REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
20
Sniegas (nuotr. Fotodiena.lt)

Pranešė visos savaitės orus: permainos prasidės dar ketvirtadienį

Išsami prognozė

Antradienio naktį eismo sąlygas sunkins lijundra, plikledis ir rūkas, pranešė Automobilių kelių direkcija.

20

Antradienio naktį eismo sąlygas sunkins lijundra, plikledis ir rūkas, pranešė Automobilių kelių direkcija.

REKLAMA

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, naktį daugiausia vakariniuose rajonuose numatomi nedideli krituliai, vietomis galima silpna lijundra. Kadangi šals, gali susidaryti plikledis. Kai kur tvyros rūkas.

Oro temperatūra svyruos nuo 1 iki 6 laipsnių šalčio, o pajūryje – nuo 0 iki 2 laipsnių šilumos.

Pirmadienio vakarą Lietuvoje valstybinės reikšmės kelių dangos buvo drėgnos, tik rytinėje šalies dalyje ir Telšių apskrityje mažesnio eismo intensyvumo rajoniniuose keliuose buvo privažinėto sniego, provėžų.

Vakariniuose Lietuvos rajonuose eismo sąlygas sunkino rūkas, matomumas vietomis buvo sumažėjęs iki 200 metrų.

Klaipėdos apskrityje silpnai snigo, Alytaus apskrityje krito šlapdriba.

REKLAMA
REKLAMA

Šilutės rajone tebėra užlietas kelias į Rusnę, čia vandens gylis siekia 17 centimetrų. Lengvųjų transporto priemonių eismas draudžiamas, automobilius ir žmones kelia specialusis transportas.

REKLAMA

Artimiausią naktį atmosferos slėgis pamažu kils, dėl to vyraus menkai debesuotas dangus, labai tikėtini ir pragiedruliai. 

Dieną daug kur bus kritulių. Gali būti, kad išvengs jų tik rytiniai šalies rajonai. Sulauksime ir negausaus sniego, ir mišrių kritulių, kaip ir naktį, boluos rūkas, bus slidu dėl lijundros ir plikledžio. Bet bus ir gražaus šerkšno.

Kitaip tariant, numatomi ramūs švelniai žiemiški orai. Naktį vyraus menkas debesuotumas, bet arčiau jūros tikėtini negausūs krituliai. Dieną kritulių bus daug kur, dažniausiai negausių, mažiausiai tikėtini jie šalies rytuose. Visą parą gali vietomis boluoti rūkas, bus slidu dėl lijundros, plikledžio. Paryčiais atšals iki 1 – 3 šalčio, menka šiluma prie jūros, dieną bus apie 0, prie jūros iki 3 – 4 laipsnių šilumos. 

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį numatomi panašūs, tai yra ramūs švelniai žiemiški orai. Kritulių, galima sakyti, nebus, tačiau tikėtinas rūkas, silpna lijundra, plikledis ir šerkšnas. Naktį bus nuo 4 – 5 laipsnių šalčio šalies rytuose iki 1 – 2 šalčio kitur, prie jūros apie 1 šilumos, dieną menkas šaltukas beveik visur išliks, prie jūros iki 3 – 4 šilumos.

Ketvirtadienį orai pasikeis, sulauksime kritulių. Atrodo, daugiausia tai bus sniegas, prie jūros galbūt šlapdriba. Naktį bus nuo 4 – 6 šalčio šalies rytuose iki 1 – 2 šalčio kitur, prie jūros vėl menka šiluma, dieną vyraus 1 – 2, prie jūros net 5 ar 6 laipsniai šilumos, bet menkas šaltukas išliks šalies rytuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gaila tiktai, kad sniego mažoka, dar kai kur kyšo grumstai. Geroji žinia yra ta, kad naktį buvęs šaltukas sustingdė sniegą ir jis taip lengvai neišsitaško. Kalbant apie savaitės pabaigos orus reikia turėti omenyje, kad permainos prasidės dar ketvirtadienį. Per visą šalį nuslinks atmosferos fronto debesys ir visur pasnigs. Rytų Lietuvoje ir kai kur Žemaitijoje sniego jau yra, ir tose vietose jo dar padaugės, o kitur laukai ir miškai tiesiog pabals. Pagaliau.

Penktadienį orus Lietuvoje lems tas pat ciklonas, ir atmosferos frontas bus kažkur visai netoli mūsų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų