REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
80
Lietuvos Kalėdinės eglės

Penktadienį Vilniuje prasidėjusi Kalėdų eglučių įžiebimų banga šeštadienį toliau ritasi per Lietuvą. Laukiamiausia šios dienos staigmena – išmanioji Kauno eglutė.

80

Penktadienį Vilniuje prasidėjusi Kalėdų eglučių įžiebimų banga šeštadienį toliau ritasi per Lietuvą. Laukiamiausia šios dienos staigmena – išmanioji Kauno eglutė.

REKLAMA

Penktadienį Vilniaus Katedros aikštėje, stebint tūkstantinei žiūrovų miniai, įžiebta Kalėdų eglė.

„Noriu visiems palinkėti, kad patirtumėte daug džiaugsmo su savo artimaisiais, kad džiaugtumėtės tuo, ką turime, kad švenčių laukimas tikrai būtų šiltas ir puikus“, – sakė sostinės meras Remigijus Šimašius.

Šeštadienį Rotušės aikštėje įžiebta ir antroji Vilniaus eglė, pasipuošusi visų dėmesį patraukiančiais raudonais kaspinais. Dar daugiau gyvumo šiai eglei pridėjo ir aplink šurmuliuojanti Tarptautinė Kalėdų labdaros mugė.

Minios taip pat laukė ir Kauno eglutės įžiebimo. Kauno Rotušės aikštėje esanti eglė papuošta programuojamais burbulais, kurie galės būti valdomi nuotoliniu būdu ir keisti spalvą. Eglutės apšvietimui taip pat naudojami iš vietos įmonių surinkti kavos tirščiai – projekto autoriai tikina, kad prisidėti prie eglutės apšvietimo gali kiekvienas, taip pat atnešęs kavos tirščių į aikštę.

REKLAMA
REKLAMA

„Parodykime visai Lietuvai, kad Kaunas ne tik tvarkosi, bet ir moka švęsti. Linksmų, gerų artėjančių švenčių“, – į kauniečius įžiebdamas eglę kreipėsi miesto meras Visvaldas Matijošaitis.

REKLAMA

 

Nuo Vilniaus ir Kauno neatsilieka ir kiti didieji Lietuvos miestai. Palyginkite gražiausias Lietuvos eglutes ir išrinkite savo mylimiausią!

Panevėžys

Klaipėda

Klaipėdoje šeštadienį įžiebtos dvi eglės – Teatro ir Atgimimo aikštėse. Teatro aikštėje pastatyta natūrali 12-os metrų aukščio eglė, o Atgimimo aikštėje – vadinamoji auksinė eglutė, kurios aukštis sieks 20 metrų. Ji sudaryta iš beveik pusketvirto tūkstančio „auksinių“ dirbtinių eglišakių.

„Linkiu, kad Kalėdų stebuklas nesibaigtų tais margaspalviais žibintais, tūkstančiais lempučių ir šimtais metrų girliandų, kad Kalėdų stebuklas tęstųsi kasdien, palaikant kažką, padedant kažkam tuo laiku, kada jam labiausiai reikia“, – susirinkusiems Teatro aikštėje linkėjo Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Šiauliai

Šiauliuose eglė nušvito mėlynu fonu ir šaltai baltomis įvairaus dydžio žvaigždėmis. Ant jos pakabinti sidabro spalvos burbulai bei šviečianti viršūnė.

Palanga

Čia eglės įžiebimo šventę pradėjo Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro aktoriai. Visai šeimai skirtas spektaklis žiūrovus nukėlė į vaikystės pasaulį, atveriantį vaiko vidinį pasaulį bei parodantį jo unikalumą. Įtemptas veiksmas, daug juoko, pokštų ir vos šlakelis baimės – tokią nuotaiką centrinėje Palangos aikštėje sukūrė aktoriai.

Dar daugiau juoko sukėlė pasiklydusio Kalėdų senio klajonės po didžiausią šalies kurortą. Ieškodamas miesto eglės, jis apsilankė įvairiose kurorto meno erdvėse, sužinojo, kokios šventinės veiklos čia vyks visą mėnesį, kol galiausiai pasiklydėlį teisingu keliu link miesto eglės nukreipė Mažoji palangiškė Karolina. Čia, stebint smalsuolių miniai, Kalėdų senis kartu su Palangos meru Šarūnu Vaitkumi įžiebė pagrindinę kurorto eglę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų