REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žmogus voras 3 - gegužės 4

REKLAMA

Nuotykinė drama, JAV; 2007 m. 156 min.

Režisierius: Sam Raimi

Aktoriai: Tobey Mcguire, Kirsten Dunst, James Franco, Thomas Haden Church, Topher Grace, Bryce Dallas Howard, James Cromvell

REKLAMA
REKLAMA

Po ilgos kovos su piktadariais ir asmeninio gyvenimo nesėkmėmis, Piteris Parkeris (akt. Tobey Mcguire) atrado pusiausvyrą tarp pareigos žmonijai ir atsidavimo savo mylimajai Merei Džein (akt. Kirsten Dunst). Atrodo, galiausiai išaušo ilgai lauktos ramybės dienos – kai šaukia pareiga, Žmogus-voras skuba į pagalbą, bet likusį laiką Piteris leidžia su Mere Džein.

REKLAMA

Bet tai tik tyla prieš audrą. O audros debesys virš Piterio galvos susitvenkė tikrai juodi. Juodi, tikrąja to žodžio prasme. Vieną dieną, kai jam vėl teko gelbėti žmoniją, Žmogaus-voro kostiumas staiga ėmė keistis. Iš raudonai mėlyno jis virto juodu kaip derva. O kartu su kostiumu ėmė keistis ir pats Piteris. Su nuostaba Piteris pajunta, kad jo galios sustiprėjo, o pojūčiai paaštrėjo. Tačiau tai tik viena medalio pusė. Paslaptingas kostiumo pasikeitimas atvėrė ir tamsiąja Piterio asmenybės pusę.

REKLAMA
REKLAMA

Buvęs žmonijos gelbėtojas tiesiog akyse ėmė keistis. Padvigubėjusios galios apsuka Piteriui galvą. Jis atstumia žmones, kurie jį nuoširdžiai myli. Jam dabar neegzistuoja niekas, tik jis pats ir naujos galimybės, atsivėrusios po keistos ir netikėtos transformacijos.

Tačiau kažkur giliai po  kostiumu dar tūno senasis Piteris – jautrus ir pasiruošęs padėti vaikinas. Jo dar  iki galo neužvaldė vidiniai demonai, jis dar turi galimybę susigrąžinti tai, ką turėjo. Bet kova su savimi – pati sunkiausia. Piterio laukia nelengvas apsisprendimas:  ar gundančios naujosios galios, galinčios nuvesti dar nežinomais takais, ar senasis Žmogus-voras, gelbstintis žmoniją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lyg Piteriui būtų maža vidinių kovų, jam ir vėl tenka gelbėti pasaulį nuo dviejų piktadarių – Sendmeno (akt. Thomas Haden Church) ir Venomo (akt. Topher Grace). Jie, degdami keršto troškimu, susivienijo, kad nugalėtų Piterį ir pakenktų visiems, kuriuos jis myli. Susivieniję piktadariai mutantai - rimtas iššūkis net ir naujų galių įgijusiam Žmogui-vorui.

Nauji priešai, seni draugai ir mylima mergina – viskas susipina beprotiškam sūkuryje...

„Žmogus-voras 3“ – trečioji populiaraus komikso ekranizacijos dalis. Visų komikso gerbėjų laukia nauji Žmogaus-voro nuotykiai ir kvapą gniaužianti kova su blogiu.

REKLAMA

Vėžliukai nindzės („Teenage mutant ninja turtles“) - gegužės 18

Nuotykinis animacinis filmas, JAV; 2007 m. 90 min.

Režisierius: Kevin Munroe

Aktoriai: Chris Evans, Sarah Michelle Gellar, Mako, Lawrence Fishburne, Mitchell Whitfield, James Arnold Taylor, Mike Kelley, Nolan North, Patrick Stewart

Senasis vėžliukų nindzių priešas Šrederis nugalėtas. Dabar vėžliukai išsibarstę po visą pasaulį – Leonardo (akt. James Arnold Taylor) tupi Centrinės Amerikos džiunglėse, Donatelo (akt. Mitchell Whitfield) dirba karštojoje telefonų linijoje, Mikelandželo (akt. Mike Kelley) linksmina vaikus. Vienintelis Rafaelis (akt. Nolan North) lieka ištikimas pašaukimui – jis gelbėja miestą nuo nusikaltėlių. Tik jis priverstas tai daryti slapta.

REKLAMA

Vėžliukai jau seniai nebe šeima ir jų jau niekas nevienija. Na, nebent seni prisiminimai. Juos išskyrė nejučia sukilęs noras pasivaržyti vienam su kitu, įrodyti vienas kitam, kuris iš jų stipresnis. Tačiau dabar vėžliukai nindzės net kovoti nebegali – mokytojas Splinteris (akt. Mako) uždraudė tai daryti, kol jie vėl visi bus kaip vienas.

O tuo tarpu Niujorke bręsta naujas pavojus. Pramonininkas Maksas Vintersas (akt. Patrick Stewart) tiesiog pasiunta, kai jo darbdavys atleidžia jį. Jo galvoje gimsta žiaurus keršto planas. Maksas surenka senovinių monstrų-karių armiją, kurios pagalba galėtų atkeršyti buvusiam darbdaviui. Jo planas pavyksta ir Makso ambicijos sukyla. Jis nusprendžia, jog vien keršto jam per mažai. Dabar Maksas nori užvaldyti visą pasaulį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasauliui gresia rimtas pavojus. Vieninteliai, kas gali jį išgelbėti – vėžliukai nindzės. Šaukiami pareigos jie sugrįžta į mokytojo Splinterio prieglobstį. Čia visų keturių laukia pats sunkiausias išbandymas. Bet tai ne kova su Maksu Vintersu, o jų pačių ir jų draugystės išbandymas. Kad galėtų įveikti priešus, vėžliukai nindzės pirmiausia turi nugalėti save ir pamiršti senus nesutarimus. Nelengvas metas laukia ir Splinterio – jam teks iš naujo priminti Donatelui, Leonardo, Mikelandželo ir Rafaeliui kovos menus, o dar svarbiau – vertybes, kurias vėžliukai buvo bepamirštą.

REKLAMA

„Paaugliai vėžliukai nindzės“ – tai 1990-ųjų animacinio pilnametražio filmo, pastatyto remiantis to paties pavadinimo komiksu, tęsinys. Tai nauji mutantų vėžliukų nuotykiai Niujorko gatvėse ir žygdarbiai pasaulio labui.

Tiltas į Terabitiją („Bridge to Therabitia“) - gegužės 4

Nuotykinis filmas, JAV; 2007 m. 95 min.

Režisierius: Gabor Csupo

Aktoriai: Josh Hutcherson, Annasophia Robb, Zooey Deschanel, Robert Patrick, Baillee, Madison, Kate Butler

Džesas (akt. Josh Hutcherson) – vienišas ir nesuprastas vaikas. Negana to, kad iš jo tyčiojasi mokykloje, Džesas nesulaukia supratimo ir šeimoje. Tarp keturių seserų pasimetusiam berniukui trūksta tėvo (akt. Robert Patrick) dėmesio. Bet ko norėti iš stačiokiško fermerio, visą dieną užsiėmusio ūkiu.

REKLAMA

Kad išsikovotų bent šiek tiek populiarumo, berniukas visą vasarą treniruojasi. Jis tikisi, jog bus pats greičiausias mokykloje ir laimės varžybas. Tačiau jo planus sužlugdo naujokė Leslė (akt.  Annasophia Robb). Ji laimi varžybas, kuriose paprastai dalyvauja tik berniukai.

Tačiau, nepaisant nevykusios pažinties pradžios, Džesas  ir Leslė susidraugauja. Kitaip ir būt negali – Leslė taip pat nėra pernelyg populiari, nes nušluostė visiems mokyklos berniukams nosis, laimėdama varžybas. O be to, ji kaip ir Džesas turi ypatingų meninių sugebėjimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tarp dviejų vaikų užsimezga keista draugystė. Leslė mėgsta pasakoti fantastiškas istorijas apie magiją ir burtininkus, o Džesas turi nepaprastą sugebėjimą piešti. Tik jis niekam nerodydavo savo piešinių, kol nesutiko Leslės.

Kartu Leslė ir Džesas sukuria paslaptingą Terabitijos karalystę. Į Terabitiją patekti galima tik sūpuojantis ant senos virvės virš upelio miške. Senas namelis medyje tampa jų tvirtove, medžiai – gigantiškais troliais, o voverės – piktomis žmogėdromis. Čia, Terabitijoje, draugai kovoja su Tamsos Valdovu ir jo tarnais – fantastiškomis būtybėmis, karaliauja pasakiško grožio rūmuose ir klaidžioja po paslaptingus miškus. Pasakų karalystėje draugai turi pasikliauti vienas kitu, jei nori nugalėti priešus.

REKLAMA

Džesas ir Leslė gelbėja  fantazijos pasaulį nuo pačių susikurtų priešų ir drauge kuria planus, kaip nugalėti realius priešus mokykloje. O realiame pasaulyje, pasirodo, taip pat galioja Terabitijos taisyklės – jei turi patikimą draugą, tai ir priešai nebaisūs.

Džesas nejučia pasikeičia. Draugystė su Lesle nedrąsų ir uždarą berniuką išlaisvina. Laki Leslės vaizduotė pažadina Džeso kūrybinę drąsą ir vaikai kartu leidžiasi į nepaprastą kelionę po Terabitiją.

„Tiltas į Terabitiją“ – nuotykinė juosta, skirta ne tik vaikams, bet ir jų tėveliams. Tai nauja filmų „Žiedų valdovas“ ir „Narnijos kronikos“ kūrėjų dovana, pastatyta pagal populiariąją K. Paterson 1977-ųjų novelę.

REKLAMA

Nes aš taip pasakiau („Because I said so“) - gegužės 25

Romantinė komedija, JAV; 2007 m. 102 min.

Režisierius: Michael Lehmann

Aktoriai: Diane Keaton, Mandy Moore, Gabriel Macht, Tom Everett Scott, Lauren Graham, Piper Perabo

Dafnė Vailder (akt. Diane Keaton) sunkiai augino tris dukras – Megę (akt. Lauren Graham), Mają (akt. Piper Perabo) ir jaunėlę Milę (akt. Mandy Moore). Ji anksti patyrė vienišos motinos dalią, todėl labai didžiuojasi Mege ir Maja, kurių karjeros ir asmeninis gyvenimas puikiai klostosi. Deja, apie jaunėlę Milę to pasakyti negali. Ji blaškosi lyg plaštakė vėjyje ir niekaip nesutinka savojo princo.

REKLAMA
REKLAMA

Dafnės motiniškai meilei nėra ribų. Ji pasiryžusi viskam dukterų laimės vardan. Motina žino, kas jos vaikui geriausia ir ji tai padarys. Jei dukrelė klaidžioja ir vis prasilenkia su būsimuoju vyru, mylinčios mamos pareiga pasistengti, kad jie susitiktų. Ir kuo greičiau. Dafnė, išradinga ir šiuolaikiška mama, greitai sugalvoja, kaip padėti jauniausiajai dukrai: Milės vardu ji parašo žinutę internetiniame pažinčių klube.

Ilgai laukti netenka. Į „Milės“  žinutę atsiliepia visas pulkas potencialių jaunikių. Dafnės planas pavyko. Pusė darbo atlikta, belieka tik išsirinkti. Tačiau Dafnė neskuba papasakoti Milei apie pasisekimą. Tikrai gera ir mylinti motina pirmiausia pati turi patikrinti visus kandidatus į dukters širdį ir ranką: o jei pasitaikys koks pašlemėkas? Dafnė vėl kimba į darbą. Ir štai konkurso finalistas, prašome susipažinti:

Džeisonas (akt. Tom Everett Scott) - jaunas perspektyvus architektas. Jis žavus ir malonus, jo laukia puiki ateitis ir nemenka sąskaita banke. Dafnės supratimu Džeksonas – ideali pora Milei. Mylinti mama suorganizuoja pirmąjį jaunuolių pasimatymą ir – o stebukle ir dėkui visiems šventiesiems! – jie vienas kitam patinka. Džeisonas ir Milė ima susitikinėti, o Dafnė pagaliau ramiau atsikvepia. Reikalai ima klostytis tinkama kryptim.

REKLAMA

Tačiau (kaip toj „Rexona“ reklamoj) staiga įsikiša visagalis likimo pirštas ir Milė susipažįsta su Džoniu (akt. Gabriel Macht). Džonis taip pat buvo vienas iš atsiliepusiųjų į Dafnės/“Milės“ žinutę, bet vaikinukas nepraėjo griežtos motinos atrankos. Kas toks? Muzikantas? Fe, mums tokių nereikia. Tačiau Milę, priešingai negu jos mamą, sužavi paprastas vaikinukas ir jie taip pat ima susitikinėti.

Greit Milė pajunta, kad rimtai įsipainiojo. Džeisonas labai mielas ir visais atžvilgiais puikus partneris bendram gyvenimui, tačiau tik su Džoniu mergina atsipalaiduoja ir tampa pati savimi. Kurį pasirinkti? Giliai širdies kertelėje Milė jaučia, kad Džonis yra tas, kuris iš  tikrųjų gali padaryti ją laimingą. Bet kaip tuo įtikinti aklai mylinčią mamą, kuri geriau žino, kas jos vaikui geriausia, tai yra – Džeisonas?..

O Dafnė – kietas riešutėlis. Ji kantri ir užsispyrusi. Motina žino, kad reikia laiko, kol vaikai atsistos į tinkamas vėžes. Jie dar jauni, dar nieko nesupranta, bet nieko tokio – Dafnė viskuo pasirūpins. Tačiau likimo pirštas, suvedęs draugėn Milę ir Džonį, nepagaili staigmenų ir pačiai Dafnei...

„Nes aš taip pasakiau“ – puiki komedija, apie beribę ir iš proto varančią motinišką meilę. Rekomenduotina visiems vaikams ir visoms mamoms, kenčiantiems dėl tarpusavio nesutarimų. Su vaistininku konsultuotis nereikia.

„Acmefilm“ informacija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų