sukčių kabliuko ir neprarastų savo pinigų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų