• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
8
Višta (nuotr. 123rf.com)

Kalėdiniai patiekalai – didelė atsakomybė kiekvienai virtuvės šeimininkei. Kiek daug visko reikia pagaminti per vieną dieną, o dar pagrindinis patiekalas – didžiulis paukštis.

8

Kalėdiniai patiekalai – didelė atsakomybė kiekvienai virtuvės šeimininkei. Kiek daug visko reikia pagaminti per vieną dieną, o dar pagrindinis patiekalas – didžiulis paukštis.

REKLAMA

Visą dienos triūsą palengvins lengvai paruošiami valgiai ir genialūs jų receptai. „Šviežia paukštiena vos pagardinta druska ir pipirais jau iškeps sultinga, minkšta ir skani, svarbu pasirinkti geros kokybės mėsą, pridėti šiek tiek fantazijos, tuomet gims skaniausias patiekalas visai šeimai“, – sako mėsos ekspertai „Baltic Foods“.

Pateikiame jums 3 keptos vištos receptus, kurie puikiai tik jūsų Kalėdiniam stalui:

Aromatinga Kalėdų višta Ingredientai: Vištos – 1,5 kg.; Sviesto – 50 g.; Česnako – 2-3 skilt.; Šviežio rozmarino ar čiobrelio; Citrinos; Svogūno; Druskos, pipirų.

Gaminimo būdas:

Česnako skilteles susmulkiname kartu su saujele šviežio rozmarino ar čiobrelio. Sumaišome su kambario temperatūros sviestu. Vištą gerai pasūdome, apibarstome maltais juodaisiais pipirais (nepamirštame vidaus) ir aptepame paruoštu česnakiniu sviestu. Vištą dedame į kepimo skardą, apšlakstome visos citrinos sultimis. Kas liko iš citrinos, sudedame į vištos vidų kartu su nuluptu svogūnu ir rozmarino ar čiobrelio šakele. Kepame įkaitintoje 210 laipsnių karščio orkaitėje apie 45 min.

REKLAMA
REKLAMA

Medumi gardinta višta Ingredientai: Pasirinkto dydžio višta Druska Juodieji šviežiai malti pipirai Vištienos prieskoniai Česnakai 2 šaukštai medaus

REKLAMA

Gaminimo būdas:

Vištą gerai ištriname prieskoniais ir medumi. Patartina taip paruoštą mėsą laikyti per naktį, tačiau jei labai skubate, pakaks kelių valandų. Vištą užmauname ant stiklainio, kuriame įpilta iki pusės vandens (jei reikia vištos apačią dar įpjauname, kad būtų galima užmauti ant stiklainio). Dedame ant skardos, kuri taip pat pripilta vandens; kepant vis pažiūrime, kad skardoje vanduo neišsektų, jei išsenka, vis pripilam dar – šilto, kad nesutrūktų stiklainis.

Pavasariu kvepianti višta

Ingredientai visa višta apie 2,5 kg; ryšelio šviežių raudonėlių; ryšelio šviežių petražolių; ryšelio šviežių laiškinių česnakų; kelių šalavijų šakelių; pusės česnako galvos; 4 šaukštų tyro alyvuogių aliejaus; 4 šaukštų citrinų sulčių; 1 šaukštelio druskos; 1 šaukštelio maltų juodųjų pipirų; 1 stiklinės sauso baltojo vyno; 250 g šviežių smidrų; šviežių ridikėlių.

REKLAMA
REKLAMA

Gaminimo būdas:

Ištrinkite vištą prieskoniais, o supjaustytas žoleles įkiškite į vištos vidų. Įdėkite į kepimo formą, apdėkite smidrais ir apšlakstykite baltuoju vynu. Kepimo laikas priklauso nu vištos dydžio, tačiau kepti reikėtų bent 45 minutes, po to patikrinti. Iškepusią vištą apdėti šviežiais ridikėliais ir patiekti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų