REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Birželio 1 d. į „Nokia Trends Lab“ renginį atvyksta trys ryškios elektroninės muzikos žvaigždės — electroclash karaliumi tituluojamas DJ Hell, ekscentriškas duetas „Audio Bullys“ ir stilingumu žaižaruojanti grupė „Ladytron“. Lietuvos atlikėjų frontui atstovaus subtilieji „Pieno Lazeriai“ bei rėksmingieji „Nesakyk Mamai! DJs“. Bilietai į Vilniaus „Litexpo“ centre vyksiantį renginį jau parduodami tiketa.lt platinimo sistema.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak renginio organizatorių, užsienio ir Lietuvos atlikėjų parinkimas atspindi naują šių metų „Nokia Trends Lab“ koncepciją — daugiau laisvos kūrybinės išraiškos, gyvumo bei eksperimentavimo. Skirtingus stilius reprezentuojančių atlikėjų koncertai bei DJ’ų setai susipins su kūrybinga „Nokia Trends Lab“ aplinka, kuri bus kuriama „Litexpo“ parodų centre.

REKLAMA

DJ Hell — electroclash kelrodė žvaigždė

29 metai, praleisti už diskžokėjaus pulto, tūkstančiai pasirodymų visame pasaulyje, keturi svarūs muzikiniai apdovanojimai, trys autoriniai albumai, vienas „Ford Mustang“, vienas muzikos klubas, viena futbolo trenerio licencija. Sėkmė gali būti išvardyta skaičiais, tačiau DJ Hell negali būti įspraustas į rėmus.

DJ Hell karjera vingiuoja nuo pankroko plokštelių sukimo hipių klube iki bendradarbiavimo su „Playboy“ įkūrėju Hughu Hefneriu ar auksu apsikarsčiusiu P.Diddy. Tačiau geriausiai jis žinomas kaip electroclash pionierius ir nepailstantis šio stiliaus ruporas, vadovaujantis įrašų kompanijai „International Deejay Gigolo Records“. DJ Hell vadinamas vienu svarbiausių šiuolaikinės šokių muzikos formuotojų, kultiniu diskžokėjumi, į kurį kiti tik mėgina lygiuotis.

REKLAMA
REKLAMA

Tai diskžokėjas iš Vokietijos įrodo per kiekvieną pasirodymą. Tvirtai su ankstyvuoju Detroito techno susietas electroclash, saikingai padabintas house atgarsiais ir romantiška devintojo dešimtmečio elektronika. Jokių nereikalingų blizgučių, tik griežta, hipnotizuojanti stilistika. Kaip tik tokį pasirodymą DJ Hell žada Vilniuje. Žmonės į jo pasirodymus ateina tikėdamiesi skaudančios galvos, tačiau išeina skaudančiomis kojomis: diskžokėjas savo grojamą muziką vadina XXI amžiaus rokenrolu, kurio auksinės formulės vis dar ieško.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Garso perkrovomis šaudantys „Audio Bullys“

Paradoksalu, tačiau savo kūrybą šiuolaikiniu rokenrolu taip pat vadina ir anglai „Audio Bullys“, sėkmingai bendrame katile verdantys hiphopą, big beat, house bei garage. Iš prasto Londono rajono kilę atlikėjai koncerte Vilniuje parodys, kaip prieš keletą metų smogė populiariajai šokių muzikai į paširdžius ir tęsia pergalių nokautu seriją.

Iš radijo stočių topų lietuviams puikiai pažįstamas „Audio Bullys“ kūrinys „I Shot You Down“ ar kiek senesnis „The Real Life“ šokių aikštelėse taip pat sukelia panašias į nokautą reakcijas. „Koncertuodamas kai kurių instrumentų, dažniausiai boso, partijas užsuku iki perkrovų. Kaip tik tada visi eina iš proto“, — teigia dueto, kurio pavadinimas išvertus reiškia „Garso chuliganai“, narys Tomas Dinsdale. Dar pridėkime kapotus „Audio Bullys“ ritmus, popgrupės vertas melodijas, šauksmingą Simono Frankso dainavimą, ir grupės koncerto melodijos skambės galvoje kitą rytą.

REKLAMA

Gaivališka „Ladytron“ energija

Juodi drabužiai, antikvariniai sintezatoriai, svajingi, bet šiek tiek šalti moterų vokalai. Jeigu kuris nors „Ladytron“ grupės narys ar jiems padedantis muzikantas Vilniuje ant scenos išspaus šypseną, ji prilygs sensacijai. Tačiau tai — tik fasadas, grupės įvaizdis. Iš kolonėlių besiliejanti muzika bus emocinga, intymi bei tinkama šokti.

Dviejų vaikinų bei dviejų merginų kolektyvas iš Liverpulio albumą „Witching Hour“ išleido prieš porą metų, ir vis dar tęsia jo pristatymo turą. Melodijų, kur dera indie rokas bei synth-pop, šerdis — gaivališka, kartais netgi šiurkšti energija.

REKLAMA

Tai puikiai atsiskleidžia „Ladytron“ per koncertus, kur grupė visus garsus išgauna gyvai. Todėl kiekvienas kvarteto narys groja keliais, specialiai pagal jų poreikius patobulintais sintezatoriais, o kai reikia, ima į rankas elektrinę gitarą. Jiems talkina būgnininkas ir impozantiška boso gitaristė. Pasirodymą pradedanti garso lavina „High Rise“, nihilistinis himnas „Destroy Everything You Touch“, hedonistiškas „Weekend“ — tai tik keli kūriniai, kuriais „Ladytron“ priverčia dainuoti kartu.

Bilietus į „Nokia Trends Lab“ renginį galima įsigyti pasinaudojus tiketa.lt platinimo sistema. Riboto kiekio bilietai iki gegužės 7 d. kainuos 40 Lt, artėjant renginiui jie brangs. Renginio pradžia — birželio 1 d. 19 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų