• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
36
Blake'as Beckfordas  (nuotr. Instagram)

Fitneso modelis nepabūgo viešai papasakoti itin asmeniškos istorijos. Tačiau ji visiems dar kartą priminė, koks svarbus yra visuomenės supratingumas ir geranoriškumas.

36

Fitneso modelis nepabūgo viešai papasakoti itin asmeniškos istorijos. Tačiau ji visiems dar kartą priminė, koks svarbus yra visuomenės supratingumas ir geranoriškumas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sunkiai sergantis vyras neretai susiduria su problemomis, kuomet būnant viešumoje jam prisireikia apsilankyti tualete. Chirurginiu būdu jam pilvo sienoje buvo suformuota dirbtinė išangė – stoma. Gydant su virškinimo traktu susijusias ligas tenka pašalinti dalį nefunkcionuojančio žarnyno. Po stomos suformavimo operacijos pasikeičia buvęs normalus žarnyno turinio slinkimo kelias – žmogus tuštinasi ne per išangę, o per stomą. Per ją išmatos patenka į išmatų rinktuvą. Tikroji išangė neveikia.

REKLAMA

Su žarnyno problemomis susidūręs ir dėl to mitybą bei gyvenimo būdą pakeitęs kultūristas Blake‘as Beckfordas (36) papasakojo, su kuo jam teko susidurti gatvėje, kuomet išmatų rinktuvas užsipildė ir laukti ilgiau jis tiesiog nebegalėjo.

Labiausiai vyrui nepasisekė dėl to, kad artimiausia vieta, kur galėjo rasti tualetą, buvo Mančesterio konferencijų centras. Čia jį pasitiko kategoriški apsaugos darbuotojai, kurie griežtai atsisakė įleisti vyrą – mat apsilankyti tualete prašalaičiai negali. Nors Blake‘as papasakojo apie savo ligą, paaiškino, su kuo jam tenka susidurti, apsaugos darbuotojai atsuko nugaras.

REKLAMA
REKLAMA

„Taip, sergu liga, kuri pastebima ne visoms akims, tačiau tai gana reikšminga priežastis, dėl kurios galima kartais padaryti išimtį. Visiškai nepažinojau apylinkių, tad buvo sunku ir įsivaizduoti, kur galėčiau būti įleistas. Buvau visiškoje neviltyje. Jaučiausi pažemintas. Laimė, radau vietą, kur buvau priimtas, tačiau juk galėjo būti kitaip – žmonės gatvėje būtų šlykštėjęsi manimi“, – atvirai apie problemą kalbėjo dukrą auginantis raumeningas tėtis. 

Blake‘as prisimena, kaip susigėsti jį privertė praeivių žvilgsniai, kuomet stomos krepšelis persipildė: „Žmonės net su išgąsčiu mane nužiūrinėjo, stebėjosi, kad atrodau kitaip. Šįkart jau aiškiai matėsi, kad sergu liga, kuri dažniausiai svetimiems nepastebima. O ką man reikėjo daryti? Juk man buvo uždrausta pasinaudoti tualetu“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vyras nusprendė visko taip nepalikti – juk ne tik jis, bet ir daugybė kitų žmonių susiduria su šiomis problemomis. O kadangi tai itin jautri tema, daugelis gėdijasi apie tai kalbėti.

Dėl šios priežasties vyras ėmė dar drąsiau demonstruoti savo ligos padarinius. Itin populiarioje „Instagram“ erdvėje jis beveik kasdien dalijasi nuotraukomis, kuriose nevengia demonstruoja prie pilvo sienos pritaisyto stomos krepšelio. „Nebegalime to slėpti, jei norime sulaukti atitinkamo požiūrio į mus“, – narsiai problemos spręsti imasi Blake‘as.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų