REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors buvo prognozuota, kad Kauno Laisvės alėją po prekybos centro "Akropolis" atidarymo ištiks klinikinė mirtis, realybė pasirodė ne tokia baisi.

REKLAMA
REKLAMA

Pagrindinėje laikinosios sostinės pėsčiųjų arterijoje sparčiai tuštėja prekybos plotai, tačiau jų nuomos kainos beveik nepasikeitė. Kvadratinio metro nuomos kaina alėjoje svyruoja nuo 110 iki 140 litų, rašo dienraštis "Lietuvos žinios".

REKLAMA

"Realijos tokios, kad iš esmės nieko nenutiko. Pasitraukus keliems prekių ženklams jų vietas Laisvės alėjoje jau pradeda užimti kiti. Akivaizdu, kad centrinė miesto gatvė negali prarasti nei savo funkcijos, nei svarbos. Tokie dėsniai egzistuoja visame pasaulyje", - sakė Kauno technologijos universiteto Marketingo katedros vedėja Jūratė Banytė.

Per Velykas atidarytas "Akropolis" nenokautavo ir didžiųjų miesto prekybos centrų, tokių kaip "Hyper Maxima", "Savas" ar "Mega". Manoma, kad nedaug sumažėjo ir "Urmo" lankytojų skaičius.

Tačiau "Akropolio" atidarymą sunkiai išgyvena Laisvės alėjos pabaigoje įsikūrusios Vilniaus gatvės prekybos įmonės bei kavinės. Neoficialiai teigiama, kad ir šiaip apleistas bei mažai verslui patrauklus Kauno senamiestis skaičiuoja pirmuosius nuostolius.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų