REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
17
Kim Noble  (nuotr. iš vaizdo įrašo)

Būna dienų, kai jaučiamės lyg nesavi. Nors daugeliui šis pojūtis taip pat greitai išnyksta, kaip ir atsiranda, yra žmonių, kurie lyg nesavi jaučiasi kiekvieną dieną, kadangi nežino, kas tokie yra iš tikrųjų.

17

Būna dienų, kai jaučiamės lyg nesavi. Nors daugeliui šis pojūtis taip pat greitai išnyksta, kaip ir atsiranda, yra žmonių, kurie lyg nesavi jaučiasi kiekvieną dieną, kadangi nežino, kas tokie yra iš tikrųjų.

REKLAMA

Londone, Anglijoje gyvenanti Kim Noble turi atsitiktinį asmenybės sutrikimą, dar vadinamą daugybinių asmenybių sutrikimu.

Net ir šiandien kalbos apie šią ligą vis dar laikomos kontraversiškomis. Didžioji dauguma šia liga sergančių žmonių vaikystėje patyrė tam tikrą juos sukrėtusią traumą. Teigiama, jog kai asmuo susiduria su juos be galo skaudinančia realybe ir jie nebegali daugiau taip gyventi, jų asmenybė pasidalina į kelias dalis ir taip vieno asmens galvoje apsigyvena keletas skirtingų ir vienas apie kitą nieko nežinančių „žmonių“.

Kim galvoje gyvena 20 skirtingų asmenybių, be to, pasikeisti jos gali be jokio perspėjimo. Kai taip įvyksta, Kim nebesupranta, kur yra, ką darė ar su kuo kalbėjo.

REKLAMA
REKLAMA

Tai, jog kažkas su ja negerai, Kim pirmą kartą pastebėjo dar paauglystėje. Merginos vaikinai ją kaltindavo išdavyste, nes mieste ji vaikščiodavo su kitais berniukais. Vieną dieną ji atidarė duris žmogui, kuris teigė, jog su ja susitikinėja jau kelis metus, tačiau pati moteris tą kartą niekaip negalėjo atpažinti jai neva svarbiu turėjusiu būti žmogaus. Londone gyvenanti moteris nuo pat vaikystės gydosi šį savo sutrikimą.

REKLAMA

Kim galvoje gyvena „Judy“, 15-metė anoreksija serganti mergina, „Patricia“, vidutinio amžiaus moteris, smurtą kenčiantis vaikas „Ria“, 21-erių metų amžiaus homoseksualus vyras „Kenas“ ir „Dawn“ – jauna moteris, sunkiai susitaikanti su mintimi, jog iš jos buvo atimta dukra.

Mergaitė, apie kurią Kim kalba, kai tampa „Dawn“, iš tikrųjų neegzistuoja. Kim turi dukrą Aimee (20 m.), dėl kurios išlaikymo ji sunkiai kovojo. Ne kartą dukrą atimti norėjo socialinės tarnybos. Kai Kim tampa „Dawn“, ji neatpažįsta Aimee.

Kim yra girdėjusi apie visus 20 jos galvoje esančius žmones, tačiau niekada su jais iš arčiau nesusipažino. Ji taip pat nežino, kaip atrodo ir elgiasi tikroji Kim, kadangi ši jos asmenybė taip ir nebuvo pasirodžiusi. Šiuo metu moters mintis ir kūną užvaldžiusi „Patricia“. Šis asmuo „išlenda“ dažniausiai.

REKLAMA
REKLAMA

Kasdienė moters rutina yra itin sudėtinga. Ji niekada nepamena, jog prausėsi, tačiau yra švari, kadangi taip ją pasielgti privertė kitos galvoje gyvenančios asmenybės. Dažnai Kim iš parduotuvė grįžta tuščiomis. Taip nutinka tada, kai vidury apsipirkinėjimo kontrolę perima kita moters asmenybė.

Kai moteris tampa anoreksija sergančia „Judy“, Kim gali nieko nevalgyti. Per dieną moters asmenybės pasikeičia vidutiniškai 5 kartus.

Išryškėjo talentas

Moters galvoje gyvenantys žmonės ne tik dalinasi vienu kūnu, bet turi bendrą pomėgį – tapybą.

Prieš 12 metų vienas terapeutas paskatino Kim savo emocijas išreikšti piešiniuose. Nuo tada daugelis jos asmenybių užsiima tapyba. Kiekviena jų turi savitą stilių. Kim gali atpažinti, kokioje būsenoje būdama ji nupiešė vieną ar kitą piešinį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įspūdinga moters kolekcija buvo eksponuojama Londone esančioje „Zebra One“ meno galerijoje. Joje taip pat laikomi didžių menininkų, tokių kaip Salvadoras Dali ir Francis Baconas, darbai.

Kim gydytojai tiki, jog jos asmenybė į tiek daug smulkių dalių subyrėjo po prieš daugelį metų patirtos traumos. Jos protas, nusprendęs dingti į kitą pasaulį, kuriame viskas gerai, save taip apsaugojo.

Šią diagnozę – atsitiktinį asmenybės sutrikimą – priėmė tik 3 ar 4 iš visų moters asmenybių. Kitos atsisako tuo tikėti. Kiekvienai asmenybei Kim palieka raštelius. Jais apkabinėti visi namai.

Moters dukra Aimee įprato prie savo mamos ligos ir išmoko susitvarkyti su kiekviena jos asmenybe. Abi jas sieja šilti santykiai, nors ši situacija Kim dažnai priverčia susinervinti. Laimei, šalia ji turi Aimee, kuri rūpinasi savo mama.

Nėra aišku ar Kim kada nors galės mėgautis normaliu gyvenimu. Žinoma tik tai, kad moteris, sugebėjusi susitvarkyti su šitokiais pokyčiais, tikrai yra stipri. Linkime jai didžiausios sėkmės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų