• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kultūros ministerija kreipiasi į VTEK dėl Seimo nario V. Juozapaičio

V. Juozapaitis tai vadina desperacija

 

Kultūros ministerija kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK) dėl Seimo nario konservatoriaus Vytauto Juozapaičio interesų, šis ministerijos veiksmus vadina desperacija.

REKLAMA
REKLAMA

 

Kultūros ministerija prašo VTEK ištirti, ar V. Juozapaitis nepažeidė įstatymo deklaracijoje nenurodydamas duomenų apie „savo abiejų dukrų ir žento darbovietes, kurių veikla patenka į jo kaip Seimo Kultūros komiteto nario kuruojamą sritį“. V. Juozapaitis yra šio komiteto narys.

REKLAMA

Parlamentaras BNS tvirtino deklaracijoje neturėjęs įvardyti minimų giminaičių, nes „Seimo narys nėra valstybės tarnautojas ir neturi jokio ryšio nė su viena institucija“, ir sakė lauksiantis etikos sargų sprendimo.

„Matyt, kažkur labai skaudžiai užlipau ant nuospaudos. Lenda tokie dalykai dėl Operos ir baleto teatro, vykdomų konkursų, daug dalykų tokių, kad... Geriausia gynyba yra puolimas, daugiau net nežinau, ką pasakyti“, – į Kultūros ministerijos kreipimąsi reagavo V. Juozapaitis.

REKLAMA
REKLAMA

„Jei būčiau ministras, be jokios abejonės, turėčiau (minimus artimuosius – BNS) nurodyti. Jei jie būtų vadovai kokių nors institucijų, dar būtų galima nurodyti. O dabar, kai nebėra prie ko kabintis, ieškoma blusų, iš kurių galimam išauginti dramblį“, – kalbėjo Seimo narys.

Kaip galimą interesų konfliktą kreipimesi į VTEK ministerija nurodė, kad V. Juozapaičio dukra Vaida Juozapaitytė-Polionovienė yra koncertinės įstaigos valstybinio pučiamųjų instrumentų orkestro „Trimitas“ vadovo pavaduotoja, o žentas Arūnas Polionovas – šokių studijos „Boogie dance“ vadovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

VTEK adresuotame kreipimesi taip pat teiraujamasi, ar V. Juozapaitis „neperžengė parlamentinės kontrolės ribų ir neveikė galimo interesų konflikto lauke, kai teikė paklausimus Kultūros ministerijai srityse, kurios susijusios su jo artimų giminaičių darbo ir veiklos sfera bei finansavimu“.

Kreipimesi taip pat prašoma, kad VTEK pateiktų rekomendacijas Seimo nariui V. Juozapaičiui, kaip jis, turėdamas aukščiau nurodytus giminystės ryšius bei sąsajas su juridiniais asmenimis, nepažeisdamas įstatymų reikalavimų, galėtų dirbti Seimo Kultūros komitete nepatekdamas į interesų konflikto lauką.

Konservatorius, operos solistas V. Juozapaitis yra vienas aštriausių „valstiečių“ deleguotos kultūros ministrės Lianos Ruokytės-Jonsson bei jos komandos kritikų Seime.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų